• Lääketiede
  • Ella

Moi

Täällä kirjoittelee yksi joulu”lomalainen”. Nyt ovat kaikki lastentautien tentit ohi, joten periaatteessa mulla alkoi loma! Tosin tämä loma kestää kaksi päivää sillä, maanantaina alkaa lastentautien amanuenssuuri. No pitää ottaa kaikki ilo irti nyt viikonlopusta ja toisaalta ehtii sitä lomailla myös työpäivien jälkeen! Koen, että amanuenssina olo on siitä kivaa, että se on melko rentoa ja illalla ei tarvitse opiskella niin kuin kurssin aikana täytyy. Senpä takia olen tosi innoissaan tästä amanuenssuurista!

Tulen olemaan kaksi ensimmäistä viikkoa lasten infektiotautienosastolla, yhden viikon lasten psykiatrialla ja yhden viikon lasten- ja nuorten osastolla. Lisäksi amanuenssuuriin kuuluu neljä päivystysvuoroa lastentautien päivystyksessä. Nämä vuorot suoritetaan illalla työpäivän jälkeen klo 15-21 ja lisäksi yksi vuoro pitää tehdä viikonloppuna ja se onkin ”kevyt” 12 tunnin vuoro eli klo 09-21.00.

En vielä täysin tiedä, mitä amanuenssuurin työkuvaan kuuluu, mutta ainakin osastokiertoihin täytyy osallistua. Lisäksi toivon, että pääsen tutkimaan paljon lapsia. Erityisesti korvien tutkimisen koen olevan yksi heikkouksistani, joten sitä haluaisin päästä harjoittelemaan paljon lisää! Lisäksi toivon pääseväni näkemään paljon erilaisia potilastapauksia. Käytännöntyössä sitä vasta oikeasti oppii, siitä olen melko vakuuttunut.

Mutta nyt on lääkiksestä 9/12 lukukautta suoritettuna. Tuntuu todella hurjalta ajatella, että enää kolme lukukautta, ja sitten olisin valmis lääkäri! Aika on mennyt todella nopeasti. Kulunut syksy on ollut mielestäni kaikkein kivoin lukukausi tähän messessä, ja uskon, että se tulee pysymään ykkössijalla koko lääkiksen ajan.

Ensi vuonna koulu alkaa 7.1 ja silloin vuorossa on keuhko-, allergia- ja ihotaudit, silmätaudit sekä yleislääketiede. Ensi kevät tulee olemaan myös todella erilainen verrattuna aikaisempiin vuosiin, mutta siitä ehkä lisää joskus toiste ;)

Tulen vielä kirjoittamaan joulukuun ajan kuulumisia lastentautien amanuessuurista. Mutta nyt oikein ihanaa viikonloppua sulle!

-Ella

Ella

Olen Ella, 24-vuotias lääketieteen kandi Turusta. Olen neljännellä vuosikurssilla, joten yli puolet lääkiksestä on jo takana, ja tulevana kesänä saan työskennellä ensimmäistä kertaa lääkärinsijaisena. Iloisuus ja ahkeruus kuvaavat luonnettani hyvin. Vapaa-ajallani harrastan juoksemista, maantiepyöräilyä ja avovesiuintia. 

Muita blogipostauksia

  • Lääketiede
  • Lääkiksen valmennustestaajat

Lääkishaun aikataulutus

Olen monesti kuullut, kuinka pääsykokeeseen valmistautumista rinnastetaan maratoniin. Vertauksessa on perää, sillä kuten maratonissa myös pääsykoeluvussa on osattava...

Lue lisää
  • Lääketiede
  • Lääkiksen valmennustestaajat

Palautuminen ja tauottaminen

Pääsykoevalmistautuminen lääketieelliseen on kovan urakan takana ja vaatii paljon toistoja sekä pitkäjänteisyyttä. Asioiden kertaamisella sekä tehtävien...

Lue lisää
  • Lääketiede
  • Katja

Joululoma

Nyt reilun viikon joululomalla olleena ajattelin tulla muistuttamaan levon tärkeydestä. En usko, että siitä voi puhua tarpeeksi tällaisissa urakoissa. Voin suoraan myöntää...

Lue lisää
  • Lääketiede
  • Katja

Syksyn viimeiset tentit ja joululoma

Jotenkin se pitkä ja rankka syksy tuli ja meni, ja nyt ollaan jo joululomalla. Pakko myöntää, että vaikka viimeinen jakso olikin mielenkiintoinen ja todella hyödyllinen, oli...

Lue lisää