Moi arvoisat lukijat!

Nyt on sitten KM:n pelätty ja kauhisteltu tentti takana… Puolet tentistä koostui esseistä ja puolet monivalinnoista, joissa vääristä vastauksista meni miinuspisteitä. Immunologian ja virologian osalta tentti on edellisvuosina ollut selkeästi helpompi, mutta tänä vuonna sen vaikeustasoa nostettiin määrätyistä syistä, joita en tässä nyt kommentoi enempää… Jokatapauksessa jännityksellä jään odottamaan, mitä tuleman pitää. Bakteriologian esseet menivät mielestäni melko hyvin. Tehtävänannoissa kuvattiin määrätynlaisia oireita, olosuhteita ja taustatekijöitä, joiden perusteella piti päätellä ja perustella, mikä tai mitkä bakteerit saattaisivat olla infektion taustalla, sekä kertoa ko. bakteereista muita tietoja. Edellä kuvatunlaisen monivalinnan tulosta on hyvin vaikeaa ennustaa etukäteen :D Työt ja sairastuminen verottivat taas lukuaikaa, mutta jospa olisin taas selvinnyt kunnialla. Tein myös viime perjantaina pois EPIn tentin, joka oli jäänyt välistä taannoisen Thaimaan matkani takia; se oli mielestäni todella helppo, ja odotan hyvää arvosanaa.

Ensi viikon alkupuolella pidän taas omaa pienimuotoista lomaa pienen reissun merkeissä. Koen ansainneeni sen taas paremmin kuin hyvin ;) Yliopistossa on se hyvä puoli, että omaa lomaa voi ottaa aina halutessaan; jokaisella on vapaus joko osallistua tai jättää osallistumatta vapaaehtoiseen opetukseen, mutta omasta oppimisesta ja tenteistä (sekä pakollisista harkoista) suoriutumisesta pitää myös kantaa itse vastuu. Aikuinen ihminen kykenee tähän, ja elämää voi joskus järjestellä muuttuvien tilanteiden mukaan.

Loppukevät kuluukin sitten LT2:n viimeisen kurssin, systemaattisen farmakologian ja lääkeainetoksikologian (SFL) parissa. Kyseessä on todella laaja kurssi (12 op), jonka suorittamiseen on nyt onneksi varattu paljon aikaakin, eikä samanaikaisesti mene muita kursseja, jotka olisivat sitä sekoittamassa. SFL:n tentti on siis vasta toukokuun lopussa, vihoviimeisenä koulupäivänä.

Kivoja kevätpäiviä!

Annika

Muita blogipostauksia

  • Lääketiede
  • Lääkiksen valmennustestaajat

ADHD on vain pieni hidaste unelmalle

Unelmani yläasteella oli olla plastiikkakirurgi. Silloinen, ei niin kannustava, opinto-ohjaajani sanoi, etten ole tarpeeksi lahjakas lääkikseen, koska keskiarvoni oli ”vain”...

Lue lisää