Joululoma on vietetty ja D2 eli toinen lukukausi on alkanut LBM-kurssilla eli lääketieteellisellä biokemialla ja molekyylilääketieellä. Joululoma tuli tarpeeseen ja se olisi voinut jatkua vielä hieman pidempään… Palataan vielä ensimmäiseen syyslukukauteeni yliopistossa. Mikä tuli yllätyksenä? Vastasiko yliopistoelämä odotuksiani? Mikä on ollut haastavaa ja mikä helppoa?

Opiskelu yliopistossa ja hammaslääkiksessä on pääosin vastannut odotuksiani. Kaikki kurssikaverit eivät ole superneroja ja muillakin on välillä haasteita ymmärtää ihan kaikkea. Kaikkeen opittavaan tartutaan pääosin positiivisella asenteella, viehän se meitä kohti tulevaa ammattiamme. On vaikea käsittää, että joku päivä minä olen hammaslääkäri, mutta ehkä ei vielä kuulukaan käsittää.

Vaikka lääkisopiskelu on monelta osin erilaista kuin muilla aloilla, olen pitänyt sen erityispiirteistä. Valmis lukkari on erityisesti mieleeni. Opiskelun tahdin saa määrittää itse akateemisen vapauden johdosta - jos aamulla ei meinaa päästä ylös tai ei koe luentojen sopivan itselle, voi jäädä kotiin opiskelemaan. Toki pakollisia läsnäoloja on meillä jonkin verran.

Syksyllä risteiltiin

Haastavaa on ollut sopivan opiskelutekniikan ja -rytmin löytäminen. Nämä kaksi hakevat varmasti muotoaan vielä pitkään ja muuttuvat kurssien vaihtuessa. Asiaa tulee paljon lyhyessä ajassa ja nippelitietojenkin pitäisi jäädä muistiin. Lukioaikainen opiskelutekniikka ei toimi, vaan ainakin itse joudun tekemään huomattavasti enemmän hommia. Kertaamaan on ollut pakko opetella ja hyvin!

Pääosin aikataulujen sovittaminen opiskelujen ympärille on ollut helppoa ja mukavaa. Itselleni tärkeää on pitää päiviä, jolloin en tee yhtään mitään. Nämä päivät olivat harvassa syksyn aikana, katsotaan miten käy juuri alkaneella kevätlukukaudella.

Hyvää alkanutta uutta vuotta just sulle! :)

Riikka

Olen 20-vuotias ensimmäisen vuoden hammaslääketieteen opiskelija Turusta. Lähellä sydäntä ovat ystävät, hevoset, liikunta sekä käsityöt ajan salliessa. Olen blogin kirjoituksen ohella myös tutori Valmennuskeskuksen lääkiskursseilla. 

Blogissa juttua opiskelusta unelmien opiskelupaikassa, pääsykokeesta ja yleisesti hakemisesta sekä varmasti paljon asiaa aiheen vierestä. Tervetuloa mukaan! 

Muita blogipostauksia

  • Lääketiede
  • Lääkiksen valmennustestaajat

Lääkishaun aikataulutus

Olen monesti kuullut, kuinka pääsykokeeseen valmistautumista rinnastetaan maratoniin. Vertauksessa on perää, sillä kuten maratonissa myös pääsykoeluvussa on osattava...

Lue lisää
  • Lääketiede
  • Lääkiksen valmennustestaajat

Palautuminen ja tauottaminen

Pääsykoevalmistautuminen lääketieelliseen on kovan urakan takana ja vaatii paljon toistoja sekä pitkäjänteisyyttä. Asioiden kertaamisella sekä tehtävien...

Lue lisää
  • Lääketiede
  • Katja

Joululoma

Nyt reilun viikon joululomalla olleena ajattelin tulla muistuttamaan levon tärkeydestä. En usko, että siitä voi puhua tarpeeksi tällaisissa urakoissa. Voin suoraan myöntää...

Lue lisää
  • Lääketiede
  • Katja

Syksyn viimeiset tentit ja joululoma

Jotenkin se pitkä ja rankka syksy tuli ja meni, ja nyt ollaan jo joululomalla. Pakko myöntää, että vaikka viimeinen jakso olikin mielenkiintoinen ja todella hyödyllinen, oli...

Lue lisää