Patologian tenteistä 2/3 on nyt ohi; mikroskopointi tentti oli nimittäin viime viikolla ja välitenttihän oli jo ennen joululomalle lähtöä. Viikon päästä tiistaina on vielä lopputentti ja sen jälkeen on koko patologia suoritettu. Jes!

Mikroskopointitentti meni luultavasti ihan hyvin. Oli minulla pari diagnoosia, joista en ollut niin varma, mutta toivon ainakin, että osasin. Joka tapauksessa olen iloinen siitä, että se on nyt ohi! On nimittäin tullut tämän kurssin aikana katsottua vaaleanpunaisia kuvia jo kyllästymiseen asti… :)

Tältä näyttää patologian näytteet… Kyseessä on munuaisen rauhasepiteelistä lähtöisin oleva kasvain, adenokarsinooma. (kuva otettu solunetistä)

Kuten olen aikaisemmin kertonut, meillä on patologian kurssin aikana ollut mikroskopointiharkkoja, yhteensä 21 kappaletta. Näissä harkoissa on käyty 104 eri diagnoosia läpi, joista tentissä kysyttiin 10 kappaletta. Jokaista eri näytettä näytettiin minuutin ajan luentosalin valkokankaalta ja meidän piti tietää diagnoosi, sekä perustelut sille. Kiire ei tentissä tullut, sillä samat kuvat pyörivät kuusi kertaa läpi tunnin aikana. Tykkään paljon enemmän tenteistä, jossa kaikki kysymykset saa paperilla itselleen, eikä mitään tarvitse katsoa heijastettuna valkokankaalta. Olinkin stressannut kyseistä tenttiä hieman normaalia enemmän. Onneksi pahin jännitys loppui melkein heti, kun tentti lähti käyntiin. Olen muutenkin huomannut, että en enää jännitä yhtään niin paljon, kuin jännitin esimerkiksi lääkiksen ensimmäistä tenttiä. Luulen, että tämä asia johtuu siitä, että nykyään minulla on paljon enemmän kokemusta. On turha jännittää liikaa, kun kyseessä ei loppupeleissä ole kuin yksi tentti, jonka voi aina uusia.

Ennen lopputenttiä ei meillä ole lainkaan koulua. Toisin sanoen kaikki patologiaan kuuluvat asiat on käyty läpi, ja meillä on viikko aikaa opiskella asioita kotona. Kokonainen viikko tuntuu pitkältä ajalta, mutta luettavaa on vain niin paljon, että hieman mietityttää, ehdinkö oppia kaiken vaadittavan viikossa. Olen koko kurssin ajan tehnyt ahkerasti töitä, mutta silti tuntuu, että uutta asiaa vain riittää ja riittää. No ei auta kuin lukea vielä vähän lisää ja toivoa oppivansa mahdollisimman paljon. :)

Kivaa viikkoa!

 

-Ella

 

Ella

Olen Ella, 24-vuotias lääketieteen kandi Turusta. Olen neljännellä vuosikurssilla, joten yli puolet lääkiksestä on jo takana, ja tulevana kesänä saan työskennellä ensimmäistä kertaa lääkärinsijaisena. Iloisuus ja ahkeruus kuvaavat luonnettani hyvin. Vapaa-ajallani harrastan juoksemista, maantiepyöräilyä ja avovesiuintia. 

Muita blogipostauksia

  • Lääketiede
  • Lääkiksen valmennustestaajat

Lääkishaun aikataulutus

Olen monesti kuullut, kuinka pääsykokeeseen valmistautumista rinnastetaan maratoniin. Vertauksessa on perää, sillä kuten maratonissa myös pääsykoeluvussa on osattava...

Lue lisää
  • Lääketiede
  • Lääkiksen valmennustestaajat

Palautuminen ja tauottaminen

Pääsykoevalmistautuminen lääketieelliseen on kovan urakan takana ja vaatii paljon toistoja sekä pitkäjänteisyyttä. Asioiden kertaamisella sekä tehtävien...

Lue lisää
  • Lääketiede
  • Katja

Joululoma

Nyt reilun viikon joululomalla olleena ajattelin tulla muistuttamaan levon tärkeydestä. En usko, että siitä voi puhua tarpeeksi tällaisissa urakoissa. Voin suoraan myöntää...

Lue lisää
  • Lääketiede
  • Katja

Syksyn viimeiset tentit ja joululoma

Jotenkin se pitkä ja rankka syksy tuli ja meni, ja nyt ollaan jo joululomalla. Pakko myöntää, että vaikka viimeinen jakso olikin mielenkiintoinen ja todella hyödyllinen, oli...

Lue lisää