Palasimme eilen illalla busseilla Turkuun kolmannen vuosikurssin perinteiseltä kurssimatkalta. Vietimme kaksi yötä Pietarissa jonne köröttelimme siis busseilla. Reissu oli melko täynnä ohjelmaa ja tuntuikin, että koko ajan oli kiire jonnekin (saimme useampaan kertaan syödä ruokamme kiireessä ehtiäksemme bussiin takaisin).

Reissu oli itselleni ensimmäinen visiitti Venäjälle, ja ainakin Pietari jätti positiivisen kuvan itänaapurista. Metropoli-Pietari oli todella siisti ja kaunis -rakennuksista alkuperäisiä oli yli 80% ja vanhoja, kauniita palatseja oli joka kortteli täynnä. Varsinkin yöllä kaupungin valot heijastuivat hienosti Neva-joen vedestä edelleen korostaen kauneutta.

Koko kurssin kesken meillä oli ohjelmassa opastettu kaupunkikierros busseilla, risteily Neva-joella ja Eremitaasi-vierailu ja lisäksi olimme sopineet yhteisistä illanviettopaikoista kummallekin illalle. Kavereideni kanssa ehdimme myös käydä Mihailovsky-teatterissa katsomassa balettia, seikkailemaan metrolla ja syömään hienosti ravintolassa. Toki ehdimme vähän käppäillä ympäriinsä ja poiketa paikallisiin kahviloihin ja liikkeisiin. Paljon jäi kuitenkin vielä nähtävää niin suuressa kaupungissa.

Kielimuuri oli selkeä sillä aakkosetkin olivat vieraat, mutta pärjäsimme hyvin suuremmitta ongelmitta. Aika väsynyttä porukkaa olimme kaikki paluumatkalla, mutta kertokoon se matkan onnistumisesta.

Anna

Olen 22-vuotias nelosen kandi Turusta. Opintojen ohella harrastan paljon liikuntaa, kahvittelua, kavereiden kanssa naureskelua ja mainittavan paljon myös kirjojen lukemista ja leffojen katsomista.

Tänne blogiin päätyy siis heijasteita mun arkielämästä keskittyen kuitenkin siihen lääkisopiskeluun ja opiskelijaelämään. Toivottavasti löydät teksteistäni inspiraatiota, motivaatiota tai ihan vain hyvää mieltä! Aina saa myös kysyä ja kommentoida, jos siltä tuntuu :)

Muita blogipostauksia

  • Lääketiede
  • Lääkiksen valmennustestaajat

Lääkishaun aikataulutus

Olen monesti kuullut, kuinka pääsykokeeseen valmistautumista rinnastetaan maratoniin. Vertauksessa on perää, sillä kuten maratonissa myös pääsykoeluvussa on osattava...

Lue lisää
  • Lääketiede
  • Lääkiksen valmennustestaajat

Palautuminen ja tauottaminen

Pääsykoevalmistautuminen lääketieelliseen on kovan urakan takana ja vaatii paljon toistoja sekä pitkäjänteisyyttä. Asioiden kertaamisella sekä tehtävien...

Lue lisää
  • Lääketiede
  • Katja

Joululoma

Nyt reilun viikon joululomalla olleena ajattelin tulla muistuttamaan levon tärkeydestä. En usko, että siitä voi puhua tarpeeksi tällaisissa urakoissa. Voin suoraan myöntää...

Lue lisää
  • Lääketiede
  • Katja

Syksyn viimeiset tentit ja joululoma

Jotenkin se pitkä ja rankka syksy tuli ja meni, ja nyt ollaan jo joululomalla. Pakko myöntää, että vaikka viimeinen jakso olikin mielenkiintoinen ja todella hyödyllinen, oli...

Lue lisää