Farmiksen kurssihan on oikealta nimeltään sairauksien ehkäisy ja hoito. Liian pitkä nimi käytettäväksi, joten siksi itse käytän pelkkää farmista. Joka tapauksessa tämä sairauksien ehkäisy ja hoito -kurssi pitää sisällään kaksi osaa, joista ensimmäinen keskittyy sairauksien ehkäisyyn yleisemmällä tasolla. Toinen osa on sitten juuri sitä farmakologiaa (lääkeaineita ja vaikutusmekanismeja ym.), josta jo aikaisemmin tänne kirjoittelin.

Kurssin ensimmäiseen osaan kuuluu terveydenedistämistapahtuman järjestäminen valitsemallamme kohderyhmälle. Pitää myöntää, että aluksi suhtauduin hieman epäuskoisesti kyseiseen tehtävään, onhan kyseessä todella erilainen työ, mitä lääkiksessä on tähän mennessä ollut. Tehtävänantona oli ainoastaan päättää harkkaryhmän kesken kohderyhmä, ja ottaa heihin yhteyttä, keksiä terveyden edistämiseen liittyvä aihe, josta haluaisimme mennä puhumaan, ja tämän jälkeen pitää kyseinen tapahtuma. Viime viikolla järjestetyssä seminaarissa esitimme sitten muulle kurssille aiheemme ja kerroimme siitä, miten onnistuimme terveydenedistämistapahtuman järjestämisessä.

Valitsimme ryhmässämme menevämme kertomaan unen tärkeydestä ja stressin hallintakeinoista Turun ammatti-instituuttiin. Viime viikolla tämä tapahtuma sitten oli, ja nyt ajattelin kertoa, miten se meni.

Pitämämme tilaisuus alkoi sillä, että järjestimme oppilaille pienen visan/kyselyn muun muassa heidän nukkumistottumuksistaan. Tällä halusimme oppilaiden hieman miettivän omaa nukkumista, unirytmiä, stressaamista ja stressin hallintaa. Tämän jälkeen aloitimme power point -esityksen, jossa kerrottiin melko perustietoja unesta, unen vaiheista, stressin fysiologisista vaikutuksista ja esimerkiksi alkoholista ja stressistä. Tämän jälkeen järjestimme vielä uuden visan, jolla halusimme testata, olivatko oppilaat oppineet mitään.

Tapahtuma meni todella hyvin. Meille oli ollut hieman haastavaa miettiä, millä tasolla voimme unesta kertoa, eli kuinka tarkkaan ammattiopistossa opiskelevat opiskelijat tietävät esim ihmisen fysiologiasta. Suurin osa oppilaista kuitenkin kuunteli koko esityksen, ja ainakin he näyttivät olleen kiinnostuneita aiheesta. Oppi siis toivottavasti meni perille!

Tänään mulla alkaa kesätyöt, mutta koulun loppumiseen on vielä kolme viikkoa. Pitää siis jotenkin yrittää jaksaa käydä töissä ja sen jälkeen vielä jatkaa koulujuttujen parissa. Onneksi pian on kuitenkin loma! :)

Tänään on pari päivää yli viikko lääkiksen pääsykokeeseen, tsemppiä siis loppuritustukseen kaikille hakijoille. Te pystytte siihen!!

-Ella

 

Ella

Olen Ella, 24-vuotias lääketieteen kandi Turusta. Olen neljännellä vuosikurssilla, joten yli puolet lääkiksestä on jo takana, ja tulevana kesänä saan työskennellä ensimmäistä kertaa lääkärinsijaisena. Iloisuus ja ahkeruus kuvaavat luonnettani hyvin. Vapaa-ajallani harrastan juoksemista, maantiepyöräilyä ja avovesiuintia. 

Muita blogipostauksia

  • Lääketiede
  • Lääkiksen valmennustestaajat

Lääkishaun aikataulutus

Olen monesti kuullut, kuinka pääsykokeeseen valmistautumista rinnastetaan maratoniin. Vertauksessa on perää, sillä kuten maratonissa myös pääsykoeluvussa on osattava...

Lue lisää
  • Lääketiede
  • Lääkiksen valmennustestaajat

Palautuminen ja tauottaminen

Pääsykoevalmistautuminen lääketieelliseen on kovan urakan takana ja vaatii paljon toistoja sekä pitkäjänteisyyttä. Asioiden kertaamisella sekä tehtävien...

Lue lisää
  • Lääketiede
  • Katja

Joululoma

Nyt reilun viikon joululomalla olleena ajattelin tulla muistuttamaan levon tärkeydestä. En usko, että siitä voi puhua tarpeeksi tällaisissa urakoissa. Voin suoraan myöntää...

Lue lisää
  • Lääketiede
  • Katja

Syksyn viimeiset tentit ja joululoma

Jotenkin se pitkä ja rankka syksy tuli ja meni, ja nyt ollaan jo joululomalla. Pakko myöntää, että vaikka viimeinen jakso olikin mielenkiintoinen ja todella hyödyllinen, oli...

Lue lisää