Vappu on jo reilun viikon päästä ja sitä myötä siirrytään jo toukokuun puolelle. Ihan hullua miten pitkällä kevät jo on, eikö olekin?

Pääsykoekin häämöttää siis jo muutamien viikkojen päässä ja alkaa olla aika virittäytyä loppukirin tuntumaan. Ei kuitenkaan syytä hätääntyä, aikaa on vielä ja sulla on vielä kaikki mahdollisuudet auki. Tässä siis vähän tsemppiä ja vinkkejä jotta jaksaisit painaa loppuun asti -loma on jo kohta täällä!

 1. Panosta itsellesi vaikeisiin asioihin ja varmista että hahmotat isot kokonaisuudet ja sen, miten eri aineet nivoutuvat yhteen. Ota siis askel kauemmaksi ja tarkastele asioita laajemmalla skaalalla (vaikka toki pääsykoe on tunnettu myös nippelitiedon tenttaamisesta).
 2. Harjoittele vanhoja pääsykokeita. Laske tehtäviä vanhoista kokeista ja osallistu harjoituskokeisiin/järjestä itsellesi simuloituja valintakokeita. Saat tuntumaa vastaustekniikasta, eikä kummalliselta näyttävät tehtävänannot pääse enää säikäyttämään oikeassa tilanteessa.
 3. Hio nelilaskin näppäryyttäsi. Ihan vaikka vain sen takia ettei tarvitse siitä sitten stressata. Ja se helpottaa ajanhallintaa. Samalla kannattaa tutustua kaavaliitteeseen jotta silmä herjaantuu siihen ja bongaat sieltä nopeasti mm luonnonvakiot. Kaavat sen sijaan kannattaa hallita itse ettei mene johonkin ikävään lankaan.
 4. Älä ota turhaa stressiä. Teet parhaasi ja uskot itseesi. Muuta et edes voi joten miksi turhaan tehdä töitä hampaat irvessa kyyneleitä niellen? Ota hyvä asenne, pidä lippusi korkealla ja muista myös hengähtää välillä. Vielä on aikaa ja vasta koetilanne ratkaisee. You got this!

Hurjan paljon tsemppiä!

-Anna

Ja muistathan, että vastaan mielelläni kysymyksiin jos sellaisia tulee! :)

Anna

Olen 22-vuotias nelosen kandi Turusta. Opintojen ohella harrastan paljon liikuntaa, kahvittelua, kavereiden kanssa naureskelua ja mainittavan paljon myös kirjojen lukemista ja leffojen katsomista.

Tänne blogiin päätyy siis heijasteita mun arkielämästä keskittyen kuitenkin siihen lääkisopiskeluun ja opiskelijaelämään. Toivottavasti löydät teksteistäni inspiraatiota, motivaatiota tai ihan vain hyvää mieltä! Aina saa myös kysyä ja kommentoida, jos siltä tuntuu :)

Muita blogipostauksia

 • Lääketiede
 • Lääkiksen valmennustestaajat

Lääkishaun aikataulutus

Olen monesti kuullut, kuinka pääsykokeeseen valmistautumista rinnastetaan maratoniin. Vertauksessa on perää, sillä kuten maratonissa myös pääsykoeluvussa on osattava...

Lue lisää
 • Lääketiede
 • Lääkiksen valmennustestaajat

Palautuminen ja tauottaminen

Pääsykoevalmistautuminen lääketieelliseen on kovan urakan takana ja vaatii paljon toistoja sekä pitkäjänteisyyttä. Asioiden kertaamisella sekä tehtävien...

Lue lisää
 • Lääketiede
 • Katja

Joululoma

Nyt reilun viikon joululomalla olleena ajattelin tulla muistuttamaan levon tärkeydestä. En usko, että siitä voi puhua tarpeeksi tällaisissa urakoissa. Voin suoraan myöntää...

Lue lisää
 • Lääketiede
 • Katja

Syksyn viimeiset tentit ja joululoma

Jotenkin se pitkä ja rankka syksy tuli ja meni, ja nyt ollaan jo joululomalla. Pakko myöntää, että vaikka viimeinen jakso olikin mielenkiintoinen ja todella hyödyllinen, oli...

Lue lisää