Maanantai:

Influenssarokotus kevään juonneopetusta varten (silloin päästään terveyskeskukseen mukaan seuraamaan potilastyötä!). Lounasta ja luento peruttu. Siispä opiskelua kirjastossa kaveriporukalla suklaakonvehtien voimin.

Tiistai:

Ihka ensimmäinen Nallesairaalakäyntini! Nallesairaalassa halukkaat pääsevät pitämään lääkärin vastaanottoa päiväkoteihin lasten pehmoleluille. Ajatuksena on esimerkiksi vähentää lasten lääkärikammoa. Valkotakki päällä ja omat stetarit kaulassa oli aika hieno tunne vaikka potilaat olivatkin kaikki vain nalleja. Hoidettu: monta murtunutta tassua, muutama silmä- ja korvatulehdus ja pari mystisempääkin vaivaa. Onneksi lelu ruiskut ja laastarit olivat nalleille sopivaa hoitoa! J

Saimme haalarit! Tuntui ihan oikealta opiskelijalta kun veti nuo mustat buranat jalkaan. Niin siistiä. Ilta menikin sitten syksyn mittaan kertyneiden merkkien ompelemiseen. Sain kaikki merkit kiinni ja ehkä puolet toisesta taskustanikin… Onneksi hyvässä seurassa neulanpistot sormeen kesti hyvin!

Eikä uusia haalareita tietenkään tarvinnut suoraan kaappiin haudata. Nimittäin, illalla juhlittiin meidän haalarien esittely bileissä! Oli aika mahtava fiilis kävellä kaupungilla kavereiden kanssa haalarit jalassa Burana-mainos reittä komistaen.

Keskiviikko:

Seminaari kolme tuntia. Kauheasti yritin kuunnella ja kertailla mutta haalari bileet väsytti hieman.

Kotona sitten latinan tenttiin lukemista.

Torstai:

Uusinta eilisestä: 3h seminaaria (tällä kertaa omakin esitys). Lounasta ja latinan tentti. Tuntui iltapäivällä pitkän seminaarin päälle aika haastavalta mutta eiköhän se ihan hyvin mennyt. Mutta riittäisi että läpi pääsen!

Perjantai:

Juonneopetuksen aloitusseminaari. Kuulostaa hienolta mutta oikeastaan kyseessä oli vaan paljon infoa siitä, miten juonneopetus toteutetaan. Pääpointit: keväällä saan viettää 2-4 päivää Salossa terveyskeskuksessa seuraten lääkärin työtä. Tarkoituksena on myös päästä luomaan ensimmäisiä potilaskontaki-kokemuksia ja kenties haastattelemaan ja tutkimaankin. Tulee varmasti olemaan siistiä!

—Kerkesipä sitä taas tapahtua vaikka mitä yhden viikon aikana! Melkein jo unohdin kuinka paljon hienoja ja kivoja asioita ehti olla, kun tämä lauantai-aamupäivä on kulunut tenttiin opiskellessa. Flunssastakin olen koko viikon kärsinyt mutta eiköhän se tästä jo väisty sopivasti itsenäisyyspäiväksi.

Mukavaa viikonloppua!

-Anna

Anna

Olen 22-vuotias nelosen kandi Turusta. Opintojen ohella harrastan paljon liikuntaa, kahvittelua, kavereiden kanssa naureskelua ja mainittavan paljon myös kirjojen lukemista ja leffojen katsomista.

Tänne blogiin päätyy siis heijasteita mun arkielämästä keskittyen kuitenkin siihen lääkisopiskeluun ja opiskelijaelämään. Toivottavasti löydät teksteistäni inspiraatiota, motivaatiota tai ihan vain hyvää mieltä! Aina saa myös kysyä ja kommentoida, jos siltä tuntuu :)

Muita blogipostauksia

  • Lääketiede
  • Lääkiksen valmennustestaajat

Lääkishaun aikataulutus

Olen monesti kuullut, kuinka pääsykokeeseen valmistautumista rinnastetaan maratoniin. Vertauksessa on perää, sillä kuten maratonissa myös pääsykoeluvussa on osattava...

Lue lisää
  • Lääketiede
  • Lääkiksen valmennustestaajat

Palautuminen ja tauottaminen

Pääsykoevalmistautuminen lääketieelliseen on kovan urakan takana ja vaatii paljon toistoja sekä pitkäjänteisyyttä. Asioiden kertaamisella sekä tehtävien...

Lue lisää
  • Lääketiede
  • Katja

Joululoma

Nyt reilun viikon joululomalla olleena ajattelin tulla muistuttamaan levon tärkeydestä. En usko, että siitä voi puhua tarpeeksi tällaisissa urakoissa. Voin suoraan myöntää...

Lue lisää
  • Lääketiede
  • Katja

Syksyn viimeiset tentit ja joululoma

Jotenkin se pitkä ja rankka syksy tuli ja meni, ja nyt ollaan jo joululomalla. Pakko myöntää, että vaikka viimeinen jakso olikin mielenkiintoinen ja todella hyödyllinen, oli...

Lue lisää