Lääketiede  •  26.05.2019

Kesä

Farmiksen tentin ja sisätautiopin alkukuulustelun kautta marssin lomalle – tai tarkemmin ilmaistuna kesätöihin. Viikko on nimittäin töitä jo takana ja viikko edessä ennen kuukauden breikkiä Ranskaan lähdön ansiosta. Kesäsuunnitelmistani olen jo ripotellut vihjeitä kevään aikana muissa julkaisuissani, mutta ajattelin nyt kirjoitella niistä oman julkaisunsa sillä tekemiseni kuitenkin sitoutuvat hyvin yhteen aiheeseen ”lääkisopiskelu”.

Olen siis kahdessa pätkässä töissä Forssan sairaalan labrassa. Otan siellä verinäytteitä ja rekisteröin EKG:ta näin karkeasti ottaen. Mutta olen jo ensimmäisen viikon aikana päässyt myös kiertämään osastoilla samoissa hommissa, tutustumaan laboratorion muuhun toimintaan (näytteiden valmistelu, analysointi, rekisteröinti ja jopa laadunvalvonta) ja tottumaan aikaiseen rytmiin sekä mökiltä käsin töihin kulkemiseen (mökkeily on kyllä ihan parasta!).

Onkin ollut yllättävän avartavaa huomata tietämättömyytensä tästä labran arjesta ja oppia sitäkin kautta uutta. Olen myös ottanut asiakseni lypsää kaikki mahdolliset opit kaikesta mitä keksin kysyä.

Myös lääkkeiden kauppanimien opettelun olen aloittanut sillä vasta vaikuttavat aineet ovat tuttuja. Helppo tapa totutella käytetympiin nimiin on painaa potilaalta kuultu lääke mieleen ja tarkistaa se sopivan hetken tullen lääketietokannasta. Uskon että kesän loppuun mennessä on niitä tarttunut jo hyvä määrä omaan nimivarastoon.

Uusia kokemuksia ja oppeja tulen kartuttamaan viikon päästä suunnatessani Ranskaan. Vietän kuukauden vaihtoni Grenoblessa sairaalan sisätautien osastolla lääkäriä seuraten.

Valkotakki ja stetarit on jo pakattu ja kielitaitoa hiottu sillä lentoni lähtee jo ensi lauantaina! Odotan innolla kulttuurin, kielen ja lääketieteen tietämysteni kasvamista. Alituisena vilukissana odotan myös innolla lämpöön pääsemistä! Ah, aurinkoa kiitos! Totta puhuakseni jännityskin alkaa pikkuhiljaa kasvaa. Jännittää nimittäin miten kielitaitoni riittää. Noh, eiköhän kuukaudessa alkujännityksestä päästä ja itsevarmuus kasva.

Näistä kokemuksia ja kertomuksia luvassa siis tuonnempana. Ihanaa, rentouttavaa ja auringontäyteistä kesää kaikille! Toivottavasti säät hellivät myös kotimaassa ja minnelie suuntaatkaan lomailemaan.

t. Anna

Anna

Olen 22-vuotias nelosen kandi Turusta. Opintojen ohella harrastan paljon liikuntaa, kahvittelua, kavereiden kanssa naureskelua ja mainittavan paljon myös kirjojen lukemista ja leffojen katsomista.

Tänne blogiin päätyy siis heijasteita mun arkielämästä keskittyen kuitenkin siihen lääkisopiskeluun ja opiskelijaelämään. Toivottavasti löydät teksteistäni inspiraatiota, motivaatiota tai ihan vain hyvää mieltä! Aina saa myös kysyä ja kommentoida, jos siltä tuntuu 🙂