Lääkiksen pääsykoekoe lähestyy kovaa vauhtia, joten ajattelin tässä kohtaa muistuttaa teitä hakijoita siitä, mitä kannattaisi minusta vielä ehtiä tekemään ennen toukokuista H-hetkeä. Mikään ei ole vielä liian myöhäistä :)

 • Jos sinulla on jokin lukusuunnitelma, tarkista viimeistään tässä vaiheessa, oletko pysynyt suunnitelmassasi. Jos huomaat, että oletkin hieman jäljessä lukemisen kanssa, tai lukusuunnitelmasta puuttuu tärkeitä asioita, niin vielä on aikaa korjata tilanne.
 • Tarkista, että olet varannut lukusuunnitelmaasi tarpeeksi aikaa kertaamiseen. Ei turhaan sanota, että kertaus on opintojen äiti, sillä se on todella todella tärkeää. Itse laskin pääsykokeen lähestyessä paljon niitä laskuja, jotka olin merkannut hyviksi. Laskin niitä siitä huolimatta, että olin laskenut nämä laskut jo monta kertaa aikaisemminkin läpi. Halusin vain kerrata kaikki tärkeät asiat uudelleen ja uudelleen, jotta ne olisivat parhaimmassa muistissa pääsykoepäivänä.
 • Biologian kertaamiseen hyviä välineitä ovat esimerkiksi ajatuskartat, joita oppikirjoistakin varmasti löytyy jonkin verran. Niiden avulla saa nopeasti palautettua mieleen tärkeitä asioita, ja ne ovat myös hyviä, kun haluaa saada muodostettua isomman kokonaisuuden asiasta. Kannattaa siis testata, jos tästä olisi sinulle hyötyä.
 • Tässä vaiheessa kannattaa miettiä viimeistään, mitkä ovat itselleen niitä kaikkein vaikeimpia asioita, ja yrittää opetella niitä vielä jonkin verran. Tässä vaiheessa voi vielä poistua omalta mukavuusalueeltaan, ja laskea vaikeimpia tehtäviä. Minusta juuri ennen pääsykoetta kannattaisi kuitenkin palata peruslaskuihin ja laskea niitä, jotta varmistaa oman rutiininsa myös niihin helpompiin tehtäviin. Helpompien tehtävien laskeminen myös nostaa itsetuntoa, kun kokee onnistumisen tunteita laskujen mennessä oikein. Tämä jos jokin on tärkeää pääsykokeen kannalta!
 • Pääsykokeeseen on tänään 38 päivää. Kannattaa siis jo henkisesti aloittaa valmistautuminen valintakoetta varten. Henkinen valmistautuminen on todella tärkeää lukemisen rinnalla. Tee mielikuvaharjoituksia koetilanteesta, mieti miten toimit kokeessa, ja miten hallitset mahdollista kiirettä, paniikkia tai epäuskontunnetta. Näitä on hyvä harjoitella jo nyt, jotta et pääsykokeessa mene lukkoon, jos koe ei olekaan sellainen kuin olisit toivonut.
 • Yritä tsempata itseäsi, pidä yllä positiivista mieltä, ja usko itseesi. Itse kuuntelin esimerkiksi itsetuntoa nostavaa musiikkia, joka toimi mulle tosi hyvin. Pääsykokeeseen ei kannata mennä ”en osaa mitään” –asenteella, joten viimeistään tässä vaiheessa kannattaa aloittaa itseensä uskominen!

Tsemppiä! :)

-Ella

Ella

Olen Ella, 24-vuotias lääketieteen kandi Turusta. Olen neljännellä vuosikurssilla, joten yli puolet lääkiksestä on jo takana, ja tulevana kesänä saan työskennellä ensimmäistä kertaa lääkärinsijaisena. Iloisuus ja ahkeruus kuvaavat luonnettani hyvin. Vapaa-ajallani harrastan juoksemista, maantiepyöräilyä ja avovesiuintia. 

Muita blogipostauksia

 • Lääketiede
 • Suvi H

Vinkit valmennuskurssin hyödyntämiseen

Miten saada kaikki hyöty irti lääkiksen valmennuskurssista? Tässä minun vinkit lääkiksen valmennuskurssin hyödyntämiseen. Tule paikalle Neuvo kuulostaa itsestään...

Lue lisää
 • Lääketiede
 • Lääkiksen valmennustestaajat

”Seniorihakijana” lääkikseen?

Sellainen taidan nyt virallisesti olla, ”seniorihakija”. Keskustelupalstoilla kanssapyrkijät kyselevät anonyymisti, että ”onko 23 vuotiaana ihan liian vanha jos nyt pääsee...

Lue lisää
 • Lääketiede
 • Katja

Kanylointia ja potilaskohtaamisia

Neste- ja elektrolyyttitasapaino -jaksoa on nyt kulunut pari viikkoa, ja opiskelut ovat pikkuhiljaa alkaneet lutviutua. Saimme tällä viikolla tulokset ennaltaehkäisy -jakson tentistä...

Lue lisää
 • Lääketiede
 • Lääkiksen valmennustestaajat

Vinkit toimivaan lukusuunnitelmaan

Lukusuunnitelman laatiminen kokeisiin valmistautuessa on ollut mulle aikaa vievien kilpaharrastusten takia jo ala-asteelta lähtien pakollinen juttu. Kun aikaa on ollut rajallisesti tarjolla, on se...

Lue lisää
 • Lääketiede
 • Katja

Kolmannen vuoden ensimmäinen tentti

Kolmannen vuoden ensimmäinen tentti tehty ja taas olisi yksi jakso lääkiksessä pulkassa. Vaikka tämä ensimmäinen jakso olikin lyhyt, tuntuu silti oudolta että neljä...

Lue lisää