Esittely teksti on naputeltu ja taputeltu –tiedätte jo, kuka täällä kirjoitteleva Anna oikein on.

Tänään on 29.9. mikä tarkoittaa sitä, että olen opiskellut lääkiksessä kuukauden ja 21 päivää. Aika pitkään siis suhteutettuna muihin yliopisto-opiskelijoihin, jotka lomailivat vielä syyskuussakin. Täällä Turun lääkiksessä on korkea työmoraali, opiskelut pyörivät elokuusta toukokuuhun parin viikon joululoman voimin. Alkuun tämä ajatus kauhistutti minua, mutta sitten tajusin, että tätähän mä haluan tehdä. Miksi pitäisi siis odotella jotain taukoa? Eikä koulunkäynti ole lainkaan samanlaista kun lukiossa tai edes muissa tiedekunnissa. Melkein kaikki on valmiiksi suunniteltua ja varsinkin preklinikassa on myös mukavasti vapaa-aikaa.

Paljon on tuohon miltei kahteen kuukauteen mahtunutkin: ensimmäisten viikkojen bileistä, kaupsusta (=kaupunki suunnistus), aamuisista luennoista, SKB (solu- ja kehitysbiologia) harjoitustöistä mikroskoopin äärellä ja labrassa takit päällä on kaikista selvitty. Ja tänään tämä ”aloitusjakso” saa eräänlaisen päätteen, kun meidät fetukset kastetaan medisiinareiksi. Tämä tarkoittaa ainakin ”hyväksytty” merkin saamista haalareihin. Haalareihin, joita saamme kyllä odotella pahimmassa tapauksessa helmikuulle asti.

Niin kauaa ei SKB-kurssin tenttiä sentään tarvitse odottaa -tentti merkintä möllöttää kalenterissani vajaan kolmen viikon päässä. Millainen sitten on tentti lääkiksessä? No, pian se selviää, mutta histologisten näytteiden tulkitsemista ja solujen tunnistamista sekä erinäisten proteiinien ja solun toiminnan käsittelyä on takuu varmasti luvassa. Ja illalla tietenkin ekan tentin bileet jos kokee tarvetta purkaa helpotustaan.

Syksy on ollut täysin ainutlaatuinen, oikeastaan kaikki on ollut minulle uutta, ja olen ollut todella onnellinen. Edes tuleva tentti ei minua lannista, vaan odotan innolla tulevaa kuuden vuoden taipalettani lääkäriksi.

-Anna

Anna

Olen 22-vuotias nelosen kandi Turusta. Opintojen ohella harrastan paljon liikuntaa, kahvittelua, kavereiden kanssa naureskelua ja mainittavan paljon myös kirjojen lukemista ja leffojen katsomista.

Tänne blogiin päätyy siis heijasteita mun arkielämästä keskittyen kuitenkin siihen lääkisopiskeluun ja opiskelijaelämään. Toivottavasti löydät teksteistäni inspiraatiota, motivaatiota tai ihan vain hyvää mieltä! Aina saa myös kysyä ja kommentoida, jos siltä tuntuu :)

Muita blogipostauksia

  • Lääketiede
  • Lääkiksen valmennustestaajat

Lääkishaun aikataulutus

Olen monesti kuullut, kuinka pääsykokeeseen valmistautumista rinnastetaan maratoniin. Vertauksessa on perää, sillä kuten maratonissa myös pääsykoeluvussa on osattava...

Lue lisää
  • Lääketiede
  • Lääkiksen valmennustestaajat

Palautuminen ja tauottaminen

Pääsykoevalmistautuminen lääketieelliseen on kovan urakan takana ja vaatii paljon toistoja sekä pitkäjänteisyyttä. Asioiden kertaamisella sekä tehtävien...

Lue lisää
  • Lääketiede
  • Katja

Joululoma

Nyt reilun viikon joululomalla olleena ajattelin tulla muistuttamaan levon tärkeydestä. En usko, että siitä voi puhua tarpeeksi tällaisissa urakoissa. Voin suoraan myöntää...

Lue lisää
  • Lääketiede
  • Katja

Syksyn viimeiset tentit ja joululoma

Jotenkin se pitkä ja rankka syksy tuli ja meni, ja nyt ollaan jo joululomalla. Pakko myöntää, että vaikka viimeinen jakso olikin mielenkiintoinen ja todella hyödyllinen, oli...

Lue lisää