Syksy on jo melko pitkällä. Sen tietää siitä, että muutkin yliopisto-opiskelijat ovat palanneet kouluun meidän lääkisläisten tuskin edes muistaessa kesäloman joskus tapahtuneen. Vielä varmempi merkki on se, että seuraavana kolmena viikkona kalenterissa möllöttää tentti.

C5-lukukauden ensimmäiset kurssit alkaa tulla päätökseensä vuoronperään. Mutta ei syytä ahdistua, jokaista tenttiä seuraa palkinto. Viikon päästä tenttikauden korkkaa KLP eli kliinisen lääketieteen perusteet, joka kattaa yleisen propeudetiikan, psykiatrian ja neurologian johdannon sekä vuorovaikutusopin. Tenttiä seuraavana päivänä hyppäämme koko kurssin voimin bussiin ja hurautamme Pietariin kurssimatkalle. Siis ihan oikeasti jo viikon päästä! Kirjoittelen tästä sitten jäljestäpäin lisää, sen verran hauska reissu luvassa!

Kun itänaapurin vierauilusta on selvitty on seuraavan tentin vuoro, nimittäin pakollisen virkamiesruotsin Skärgård medicin och kultur -kurssin tentti. Anatomian sanaston opettelu on tuottanut yllättävää haastavuutta sillä suomenkieliset termit on ensin täytynyt kääntää latinan kautta oman muistin virkistämiseksi -ai miten niin lääkärit eivät osaa suomea? Mutta helpotuksena kielioppisäännöt unohtaneille on onneksi se, että epikriisin kirjoittaminen on ruotsiksikin helppoa kun ei grammatiikasta tarvitse juurikaan piitata.

Och dagen efter kilistelemme kurssimme muistolle hautajaisissa (tästäkin kerroin alkusyksystä). Julkaisemme myös muistokirjoitelman kurssilaisistamme, laulamme suruvalittelutilaisuudessa kursseista sävellettyjä virsiä ja muistelemme preklinikkaa. Juhlistamme kandeiksi tulemista ja yhteiskurssimme muistoja illallisella ja illalla pääsemme Tivolille kurssibileiden merkeissä. 

Hautajaistunnelmista jatkuu tenttiurakka luontevasti vielä viikon päästä koittavaan labralääketieteen tenttiin. Mutta siihenkään ei tarvitse säästellä sillä tenttipaperit palautettuuaan alkaa syysloma. Ensimmäinen laatuaan lääkiksessä. Itse suuntaan Englantiin moikkaamaan muutamaa siellä opiskelevaa kaveria joten saan kunnon irtioton arjesta syyslukukauden keskelle. Kyllä kelpaa!

Mukavaa, että alkusyksy on mennyt näin nopeasti ja mukavasti eikä tuleva tenttirutistuskaan tunnu ahdistavalta. Säästyy sitten voimia marraskuun pimeyteen ja preklinikan viimeiselle kurssille Mikrobit ja ihminen. Hyvä niin, sillä lukujärjestys onkin sitten jouluun asti melko tiivistä luentoa luennon perään.

Tsemppiä meille kaikille syksyn koitoksiin!

Anna N

Opiskelen Turussa kolmatta vuotta lääketiedettä. Opintojen ohella harrastan paljon liikuntaa, kahvittelua, kavereiden kanssa naureskelua ja tietenkin myös kirjojen lukemista ja leffojen katsomista. Olen myös aktiivinen FiMSIC:ssä, jossa toimin kansallisena vaihtovirkailijana.

Tänne blogiin päätyy siis heijasteita näistä kaikista keskittyen kuitenkin siihen lääkisopiskeluun ja opiskelijan arkeeni. Toivottavasti löydät teksteistäni inspiraatiota, motivaatiota tai ihan vain hyvää mieltä! Aina saa myös kysyä ja kommentoida, jos siltä tuntuu :)

Muita blogipostauksia

  • Lääketiede
  • Katja

Miksi hakea lääkikseen?

Studia-messut ovat taas täällä, ja moni varmasti kiertelee messuilla miettien mitä tulevaisuudeltaan oikeasti haluaa. Suosittelen käymään Valmennuskeskuksen pisteellä...

Lue lisää
  • Lääketiede
  • Rebecca

Arki lääkiksen lähikurssilla

Tavallinen viikko syyskuun päiväkurssilla sisältää yhtenä päivänä kolmen tunnin verran fysiikan opetusta ja toisena päivänä kolme tuntia kemian...

Lue lisää
  • Lääketiede
  • Anna

Tällä viikolla olen

Parina viime viikkona koulussa on ollut vähemmän kontaktiopetusta ja enemmän itse opiskelua kuin luentoviikkoina. Kuitenkin melkein joka päivä on ollut joku pakollinen harkka minkä...

Lue lisää
  • Lääketiede
  • Ella

Lastenpsykiatrian viikko

Tämä viikko on kulunut lastenpsykiatrilla. Viime keväänä meillä oli psykiatrian kurssi, mutta tämä lastenpsykiatria oli jätetty lastentautien kurssin yhteydessä...

Lue lisää
  • Lääketiede
  • Katja

Muutto uuteen kaupunkiin

Voin sanoa, että pääsykoetulosten tuottaman shokin hieman laannuttua seurasi toinen shokki: 6 viikon päästä koittaisi muutto omilleen ja vielä UUTEEN KAUPUNKIIN. Vaikka...

Lue lisää