Tässä sitä nyt ollaan – ensimmäisen vuosikurssin lääkisopiskelijana kirjoittamassa ensimmäistä blogipostausta. Hetki sitten en olisi uskonut kummankaan tapahtuvan.

Olen 26-vuotias helsinkiläistynyt savolainen, ja ehdin tänä syksynä pyöräyttää käyntiin toiset korkeakouluopintoni. Kaverini sanoin oon "varmaan joku nelikymppinen" kun valmistun, mutta who cares. Aina pitää tavoitella omia unelmia.

Pääsin siis opiskelemaan Helsingin lääkikseen toisella hakukerralla, vastoin kaikkia omia odotuksiani. Opinnot on hyrähtäneet käyntiin toden teolla muutama viikko sitten, kun aloitimme ensimmäisen solubiologian kurssin. Oppimateriaalina käytetään massiivisia 1500 sivun opuksia, jotka pitää sisällään lähinnä kaiken tämän hetkisen tiedon solun toiminnasta. Sisältö on mielenkiintoista, mutta sen läpikäyminen vie toisinaan tuhottomasti aikaa.

Joidenkin puheiden mukaan kyseinen kurssi on kahden ensimmäisen vuoden haastavin ja työläin, joten tiedekunta ottaa meiltä heti löysät pois... Onneksi ainejärjestö ja vanhemman vuosikurssin tutorit järjestävät välillä mukavaa toimintaa opiskelujen ohelle ;)

Opintojen ohessa teen toki muutakin. Olen aina ollut urheilullinen ja pitänyt kuntoilusta eri muodoissa. Pitkään harrastin jalkapalloa, mutta nyt olen hurahtanut täysin crossfitin maailmaan. Crossfitista löysin sen mitä kaipasin: rentoa itsensä rääkkäämistä ja yhteisöllistä tsemppaamista.

Kihlattuni sain myös värvättyä crossfitiin pitkäjänteisellä väsytystekniikalla. Molemmat tykkäämme myös valokuvaamisesta ja siitä onkin tullut viimeisimpien lomamatkojen yksi päämissioista.

Pääpaino tässä blogissa tulee olemaan lääkisopinnoissa ja pääsykokeeseen valmistautumisessa. Jaan teille kokemuksia Helsingin lääkiksessä opiskelusta, sekä omia vinkkejäni pääsykokeeseen valmistautumisesta.

Silloin tällöin saatan laittaa päivitystä arjesta ja lomista. Postauksen kuvat ovatkin otettu Italian lomalta, jossa olimme kesän alussa pääsykokeen jälkeen. Loma teki hyvää, vaikka epävarmuus tuloksista pyöri mielessä joka päivä. 

Seuraavalla kerralla kerron mun tarinan sisäänpääsystä, joten stay tuned!

Atte

Atte

Crossfitiin hurahtanut, 27-vuotias ensimmäisen vuoden lääkisopiskelija.

Lähtöisin savosta, Pohjois-Karjalassa pyörähtänyt ja nyt Helsinkiin ihastunut.

 

Muita blogipostauksia

  • Lääketiede
  • Lääkiksen valmennustestaajat

Lääkishaun aikataulutus

Olen monesti kuullut, kuinka pääsykokeeseen valmistautumista rinnastetaan maratoniin. Vertauksessa on perää, sillä kuten maratonissa myös pääsykoeluvussa on osattava...

Lue lisää
  • Lääketiede
  • Lääkiksen valmennustestaajat

Palautuminen ja tauottaminen

Pääsykoevalmistautuminen lääketieelliseen on kovan urakan takana ja vaatii paljon toistoja sekä pitkäjänteisyyttä. Asioiden kertaamisella sekä tehtävien...

Lue lisää
  • Lääketiede
  • Katja

Joululoma

Nyt reilun viikon joululomalla olleena ajattelin tulla muistuttamaan levon tärkeydestä. En usko, että siitä voi puhua tarpeeksi tällaisissa urakoissa. Voin suoraan myöntää...

Lue lisää
  • Lääketiede
  • Katja

Syksyn viimeiset tentit ja joululoma

Jotenkin se pitkä ja rankka syksy tuli ja meni, ja nyt ollaan jo joululomalla. Pakko myöntää, että vaikka viimeinen jakso olikin mielenkiintoinen ja todella hyödyllinen, oli...

Lue lisää