Huhheijjaa, huijaavatko silmäni vai kalenterini joka väittää tänään olevan 14. toukokuuta??! Eikö eilen ollut vasta vappu? Loppukevät suorastaan hujahti ohi. Eilen farmiksen lopputentin jälkeen havahduin siihen että lähden viikon päästä kesätyöperehtdytyksen kautta vaihtoon ja kämppä on siivottava ja matkalaukku pakattava. Siinähän oli sitten ryhdyttävä tuumasta toimeen! Ennen lähtöä pitää myös kirjoitella filosofian essee, suorittaa tietosuojakoulutus, valmistella syväreitä ja ainiin, lukea syksyn ekan kurssin sisäänpääsytenttiin joka on ensi maanantaina. Huh, toimelias loman alotus! Ajattelin kirjoitella vielä vähän kokoavaa tekstiä toisen lääkisvuoden ja tulevan kesän osalta vielä ennen Ranskaan kirmaisuani, mutta nyt ajankohtaisimpaan asiaan, viimehetken pääsykoetsempit:

Mietit varmaan samaa kuin mäkin tästä ajan kulusta -onko huomenna, siis huomenna, jo pääsykokeet?? Ihan hullua, tiedän. Riippumatta siitä herättääkö tämä ajan kiito sussa enemmän kauhistusta vai helpotusta niin tässä mun tärkeimmät tsempit ja vinkki vitoset pääsykoepäivään.

1. Relaa. Nyt on lukemiset luettu, laskemiset laskettu ja lorvimiset jätetty lorvimatta. Luota siihen, että kaikki tieto ja taito on jo sun päässä. Tiedosta, että pitämällä pään kylmänä vähän huterampikin tietotaso pääsee paremmin loistamaan pääsykoesalissa. Stressihuurteisena ei nimittäin ajatus leikkaa ja turha paniikki iskee kun näet tehtävänipun. Hengittele ja tee parhaasi. 

2. Tee tänään jotain kivaa. Jotain sellaista, millä saat ajatukset tyhjiksi ja mielen rennoksi. Liiku kevyesti ja panosta siihen että saat hyvät yöunet. Pakkaa kaikki kimpsut ja kamppeet tänään reppuun ja käy tsekkaamassa pääsykoepaikka niin ei tarvitse aamulla murehtia niistä. Hommaa itsellesi varaherätys, pyydä vaikka jotakuta soittamaan 10min oman herätyksesi jälkeen ja antamaan sulle vikat tsempit (ja varmistamaan että oot päässyt sängystä ylös). 

3. Älä kiinnitä mitään huomiota muihin. Salissa on ties vaikka mitä sakkia, osa on vain pääsykoetursiteina ja osalla on homma mennyt jo vähän överiksi. Keskity vain omaan tekemiseen äläkä anna muiden tahdin tai varman olemuksen hetkauttaa omaa osaamistasi. Luota itseesi ja usko että pystyt siihen.

4. Älä lyyhisty kokeen jälkeen. Jos meni hyvin niin toki saat ja kannattaakin taputtaa itseään selkään. Niin saat tehdän ja kannattaakin tehdä vaikka olisi mennyt kuinka huonosti. Teit sen siitä huolimatta ja varmasti teit kaikkesi. Maailma ei kaadu siihen jos et pääse sisään, hakea voi uudestaankin. Ja koskaan ei voi tietää miten kaikilla muilla on mennyt. Siksi suosittelen jättämään turhat tunneanalyysit kokonaan pois. Niillä saa korkeintaan itkun kurkkuun ja solmun vatsaan. Jos kaipaat varmistusta siitä miten suoriuduit voit tarkistaa mallivastaukset. Joillekin tämä kuulostaa raastavalta ajatukseltakin mutta ainakin itseäni helpotti heti katsoa mitkä tehtävät meni ainakin oikein. Ja sitten lomalle. Nyt se on ansaittu, saat olla huoleton ainakin kuukauden ennen tulosten julkaisemista. Nauti vapaudesta ja palkitse itsesi kovasta luku-urakasta!

Ihan hirmu isot tsempit kaikille! Toivottavasti saitte näistä vähän lisää mielenrauhaa ja voimia huomiselle, mä peukutan kaikkia ketkä tosissaan tekevät parhaansa. Jakakaa vaikka fiiliksiä kokeesta tähän jos haluatte purkaa sydäntänne :)

 

-Anna

 

Anna N

Olen 21-vuotias kolmosen kandi Turusta. Opintojen ohella harrastan paljon liikuntaa, kahvittelua, kavereiden kanssa naureskelua ja mainittavan paljon myös kirjojen lukemista ja leffojen katsomista. Olen myös aktiivinen opiskelijajärejstössämme FiMSIC:ssä, jossa toimin Turun paikallispuheenjohtajana.

Tänne blogiin päätyy siis heijasteita näistä kaikista keskittyen kuitenkin siihen lääkisopiskeluun ja opiskelija-arkeeni. Toivottavasti löydät teksteistäni inspiraatiota, motivaatiota tai ihan vain hyvää mieltä! Aina saa myös kysyä ja kommentoida, jos siltä tuntuu :)

Muita blogipostauksia

 • Lääketiede
 • Katja

Kesätyö tutkimusryhmässä

Kokeen toinen osa on nyt takanapäin, ja enää ei voi muuta kuin odotella tuloksia. Se jos jokin on hermoja raastavaa. Suosittelen pysymään kaukana mallivastauksista, varsinkin tulosten...

Lue lisää
 • Lääketiede
 • Atte

Round two... FIGHT

Eka lääkisvuosi hurahti nopeasti! Käteen jäi nippu hauskoja kokemuksia, uusia ystäviä ja vähän uutta tietoa. Lisäksi sain yhdet maisterin paperitkin, kun suoritin...

Lue lisää
 • Lääketiede
 • Katja

Seuraava askel

Tulokset ensimmäisestä vaiheesta tulivat. Onnittelut kaikille, jotka pääsitte toiseen vaiheeseen, voitte olla ylpeitä itsestänne. Jatkakaa opiskelua toiseen vaiheeseen, mutta...

Lue lisää
 • Lääketiede
 • Anna

Manukesä -ekat amanuenssuurit

Viimeksi kirjoitin kolmannen vuoden loppumisen tuoreita fiiliksiä ja vähän jo paljastin kesäsuunnitelmianikin. Nyt muutaman päivän Turun kaupungin sairaalassa sisätautiamanuenssina...

Lue lisää
 • Lääketiede
 • Atte

Round one... COUNT!

Huomenna koittaa vuoden 2020 lääkishakijoiden round one! Valintakoe järjestetään ensimmäistä kertaa etänä hyvin poikkeuksellisessa tilanteessa. Viime viikolla...

Lue lisää
 • Lääketiede
 • Anna

Lääkiksen puoliväli

Perjantaina oli kevään viimeinen tentti, sisätautien lopputentti, ja sen myötä tuli kolmannen vuoden opinnot päätökseensä. Kuuden vuoden opiskeluajasta on siis...

Lue lisää