Lääketiede  •  11.04.2018

Pääsykoe lähestyy, mitä on enää tehtävissä?

Pääsykokeeseen on tästä päivästä laskettuna aika tarkalleen kuukausi aikaa. Monet teistä varmasti tuskailevat kirjojen ääressä monia tunteja päivässä kirjastossa, kotona tai valmennuskurssilla. Jotkut varmasti kahlaavat vaan kirjoja läpi kannesta kanteen, toiset laskevat hiki hatussa. Mutta mikä olisi järkevin taktiikka pääsykoetta ajatellen tässä vaiheessa kevättä?

Valitettavasti en voi antaa teille absoluuttista vastausta siihen, mikä olisi kaikkien kannalta järkevää, mutta voin antaa teille vinkkejä siitä, kuinka itse valmistauduin pääsykokeeseen. Olin viime keväänä aikalailla puhki jo ylioppilaskirjoitusten jälkeen, mutta kuin ihmeen kaupalla löysin kuitenkin puhtia vielä lukemisiin pääsykoetta varten. Onneksi rankan kevään jälkeinen työ kannatti, sillä kesällä sain ilouutisia opiskelupaikasta.

Tässä vinkkini:

  1. Suunnitelmallisuus

    Hyvästä lukusuunnitelmasta ei ole koskaan haittaa. Olette varmasti jo tehneetkin lukusuunnitelmia tai ainakin miettineet sitä, mutta sen tekeminen viimeistäänkin nyt oikeasti kannattaa. Vaikka suunnitteleminen onkin välillä tylsää ja työlästä, niin suunnitelman teosta on kuitenkin hurjasti hyötyä, esimerkiksi motivoinnissa (sillä eihän kalenterissa lukevaa tapahtumaa voi jättää tekemättä) ja ajanhallinnassa (kuinka paljon aikaa on käytettävissä mihinkin?).

  2. Laskurutiini

    Tässä vaiheessa viimeistään kannattaa toden teolla alkaa laskemaan laskuja, sillä monelle nelilaskimen käyttö on suhteellisen vierasta. Itselläni kesti kohtuullisen kauan tottua tähän vaatimattomaan laskimeen yo-kirjoituksissa käytettävän Cas-laskimen sijaan. Lisäksi kyvystä suorittaa laskutehtäviänopeasti ei ole ainakaan haittaa, päinvastoin, sillä pääsykokeessa aika on hyvin rajallinen.

  3. Keskittyminen itselle vaikeisiin asioihin

    Aihekokonaisuudet ovat aivan varmasti (tai ainakin jotakuinkin) nyt jo hallussa, joten kannattaa tässä vaiheessa keskittyä syventymään itselle hankalimpiin pienempiin kokonaisuuksiin tai yksittäisiin aiheisiin. Esimerkiksi muistiinpanot, kuvien piirtäminen ja aiheiden selittäminen jollekin sanallisesti ovat mielestäni hyviä keinoja asioiden mieleen painamisessa.

Jotta tästä ei tulisi ihan mammuttipostausta, jätän muutamia vinkkejä vielä seuraavaan postaukseen. Hurjasti tsemppiä kaikille loppurutistukseen!

Kevätterkuin

Nina

Nina