Viime keväänä ylioppilaskokeiden ohella hain ensimmäistä kertaa lääkikseen. Vapaa-aika jäi vähiksi yo-kokeiden, pääsykoeluvun, valmennustyön ja oman harrastuksen kanssa ja tämä näkyi tuloksissa. Pisteeni jäivät kauas pääsyrajasta ja yo-kokeet eivät menneet parhaalla mahdollisella tavalla.

Aika tuntui loppuvan kesken, vaikka tuli opiskeltua aamusta myöhäseen iltapäivään. Jos jotain opin on, että on tärkeää pitää vähintään yksi vapaapäivä ja tauottaa opiskelua, muuten ei jaksa tehdä täysiä eikä saa kaikkea irti opiskelusta.

Kesän ja syksyn alun tein kaikkea muuta kuin opiskelin. Syyskuun puolessa välissä piti kuitenkin palata arkeen, sillä valmennuskurssini alkoi. Olen siis lähikurssilla, jota on noin kolme tuntia kolmena päivänä viikossa.

Olen aloittanut opiskelut kevyemmin, 3-4 tuntia päivässä viisi kertaa viikossa, jotta jaksaa sitten sinne toukokuun puoleen väliin asti. Vaikka opiskelua on vielä vain muutama tunti päivässä, opiskelun aloittaminen on tuntunut vaikealta, sillä abivuosi ja viime vuoden haku-urakka painavat hieman edelleen. Viikko viikolta opiskelurutiini alkaa onneksi palautumaan ja opiskeluinto alkaa löytyä jälleen.

Nyt olen syysloman vietossa Lundin yliopistokaupungissa Ruotsissa vierailemassa kaverini luona. Olen jatkanut täällä muutaman tunnin opiskelua päivittäin. Suosittelen ehdottomasti opiskelupaikkojen vaihtelua, sillä se on virkistävää vaihtelua lukea uusissa paikoissa.

Lundin yliopistollinen kirjasto on todella hieno (kuva otsikossa), joten ei ole valittamista opiskeluympäristöstä:) Ensi viikolla paluu tuttuihin kirjastoihin, joten nautin viimeisistä päivistä Lundin upeassa opiskeluympäristössä.

Hyvää syysloman loppua!

Rebecca

20-vuotias espoolainen, hakemassa lääkikseen toista kertaa. Opiskelujen ohella harrastan ja valmennan jalkapalloa. Lukioni kävin Töölön Yhteiskoulussa, jonka aikana olin vuoden vaihdossa Espanjassa.

Muita blogipostauksia

  • Lääketiede
  • Lääkiksen valmennustestaajat

Lääkishaun aikataulutus

Olen monesti kuullut, kuinka pääsykokeeseen valmistautumista rinnastetaan maratoniin. Vertauksessa on perää, sillä kuten maratonissa myös pääsykoeluvussa on osattava...

Lue lisää
  • Lääketiede
  • Lääkiksen valmennustestaajat

Palautuminen ja tauottaminen

Pääsykoevalmistautuminen lääketieelliseen on kovan urakan takana ja vaatii paljon toistoja sekä pitkäjänteisyyttä. Asioiden kertaamisella sekä tehtävien...

Lue lisää
  • Lääketiede
  • Katja

Joululoma

Nyt reilun viikon joululomalla olleena ajattelin tulla muistuttamaan levon tärkeydestä. En usko, että siitä voi puhua tarpeeksi tällaisissa urakoissa. Voin suoraan myöntää...

Lue lisää
  • Lääketiede
  • Katja

Syksyn viimeiset tentit ja joululoma

Jotenkin se pitkä ja rankka syksy tuli ja meni, ja nyt ollaan jo joululomalla. Pakko myöntää, että vaikka viimeinen jakso olikin mielenkiintoinen ja todella hyödyllinen, oli...

Lue lisää