Uusi vuosi on jo startannut ja meillä paluu opintojen pariin tapahtuu taas pian. Kevät tulee olemaan jonkin verran erilainen kuin kulunut syksy. Lukujärjestystä katsomalla selviää että aloitus on vauhdikas -luentoja on paljon ja kurssi on pitkä. Ensimmäisenä opiskelemme lääketieteellistä biokemiaa ja molekyylitiedettä mikä tarkoittaa aiheina esimerkiksi kehon aminohappoja ja puskureita, hemo- ja myoglobiinia sekä liikuntaan liittyvää biokemiaa. Kurssiin kuuluu myös jonkinlainen syöpäseminaari.

Maaliskuussa vuorostaan alkaa ravitsemus kurssi jota odotan kovasti! Toisin kuin alkukevään LBM, RR tulee olemaan todella tiivis veto. Siihen kuuluu myös EKG- ja spirometriatutkimus mitä en myöskään malttaisi odottaa!

Sitten väliin tulee pääsiäisloma antamaan pienen hengähdystauon. Sen jälkeen alkaa nimittäin verenkierto, hengitys ja nestetasapaino kurssi. Siihen liittyen lukujärjestyksessämme silmilleni kiinnostavimpana pomppaa sydämen dissektio.

Ja vihdoin, viimeisenä pakollisena kurssina opiskelemme endokrinologiaa. Jälleen mielenkiintoisen kuuloinen aihe! Tämä vika kurssi on kaikista lyhin, vain reilut kaksi viikkoa.

Lisäksi keväällä on luvassa laskimoverinäytteen ottoa, juonneopetus terveyskeskuksessa, uusia tapahtumia ja varmasti paljon kaikkea sellaista josta en edes tiedä vielä!

Vaikka loma lähestyykin loppua ja tuo pientä harmituksen tunnetta on tuleva kevät aika kiinnostavan oloinen ja paljon hienoja asioita on odotettavissa. Päivitän tänne tarkemmin kaikista kursseista ja muusta kevään mittaan. Loistavaa alkanutta vuotta!

-Anna

Anna N

Olen 21-vuotias kolmosen kandi Turusta. Opintojen ohella harrastan paljon liikuntaa, kahvittelua, kavereiden kanssa naureskelua ja mainittavan paljon myös kirjojen lukemista ja leffojen katsomista. Olen myös aktiivinen opiskelijajärejstössämme FiMSIC:ssä, jossa toimin Turun paikallispuheenjohtajana.

Tänne blogiin päätyy siis heijasteita näistä kaikista keskittyen kuitenkin siihen lääkisopiskeluun ja opiskelija-arkeeni. Toivottavasti löydät teksteistäni inspiraatiota, motivaatiota tai ihan vain hyvää mieltä! Aina saa myös kysyä ja kommentoida, jos siltä tuntuu :)

Muita blogipostauksia

  • Lääketiede
  • Katja

Seuraava askel

Tulokset ensimmäisestä vaiheesta tulivat. Onnittelut kaikille, jotka pääsitte toiseen vaiheeseen, voitte olla ylpeitä itsestänne. Jatkakaa opiskelua toiseen vaiheeseen, mutta...

Lue lisää
  • Lääketiede
  • Anna

Manukesä -ekat amanuenssuurit

Viimeksi kirjoitin kolmannen vuoden loppumisen tuoreita fiiliksiä ja vähän jo paljastin kesäsuunnitelmianikin. Nyt muutaman päivän Turun kaupungin sairaalassa sisätautiamanuenssina...

Lue lisää
  • Lääketiede
  • Atte

Round one... COUNT!

Huomenna koittaa vuoden 2020 lääkishakijoiden round one! Valintakoe järjestetään ensimmäistä kertaa etänä hyvin poikkeuksellisessa tilanteessa. Viime viikolla...

Lue lisää
  • Lääketiede
  • Anna

Lääkiksen puoliväli

Perjantaina oli kevään viimeinen tentti, sisätautien lopputentti, ja sen myötä tuli kolmannen vuoden opinnot päätökseensä. Kuuden vuoden opiskeluajasta on siis...

Lue lisää
  • Lääketiede
  • Rebecca

Viimeinen viikko H-hetkeen

Moikka, nyt on tasan viikko jäljellä siihen hetkeen, jota varten koko tämä 9 kuukautta on luettu. Kokeen järjestäminen etänä jo itsessään aiheutti motivaatiotason...

Lue lisää