Lääketiede  •  24.05.2018

Eka vuosi lääkistä

Kesälomaa vietetään tänään jo toista päivää. Jollain ihmeen kaupalla sääkin on aivan mieletön -nyt tosiaan on kesä!

Eka vuosi lääkiksessä suorastaan hurahti ohi. Oliko siinä oikeasti jo vuosi opintoja? Tuntuu samalla kummalta, että olen asunut Turussa ja tuntenut nyt niin tärkeät ja ihanat ystäväni vasta elokuusta asti. Aika on sitten kumma käsite.

Olen oppinut todella paljon tämän ensimmäisen opiskelijavuoden aikana. Enkä pelkästään kouluun liittyviä oppeja vaan ihan itsestäni ja elämästäkin. Omille muutto on ollut iso askel ja oman itsenäisen elämän aloittaminen on sujunut osaltani tosi hyvin mistä oon todella kiitollinen.Ja siitä, miten onnellinen olen. Mistään ei kuitenkaan olisi tullut yhtään mitään ilman tänne muodostunutta, maailman parasta tukijoukkoani.

Koulun puolesta vuosi on ollut hirveän hieno myös. Olen päässyt kokemaan niin paljon uutta, että en edes enää muista kuinka uutta ja hienoa perus histologia ja mikrospokointikin vielä syksyllä oli. Nyt se tuntuu jo lähinnä pakolliselta pahalta 😀

Lääkärintakki on ollut päällä jo muutamia kertoja, labrassa ollaan tutkittu vaikka mitä mielenkiintoista, olen oppinut ottamaan verinäytteitä, tulkitsemaan EKG:ta ja spirometriakäyriä, tiedän paljon enemmän anatomiasta ja fysiologiasta kuin edes tajuankaan ja olen päässyt mukaan järjestötoimintaan FiMSICin kautta nallesairaalassa.

Tiivistelmänä voin oikeastaan todeta vain että kiitos ja onneksi on vielä 5 hienoa lääkisvuotta tulossa! Kannatti haaveilla ja uurastaa pääsykokeisiin, hetkeäkään en ole katunut -ihan oikeasti.

Hyvää kesää kaikille!

-Anna

Anna

Olen 22-vuotias nelosen kandi Turusta. Opintojen ohella harrastan paljon liikuntaa, kahvittelua, kavereiden kanssa naureskelua ja mainittavan paljon myös kirjojen lukemista ja leffojen katsomista.

Tänne blogiin päätyy siis heijasteita mun arkielämästä keskittyen kuitenkin siihen lääkisopiskeluun ja opiskelijaelämään. Toivottavasti löydät teksteistäni inspiraatiota, motivaatiota tai ihan vain hyvää mieltä! Aina saa myös kysyä ja kommentoida, jos siltä tuntuu 🙂