Moi!

Kuten otsikko kertoo, meillä alkoi toissapäivänä parin viikon pituinen pääsiäisloma. Tällä hetkellä meneillään on enää yksi ainoa – tosin sisällöltään valtavan suuri – kurssi, SFL, johon tämä toisen vuoden kevät myös päättyy. Opeteltavaa asiaa on todella paljon, erityisesti lääkeaineiden nimiä, joiden verbaaliseen logiikkaan meille ei ole opetettu mitään sen kummempia sääntöjä (vrt. latinalaiset anatomiset nimet, jotka todella tarkoittavat jotain ja ovat yksiselitteisesti suomennettavissa), vaan ne on opeteltava kylmästi ulkoa. Kurssiin sisältyvä nimien määrä lienee sadoissa, todellisuudessa lääkeaineita on tietysti tuhansittain. Mutta mitäpä sitä ei oppisi, olen taas aloittanut lukemisen jo hyvissä ajoin, ja olen lukenut tähän asti käsitellyt asiat jo suurin piirtein kertaalleen läpi. :)

Eräässä aiemmassa kommentissa kysyttiin, mikä on ollut lääkisopiskelussa mukavinta, helpointa tai vaikeinta. Puuttumatta edelleenkään kahteen ensimmäiseen kohtaan, jäin jostain syystä miettimään kolmatta. Vaikeinta eivät ole olleet luonnontieteellistä sisältöä soveltavat kurssit, kuten aiemmin kerkesin äkkiseltään sanomaan. Todellisuudessa vaikeinta on ollut oikeanlaisen ja tehokkaan lukutekniikan löytäminen ja oppiminen. Erityisesti tämä koskee juuri minua aiemman opiskelukokemukseni perusteella. Kääntämisen ja tulkkauksen opiskelu yliopistossa muodostui ainakin minun opiskeluvuosinani erilaisten kirjallisten töiden – käännösten, esseiden yms – kirjoittamisesta, ei tenteistä. Koko viiden vuoden tentit ovat laskettavissa yhden käden sormilla. Kun siirryin lääkikseen, opiskelu (kurssien suorittaminen) muodostuikin yhtäkkiä käytännössä kokonaan tenteistä ja niihin tähtäävästä laajojen kirjallisten kokonaisuuksien lukemisesta ja omaksumisesta. Toki tilanne on sama monissa muissakin yliopistojen koulutusohjelmissa, mutta itselleni tämä oli täysin uusi asia. Ensimmäisenä vuonna lukemiseen kului itseltäni kohtuuttoman paljon aikaa ja vaivaa, koska en ollut siihen millään tavoin rutinoitunut; nyt toisena vuonna olen tietoisesti harjoitellut nopeampaa ja tehokkaampaa lukutekniikkaa, sinä onnistuenkin. :)

Kerron lisää opiskelukuulumisia ja -tunnelmia parin viikon päästä. Rauhallista ja ihanaa pääsiäisen aikaa jokaikiselle lukijalle!

Terkuin Annika

Muita blogipostauksia

  • Lääketiede
  • Lääkiksen valmennustestaajat

ADHD on vain pieni hidaste unelmalle

Unelmani yläasteella oli olla plastiikkakirurgi. Silloinen, ei niin kannustava, opinto-ohjaajani sanoi, etten ole tarpeeksi lahjakas lääkikseen, koska keskiarvoni oli ”vain”...

Lue lisää