• Lääketiede
 • Anna

Jo ensimmäisen opiskelijavuoden syksystä on saanut kuulla oman tiedekunnan ja muiden alojenkin opiskelijoilta sitä, kuinka lääkis on kupla - varsin eristyksissä kaikista muista. Ovathan opintomme hyvin erilaiset kuin muilla yliopistoaloilla ja lääkärikouluksikin LL-opintoja on kutsuttu. Ja niinhän se on. Lääkis on oma kuplansa. 

Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö kuplan rajojen ulkopuolelle voisi seikkailla. Eikä se tarkoita sitäkään, että olisimme täysin moniammatillisen piirin ulottumattomissa. Ainakin meillä Turussa on paljon ammattikuntien välistä yhteistyötä, vaikka toki tämä rajoittuu aika pitkälti terveydenhuoltoalalle. Mutta aina voi itse hakeutua Hämeenkadun toiselle puolelle (Turussa etuna lääkiksen läheinen sijainti muuhun yliopistokampukseen) jollekin valinnaiskurssille, kirjastoon opiskelemaan tai vaikka vain opiskelijalounaalle. Myös tapahtumia, joihin voi helposti osallistua, on vaikka kuinka paljon.

Itse olen näitä kaikkia kuplanpuhkaisukeinoja aktiivisesti hyödyntänyt. Luen paljon kieliä (ranskaa ja espanjaa) kielikeskuksen yleisillä kursseilla Yliopistonmäellä. Lempipaikkani opiskella on itse asiassa oman kirjastomme ja Medisiinan opiskelijoiden tilan sijasta Edun kirjasto humanistien keskellä. Ja tykkään vapaapäivinä käydä lounaallakin jossain muualla kuin liian tutussa omassa ruokalassamme. Myös poikkitieteellisissä tapahtumissa on mielestäni kiva käydä, vaikka myönnän että omat kurssibileet lääkiksen Tivolilla ovat kyllä ehdoton suosikkini.

Vaikka lääkis on kupla ei se ole puhkaisematon eikä ehdoton. Oma-aloitteisuutta kyllä vaaditaan, vahingossa ei kauhean helposti muihin ammatin edustajiin törmää.

Ja se on totta että tutkintomme rakenteen erilaisuus on aiheuttanut sen, etten oikeastaan yhtään tiedä millaista "tavallinen" yliopisto-opiskelu on. Ilmeisesti kuitenkin aika erilaista. Siksi onkin ihan virkistävää välillä seikkailla muiden tiedekuntien keskuuteen ja aistia sitä muuta yliopistoelämän tunnelmaa.

Toiseen suuntaan kuplamme taitaa kuitenkin olla melko sumea. On paljon hankalampaa jonkun ulkopuolisen päästä meidän kuplan sisäpuolelle kuin meidän marssia sieltä ulos. Sivuaineopiskelijoita on joillain kursseilla jokunen rohkea näkynyt mutta muuten ovat kurssimme pysynyeet muilta salassa. Harvemmin lääkis myöskään järjestää mitään "julkisia" tapahtumia ja Tivolille pääsee ei-lääkisläisenä vain aniharvoin. 

Lääkis on kupla mutta onneksi melko heiveröinen sellainen.

Anna N

Opiskelen Turussa kolmatta vuotta lääketiedettä. Opintojen ohella harrastan paljon liikuntaa, kahvittelua, kavereiden kanssa naureskelua ja tietenkin myös kirjojen lukemista ja leffojen katsomista. Olen myös aktiivinen FiMSIC:ssä, jossa toimin kansallisena vaihtovirkailijana.

Tänne blogiin päätyy siis heijasteita näistä kaikista keskittyen kuitenkin siihen lääkisopiskeluun ja opiskelijan arkeeni. Toivottavasti löydät teksteistäni inspiraatiota, motivaatiota tai ihan vain hyvää mieltä! Aina saa myös kysyä ja kommentoida, jos siltä tuntuu :)

Muita blogipostauksia

 • Lääketiede
 • Katja

Miksi hakea lääkikseen?

Studia-messut ovat taas täällä, ja moni varmasti kiertelee messuilla miettien mitä tulevaisuudeltaan oikeasti haluaa. Suosittelen käymään Valmennuskeskuksen pisteellä...

Lue lisää
 • Lääketiede
 • Rebecca

Arki lääkiksen lähikurssilla

Tavallinen viikko syyskuun päiväkurssilla sisältää yhtenä päivänä kolmen tunnin verran fysiikan opetusta ja toisena päivänä kolme tuntia kemian...

Lue lisää
 • Lääketiede
 • Anna

Tällä viikolla olen

Parina viime viikkona koulussa on ollut vähemmän kontaktiopetusta ja enemmän itse opiskelua kuin luentoviikkoina. Kuitenkin melkein joka päivä on ollut joku pakollinen harkka minkä...

Lue lisää
 • Lääketiede
 • Ella

Lastenpsykiatrian viikko

Tämä viikko on kulunut lastenpsykiatrilla. Viime keväänä meillä oli psykiatrian kurssi, mutta tämä lastenpsykiatria oli jätetty lastentautien kurssin yhteydessä...

Lue lisää
 • Lääketiede
 • Katja

Muutto uuteen kaupunkiin

Voin sanoa, että pääsykoetulosten tuottaman shokin hieman laannuttua seurasi toinen shokki: 6 viikon päästä koittaisi muutto omilleen ja vielä UUTEEN KAUPUNKIIN. Vaikka...

Lue lisää