Jee! Naistentautien kurssi on nyt ohi ja edessä on kokonainen viikko lomaa! Tänään oli aamulla lopputentti ja se meni mielestäni hyvin. 

Viime perjantaina oli tosiaan jo käytännön tentti ja siitä ajattelin kertoa tänään. Tentissä oli kolme osuutta: kädentaidot, potilastapaus ja monivalintaosuus luentosalissa. Kädentaitojen osuudessa minun piti asettaa hormonikierukka, ottaa PAPA-näyte sekä kohdunlimakalvonäyte kohdusta. Näitä ei tietenkään otettu oikealta potilaalta, koska on ymmärrettävää, että millään ei oltaisi saatu kaikille omaa potilasta, vaan näytteet otettiin mallikohdusta. Lisäksi minun piti kertoa vasta-aiheet kierukan asettamiselle.

Potilastapaus osiossa minun piti pitää lääkärin vastaanotto ja opettaja esitti samalla terveyskeskukseen tullutta potilasta. Aiheena oli hyperemesis eli erittäin voimakas raskauspahoinvointi. Minun piti haastatella potilas, kertoa mitä tutkisin ja tehdä suunnitelma potilaan hoidolle. Kumpikaan käytännöntentin rasteista ei ollut yhtään paha. Vaikka kyseessä olikin tenttitilanne, oli tunnelma rento ja myös omalla tavalla opetuskeskeinen. Lääkärit kyllä kyselivät kysymyksiä, mutta silti tunnelma ei ollut kiusallinen ja vääriä vastauksia sallittiin myös läpipääsyyn. Mielestäni tällaisia käytännön tenttejä voisi olla enemmänkin!

Viimeinen osuus tentistä oli monivalintaa. Luentosalin valkokankaalle heijastettiin potilastapauksia, ja aikaa oli vastata 1,5 min jokaiseen tapaukseen ja sen jälkeen tapaus vaihtui itsestään.

Kokonaisuudessaan olen tykännyt gynekologian kurssista todella paljon. Minulla oli suuret odotukset kurssia kohtaan, ja täytyy sanoa, että kyllä tämä kurssi onkin ollut tähän mennessä lääkiksen mielenkiintoisin kurssi. Jos joku kurssin aikana on jäänyt harmittamaan, on se, että en saanut asettaa kierukkaa oikealla potilaalle kertaakaan. Tiedän kuitenkin teoriassa miten se asetetaan ja mallikohdulle olen sen saanut asettaa monta kertaa, joten eiköhän tulevaisuudessa kierukan asettamisesta oikeallekin potilaalle selvitä!

No mitä ajattelin nyt tehdä viikon loman aikana. Rentoutua ja valmistella lauantaina juhlittavia häitäni

-Ella

Ella

Olen Ella, 24-vuotias lääketieteen kandi Turusta. Olen neljännellä vuosikurssilla, joten yli puolet lääkiksestä on jo takana, ja tulevana kesänä saan työskennellä ensimmäistä kertaa lääkärinsijaisena. Iloisuus ja ahkeruus kuvaavat luonnettani hyvin. Vapaa-ajallani harrastan juoksemista, maantiepyöräilyä ja avovesiuintia. 

Muita blogipostauksia

  • Lääketiede
  • Anna

Preklinikka haudattu

Jes! Alkusyksyn kursseista kolmas ja viimeinen tentti tentitty ja ansaitusti loma voi alkaa! Kyllä, meidän kurssilla on tänä vuonna syysloma! Istun juuri junassa kohti Espoota, jossa...

Lue lisää
  • Lääketiede
  • Ella

Gynekologian kurssi suoritettu!

Jee! Naistentautien kurssi on nyt ohi ja edessä on kokonainen viikko lomaa! Tänään oli aamulla lopputentti ja se meni mielestäni hyvin.  Viime perjantaina oli tosiaan jo...

Lue lisää
  • Lääketiede
  • Katja

Ensimmäiset viikot lääkiksessä

Ei tätä meinaa vieläkään uskoa. Ensimmäiset 1,5 kuukautta takana unelmieni opiskelupaikassa, enkä voisi olla onnellisempi. Kävin kaksi kertaa Helsingin syyskuun...

Lue lisää
  • Lääketiede
  • Ella

Hajautusviikko Vaasassa

Moi! Tämä viikko on kulunut Vaasan keskussairaalassa naistentautien hajautuksessa. Huomenna on viimeinen opetuspäivä sairaalalla, ja perjantaina pitääkin olla takaisin Turussa...

Lue lisää