Viime viikolla alkoi Turussa valmennuskeskuksen pitkä valmennuskurssi, jossa olen viime vuoden tapaan taas tuutorina. Kurssi alkoi aloitusluennolla, jonka aiheena oli opiskelutekniikka, joten minä ja kurssin toinen tuutori olimme myös kertomassa omia vinkkejä ja kokemuksia pääsykokeeseen opiskelusta. Nyt ajattelinkin jakaa osan vinkeistä myös täällä blogin puolella.

 • Hahmottele itsellesi edes jonkin näköinen lukusuunnitelma. Jos et tee sitä kirjallisena, niin mieti edes mielessäsi kuinka paljon aikaa on käyttävissä ja kuinka paljon sinulla on luettavaa. Näin pystyt hieman hahmottamaan sitä, millainen luku-urakka sinulla on edessä. On myös tärkeää miettiä, millaiset pohjatiedot sinulla on, eli kuinka paljon sinun pitää ylipäätänsä lukea. Tietenkään ikinä ei voi lukea liikaa ;)
 • Kiinnitä huomiota ajankäyttöön. Kun luet, niin lue ajatuksella ja tehokkaasti. Ei ole mitään hyötyä lukea kymmenen tuntia, jos puolet siitä ajasta ajatuksesi on jossain muualla. Mun mielestä ei olekaan järkeä keskittyä siihen kuinka paljon lukee, vaan miten ja mitä lukee.
 • Tunnista omat vahvuudet ja heikkoudet. Älä siis vain tyydy laskemaan itsellesi helppoja ja mukavia tehtäviä, koska niiden avulla et hirveästi enää kehity. Haasta itseäsi, laske, epäonnistu ja opi virheistäsi, koska vain niin opit lisää. Muista, että sinun ei tarvitsekaan osata vielä kaikkia tehtäviä, silloin kun olet valmistautumassa pääsykokeeseen.
 • Laske paljon, jotta saat vahvan laskurutiinin. Itse keskittyisin muutenkin enemmän laskemiseen kuin biologian opetteluun, koska pääsykokeessa laskuista saa suuren osan pisteitä. Tämä on vain oma mielipiteeni, mutta itse sain paljon enemmän pisteitä laskuista kuin biologiasta, vaikka olin luullutkin olevani vahvempi bilsassa kuin laskutehtävissä.
 • Muista, että kaikkea ei tarvitse osata edes pääsykokeessa. Tämä ainakin helpotti silloin aikanaan omaa lukemistani. Itse sain nolla pistettä kahdesta suuresta tehtävästä, eikä muutkaan tehtävät ollut täydellisesti oikein. Stressaaminen ja epäuskoitseensä ei auta, vaan kannattaakin rohkeasti luottaa itseensä ja tekemiseensä. Se on selvää, että jokaiselle tulee hetkiä, jolloin sisäänpääsy tuntuu mahdottomalta, mutta juuri näinä vaikeina hetkinä ei saa luovuttaa, vaan on jatkettava lukemista.
 • Viimeisenä kannattaa muistaa, että elämässä on muutakin kuin pääsykoe. Muista siis viettää myös vapaa-aikaa, nähdä kavereita, ulkoilla ja pitää omasta hyvinvoinnista huolta. Näin jaksat myös paljon paremmin lukea. Tietenkin pitää olla realistinen, sillä sisäänpääsy vaatii oikeasti paljon työtä. Suosittelen kuitenkin muistamaan sen, että kun on vapaa-aikaa, niin silloin ei kannata miettiä ollenkaan lukemista tai sitä, että pitäisikö sittenkin lukea vähän.

Kivaa talvista torstaita kaikille! Ihanaa kun tänne Turkuun satoi ensilumi jo tällä viikolla. 

-Ella

Ella

Olen Ella, 24-vuotias lääketieteen kandi Turusta. Olen neljännellä vuosikurssilla, joten yli puolet lääkiksestä on jo takana, ja tulevana kesänä saan työskennellä ensimmäistä kertaa lääkärinsijaisena. Iloisuus ja ahkeruus kuvaavat luonnettani hyvin. Vapaa-ajallani harrastan juoksemista, maantiepyöräilyä ja avovesiuintia. 

Muita blogipostauksia

 • Lääketiede
 • Katja

Seuraava askel

Tulokset ensimmäisestä vaiheesta tulivat. Onnittelut kaikille, jotka pääsitte toiseen vaiheeseen, voitte olla ylpeitä itsestänne. Jatkakaa opiskelua toiseen vaiheeseen, mutta...

Lue lisää
 • Lääketiede
 • Anna

Manukesä -ekat amanuenssuurit

Viimeksi kirjoitin kolmannen vuoden loppumisen tuoreita fiiliksiä ja vähän jo paljastin kesäsuunnitelmianikin. Nyt muutaman päivän Turun kaupungin sairaalassa sisätautiamanuenssina...

Lue lisää
 • Lääketiede
 • Atte

Round one... COUNT!

Huomenna koittaa vuoden 2020 lääkishakijoiden round one! Valintakoe järjestetään ensimmäistä kertaa etänä hyvin poikkeuksellisessa tilanteessa. Viime viikolla...

Lue lisää
 • Lääketiede
 • Anna

Lääkiksen puoliväli

Perjantaina oli kevään viimeinen tentti, sisätautien lopputentti, ja sen myötä tuli kolmannen vuoden opinnot päätökseensä. Kuuden vuoden opiskeluajasta on siis...

Lue lisää
 • Lääketiede
 • Rebecca

Viimeinen viikko H-hetkeen

Moikka, nyt on tasan viikko jäljellä siihen hetkeen, jota varten koko tämä 9 kuukautta on luettu. Kokeen järjestäminen etänä jo itsessään aiheutti motivaatiotason...

Lue lisää