Lääketiede  •  29.03.2019

Kesähaaveita

Sain eilen tietää missä vietän kesäkuun tulevana kesänä. Vaihtokohteeksi Ranskasta allokoitui nimittäin virallisesti Alppien kupeesta Grenoble, joka oli ykköstoiveenikin! Kesähaaveet, suunnittelu, pakkausinto, lentojen bookkailu ja kaikki se matkaan liittyvä ihana härdelli alkoi jo pyörimään päässäni ja vatsanpohjassa tuntui jo pieni jännityksen poikanen.

En malta odottaa tuota tulevan kesän kokemusta. Koko syksyn ja kevään olen lukenut ranskaa ahkerasti omien opintojen ohella, jopa niin, että opintopisteitä on loppukeväälle kasaantunut ehkä vähän liikaa. Uupumus tuntuu olevan aika lähellä, mutta innostus ja aito halu oppia kieltä vielä vähän enemmän ennen lähtöä antavat tarvittavan lisäenergian. Kun alkaa kielitaidosta olla varma olo, voikin siirtyä enemmän käytännön järjestelyihin kuten matkojen ostamiseen. Vielä en esimerkiksi ole päättänyt miten matkustaa tuonne Sveitsin ja Italian rajan tunutmaan -yhdistääkkö lentäminen ja junamatka ja minkä kaupunkien kautta? Entä haluanko mennä ja tulla samaa reittiä? Taidan pistää hakukoneet höyryämään tässä viikonlopun aikana… 😀

Olen siis menossa FiMSIC:n ja IFMSA:n kautta kuukauden SCOPE (standing committee of professional exchange) -vaihtoon, mikä tarkoittaa todennäköisesti sitä, että seuraan lääkäriä osastolla. Osasto tosin ei ole vielä selvinnyt, mutta neurologialle hain ensimmäisenä toiveenani. Suoraan sanottuna tyydyn mihin vain sijoitukseen, kaikki kokemus tulee olemaan mahtavaa ja varsinkin ranskalainen miljöö on tässä mulle se juttu.

Ihan jo kuvittelen kesäkuisen elämäni päässäni, päivät sairaalalla pyörien ja illat kulttuuriin ja maisemiin tutustuen. Haaveina on ainakin vierailla vuoristolla, viinitilalla, Rivieralla, Dijonissa, naapurimaissa ja syödä kaikkia herkkuja, lenkkeillä upeissa maisemissa, hörppiä kahvia kroissantin kera ja nauttia auringosta. Ah, je peux pas attendre plus!

-Anna

Anna

Olen 22-vuotias nelosen kandi Turusta. Opintojen ohella harrastan paljon liikuntaa, kahvittelua, kavereiden kanssa naureskelua ja mainittavan paljon myös kirjojen lukemista ja leffojen katsomista.

Tänne blogiin päätyy siis heijasteita mun arkielämästä keskittyen kuitenkin siihen lääkisopiskeluun ja opiskelijaelämään. Toivottavasti löydät teksteistäni inspiraatiota, motivaatiota tai ihan vain hyvää mieltä! Aina saa myös kysyä ja kommentoida, jos siltä tuntuu 🙂