Lääketiede  •  24.11.2018

Opiskelua ja arjen kiirusta

Arkiviikko meni taas ihan yhdessä hujauksessa. Koulua ei edes ollut mitenkään erityisen paljon – muutamia luentoja ja harkkoja – mutta opiskelu, kesän vaihdon paperityöt ja järjestämäni Lastenlääkäri-iltama vei yllättävänkin paljon aikaa. Myös flunssa helpotti vihdoin ja pääsin taas liikkumaan mikä on ollut todella ihanaa! En varmaan muuten jaksaisikaan näin hyvin.

Tiistaina järjestin siis FiMSIC:n Nallesairaala-toiminnan tiimoilta lastenlääkäri-iltaman, jossa oli lastenlääkäri antamassa vinkkejä lapsipotilaan kohtaamiseen. Aiheesta syntyi mielenkiintoista ja hauskaa keskustelua kun kaikki jakoivat kokemuksiaan Nallesairaala-käynneiltä. Jännitin tapahtumaa etukäteen mutta sehän meni hyvin! Jes! ?

Kesäkuun vaihtoni Ranskaan vaatii paljon valmisteluja jo tässä vaiheessa. Olen tällä viikolla muun muassa päivitellyt vakuutuksia kuntoon, keräillyt kielitodistuksia, varaillut aikoja rokotusasioiden selvittelyyn ja tuskaillut raapustaessani hakukirjeitä klinikoihin ranskaksi. Välillä on tullut vähän sellainen force majeur fiilis vaikka olen ihan silmittömän innoissani matkasta. Olen myös saanut vaihdon varmistumisen myötä hirveästi lisää motivaatiota ranskan opiskeluun, mutta samalla jännittää kyllä aikamoisesti. Onneksi sain hyvät arviot ranskan kielitodistukseen! ;D

Kaiken tämän lomassa on patologian kirjan lukeminen jäänyt melko vähälle, mutta olen kuitenkin katsonut että luennot ehdin opiskelemaan. Olikin tosi kiva taas aloittaa viikko kavereiden kanssa kahvilassa opiskellen. Tuntui niin rennolta ja mukavalta että histologiakin muuttui kivaksi. Se alkaa myös vähitellen olemaan sen verran tuttua että on jo edes vähän itsevarma olo näytteitä katsellessa. Hiljaa hyvä tulee ? Kirjaa voisin vähitellen myös koittaa raottaa, joululoma ja sitä ennen välitentti nimittäin lähestyvät reipasta vauhtia ja kalenteri on ihan pullollaan siihen asti -Kööpenhaminan minilomakin ehtii tähän väliin mahtumaan. Ensi viikolla korkataan myös pikkujoulukausi joten ehkä mäkin vähitellen voin laskeutua joulumieleen vaikka itse kuulun heihin jotka mieluumin säästävät jouluintoilut sinne lomaan. ?

Tsemppiä muillekin kiireisille loppuvuoden uurastukseen!

-Anna

Anna

Olen 22-vuotias nelosen kandi Turusta. Opintojen ohella harrastan paljon liikuntaa, kahvittelua, kavereiden kanssa naureskelua ja mainittavan paljon myös kirjojen lukemista ja leffojen katsomista.

Tänne blogiin päätyy siis heijasteita mun arkielämästä keskittyen kuitenkin siihen lääkisopiskeluun ja opiskelijaelämään. Toivottavasti löydät teksteistäni inspiraatiota, motivaatiota tai ihan vain hyvää mieltä! Aina saa myös kysyä ja kommentoida, jos siltä tuntuu 🙂