Lääketiede  •  12.09.2018

Syvärit

 

Kesälomaa on vietetty tänään viikon verran, ja oonki kerennyt kesäilemään aika kiitettävästi. Oon ollut mökillä, uinut järvessä ja Samppiksessa, lenkkeillyt, lueskellut kirjaa… -Ja siinä rinnalla työstänyt syväreitäni pikkusen.Alotin mun syventävät opinnot hyvissä ajoin tänä keväänä koska keksin kiinnostavan aiheen ja sain sopivan ohjaajan. Syvärit kuuluu siis pakollisena osana tutkintoomme, ja tarkoituksena on tutkia syvällisemmin jotain lääketieteen kannalta relevanttia aihetta. Kypsyysnäytteen voi toteuttaa siis tosi monesta aiheesta ja monella eri tavalla, esimerkiksi tekemällä opetusmateriaalia, tekemällä kirjallisuuskatsaelman tai tutkia jotain uutta asiaa ja kirjoittaa artikkelin.

Oma aiheeni on imeväisiän ruoka-aineallergian ja suolistomikrobiston välinen yhteys. Tutkin siis käytännössä terveiden ja allergisten yksilöiden näytteistä ja taustatiedoista eri selittäviä tekijöitä ja tutkin onko näillä kahdella asialla yhteyttä. Näin siis yksinkertaisesti ilmaistuna.

Aloitin omani jo näin opintojen alussa ja edistän projektia vähitellen kesälläkin. Ei sitten ole kaikki maailman murheet niskassa myöhempinä ja kiireellisempinä opiskeluvuosina. Ja mikäs siinä kun aihe kiinnostaa?

Just nyt prioriteettina on kuitenkin nauttia kesästä -ainakin niin kauan kun säitä riittää!

-Anna

 

Anna

Olen 22-vuotias nelosen kandi Turusta. Opintojen ohella harrastan paljon liikuntaa, kahvittelua, kavereiden kanssa naureskelua ja mainittavan paljon myös kirjojen lukemista ja leffojen katsomista.

Tänne blogiin päätyy siis heijasteita mun arkielämästä keskittyen kuitenkin siihen lääkisopiskeluun ja opiskelijaelämään. Toivottavasti löydät teksteistäni inspiraatiota, motivaatiota tai ihan vain hyvää mieltä! Aina saa myös kysyä ja kommentoida, jos siltä tuntuu 🙂