Moi!

Tämä viikko on otsikon mukaisesti pitänyt sisällään sekä lastenkirurgiaa, neurologiaa sekä yhden päivystysvuoron lasten päivystyksessä.

Tajusin tällä viikolla, että nyt lähiaikoina opetus on ollut hyvin erilaista verrattuna esimerkiksi sisätauteihin, joka suoritetaan kolmantena vuona ensimmäisenä klinikkakeväänä. Nyt olemme lähes joka päivä päässeet pitämään opetuspoliklinikkaa, kun taas aikaisempina vuosina opetus on ollut enemmän seuraamispainotteista. Olemme siis saaneet ottaa lapsen pareittain vastaanotolle, haastatella ja tutkia hänet, pohtia suunnitelman ja kirjoittaa potilastekstin. Lääkäri on tämän jälkeen tullut mukaan vastaanotolle ja hänen kanssaan ollaan vielä käyty löydökset ja suunnitelma läpi. Voisi siis sanoa, että nyt jo huomaa, että olemme jo viidennellä vuodella, ja lääkistä on enää jäljellä 1,5 vuotta.

Alla listauksena kaikki, mitä tämä viikko on pitänyt sisällään:

-Harkka, lasten yleisimmistä murtumista ja tuki- ja liikuntaelimistön vaivoista.
-Lasten neurologiaa, ja kahden potilaan tutkiminen.
-Lapsipotilaan tutkiminen lasten kirurgisella osastolla. Oma potilaani oli nilkkamurtumapotilas.
-Päivystysvuoro lastenpäivystyksessä klo 15-21.00. Saimme tutkia parini kanssa kolme potilasta itsenäisesti ja lopussa kävimme suunnitelman läpi lastenlääkärin kanssa. Ilta piti sisällään vatsatautia, korvakipua ja katteista kurkkukipua.
-Kirurgianopetuspoliklinikalla yhden lapsen tutkiminen, kyseessä oli nivustyrätapaus.
-Luentoja, joissa en ollut, mutta opiskelin asiat kotona.
-Kipsausharkka
-Kolme lasten kirurgian harkkaa, joissa aiheina olivat vastasyntyneen kirurgia, akuutti vatsa ja tavallisia lasten kirurgian potilastapauksia.
-Lasten päänsärkyä ja migreeniä koskeva opetus
-Potilastapausseminaari, jossa esittelimme oman potilaamme, jonka olimme alkuviikosta tutkineet. Oma aiheeni oli enkefaliitti eli aivokuume.

Kuten näkyy, melko täyteinen viikko takana, mutta toisaalta todella opettava myös. Nyt viikonloppu tuntuu myöskin ansaitulta, mikä aina nostaa viikonloppufiilistä!

-Ella
 

Ella

Olen Ella, 24-vuotias lääketieteen kandi Turusta. Olen neljännellä vuosikurssilla, joten yli puolet lääkiksestä on jo takana, ja tulevana kesänä saan työskennellä ensimmäistä kertaa lääkärinsijaisena. Iloisuus ja ahkeruus kuvaavat luonnettani hyvin. Vapaa-ajallani harrastan juoksemista, maantiepyöräilyä ja avovesiuintia. 

Muita blogipostauksia

  • Lääketiede
  • Lääkiksen valmennustestaajat

Lääkishaun aikataulutus

Olen monesti kuullut, kuinka pääsykokeeseen valmistautumista rinnastetaan maratoniin. Vertauksessa on perää, sillä kuten maratonissa myös pääsykoeluvussa on osattava...

Lue lisää
  • Lääketiede
  • Lääkiksen valmennustestaajat

Palautuminen ja tauottaminen

Pääsykoevalmistautuminen lääketieelliseen on kovan urakan takana ja vaatii paljon toistoja sekä pitkäjänteisyyttä. Asioiden kertaamisella sekä tehtävien...

Lue lisää
  • Lääketiede
  • Katja

Joululoma

Nyt reilun viikon joululomalla olleena ajattelin tulla muistuttamaan levon tärkeydestä. En usko, että siitä voi puhua tarpeeksi tällaisissa urakoissa. Voin suoraan myöntää...

Lue lisää
  • Lääketiede
  • Katja

Syksyn viimeiset tentit ja joululoma

Jotenkin se pitkä ja rankka syksy tuli ja meni, ja nyt ollaan jo joululomalla. Pakko myöntää, että vaikka viimeinen jakso olikin mielenkiintoinen ja todella hyödyllinen, oli...

Lue lisää