Mukavaa uutta viikkoa muruset! Tänään olisi tarkoitus kertoilla hiukan tämän viikon ohjelmasta niin opiskelujen kuin muidenkin happeningien kannalta.

Aivan ensimmäiseksi voisin mainita jotain eilisestä päivästä, jolloin siis aloitin vihdoin tutoroinnin Valmennuskeskuksen marraskuun pitkällä kurssilla. Aiemmin olin käynyt pitämässä yhden infotilaisuuden tutoroinnin tiimoilta, ja nyt siis saatiin koko luokka täyteen uuden kurssin aloittajia. Oli mahtavaa päästä tapaamaan kurssilaiset ensimmäistä kertaa ja muistan itsekin hyvin sen ekan kurssikerran fiiliksen viime vuodelta. Itse tunsin innostusta siitä, että nyt luku-urakka viimein alkaa ja odotin totta kai myös aineopettajien ensimmäisiä luentoja. Toivottavasti edessä on antoisat puoli vuotta ja pääsen jakamaan vinkkejä ja kannustusta myös kurssikertojen ulkopuolella!

Täällä Turun lääkiksessä uusi viikko on siis alkanut varsin hyvin ja odotettavissa on monia jännittäviä tapahtumia viikon mittaa. Itselläni ei tänään luentoja tai harkkatöitä ole lainkaan, eli tarkoituksena on viettää päivä mukavasti kotona anatomiaa opiskellen ja Human Anatomy -opetusdvd:itä katsellen. Tavoitteena on keskittyä erityisesti selän ja niskan lihaksiin ja onpahan tuota musculus sternocleidomastoideustakin vilahdellut kirjojen ja diojen kuvissa moneen otteeseen. TLRT-kurssin aluksi painotettiin juuri nimenomaan kuvien katselun merkitystä, ja lisäapuna meillä ovat aiemmin mainitsemani anatomian dvd:t, joissa leikkisästi nimetty Erkki kertoo englanniksi yksityiskohtaisesti anatomiasta ja näyttää samalla tarvittaessa pinsetein kyseiset kohteet opetusta varten valmistellusta ruumiista. Erkki on erittäin opettavainen siinä mielessä, että pienetkin anatomiset rakenteet näytetään videolla selvästi juuri aidosta ihmisestä eikä koko aikaa tarvitse itse seistä avattavan ruumiin vieressä. Popcornit siis leffanaposteltavaksi ja Erkki pyörimään!

Tällä viikolla Turussa järjestetään myös Turun Lääketiedepäivät, johon lääketieteen opiskelijoilla on mahdollisuus osallistua ilman pääsymaksua. Avajaiset taisivat olla jo tänään, mutta itse olen suuntaamassa Hotelli Caribialle keskiviikkona ja torstaina kuuntelemaan luentoja suun limakalvomuutoksista ja diabeteksestä. Useita erilaisia luentoja järjestetään sekä aamu- että iltapäivällä, mutta omien luentojeni vuoksi ehdin paikalle vasta iltapäivällä. Totta kai tiedossa on myös messualueella kiertelyä, ja saapa nähdä, jos mukaan saa jotain muutakin kuin lääkeyritysten mainoskyniä. Lääkiksen puolella omat luentoni käsittelevät vielä tällä viikolla kallon luustoa ja lihaksistoa sekä leukaniveltä. Maanantaina oli pienryhmäni ensimmäinen T-harkkatyö eli T1, jossa käsiteltiin selkää mm. erilaisia malleja ja luurankoja hyödyntäen. Huomenna on vuorossa parituntinen T2 eli yläraajan luut ja nivelet sekä niiden rtg-anatomia.

Medisiinan aulaan on ilmestynyt myös kiinnostavia esittelyjulisteita liittyen tutkijalinjalle hakuun. Itse en ole koskaan ollut kiinnostunut tutkijanurasta, sillä kliininen puoli viehättää paljon enemmän, mutta tiedän monia, jotka ovat tutkijalinjalle hakemisesta puhuneet. Perjantaina meille tarjotaan myös valinnaisopintojen info eli varmasti erittäin hyödyllistä kuultavaa! Muistan, että lääkiksen johdantoviikolla eri valinnaisopinnoista mainittiin, mutta sen enempää en itse asiaa silloin alkanut miettimään. Odotankin siis innolla kuulevani lisää aiheesta, vaikka tässä vasta ensimmäistä vuotta opiskellaankin. Pienenä suunnittelufanaatikkona pyrin aina siihen, että tiedän kutakuinkin, miten haluan edetä esim. juuri opinnoissa. Kaikkeahan ei tietenkään voi suunnitella etukäteen eikä kaikesta kannata liian aikaisin alkaa murehtia!

Jotain, mistä kuitenkin kannattaa hiukan kantaa huolta, on ePortfoliomme toisen tehtävän palautuspäivä ensi maanantaina. Tehtävä on osa opettajatutorointiamme eli jokaisella pienryhmällä on oma opettajatuutori, joka on siis valmistunut lääkäri, ja jonka kanssa käydään läpi tehtäviä ja keskusteluja liittyen teemaan ”lääkäriksi kasvaminen”. Aluksi tapaamiset ovat pienryhmän kesken mutta henkilökohtaiset tapaamiset tulevat mukaan myöhemmin. Tämän toisen tehtävän tarkoitus on pohtia omaa opiskelupersoonaansa ja kirjoittaa siitä sivunmittainen kirjoitelma. Tätä pohdintaa siis luvassa viikonloppuna – samalla kun luen TLRT:n ensimmäiseen itsearviointitenttiin maanantaiksi.

Aivan pelkkää lääketiedettä ei kuitenkaan ole luvassa, sillä esimerkiksi perjantaina menemme melko isolla lääkisporukalla katsomaan Hair-musikaalia Åbo Svenska Teateriin. Ja jos siitä vielä haluaa jatkaa juhlimaan, niin oiva paikka on luultavasti THLKS:n eli Turun hammaslääketieteen kandidaattiseuran pikkujoulusitsien jatkot Tivolilla. Ja jos jotakuta kiinnostaa, miten viimeviikkoinen lääkisristeilymme sujui, voin vakuuttaa, että mielettömän hauskaa oli ja hyttiporukoiden asut olivat vähintäänkin häikäiseviä luovuudessaan ja kekseliäisyydessään! Tanssilattialla olo hieman vaikeutui merenkäynnin ja laivan keikkumisen vuoksi, mutta ei niin, etteikö juhliminen olisi onnistunut. Eräs kaverini keräsi kuulemma mukaansa tanssilattialta ainakin Darth Vader -kypärän ja porakoneen – tiedä sitten, keneltä nämä olivat sinne lattialle lentäneet… Oma hyttiporukkani oli pukeutunut teemalla kyborgit ja valmistautuminen hoitui niinkin kätevästi kuin suoraan luennolta kokoontuminen kaverini luokse, jossa kirjaimellisesti maalasin neljä henkeä täyteen revennyttä ihoa ja alta pilkottavaa robottikoneistoa – tämä kestikin vain sellaiset 5-6 tuntia! Ja siitä sitten suoraan satamaan. Mutta kuten sanoin, hauskaa oli!

Tässä siis tämän viikon mietteet, nyt toivottelen mukavia opiskeluja ja jaksamista mahdollisista räntä- ja lumisateista huolimatta! Ensi viikkoon!

Maria

M. sternocleidomastoideus: tärkeä pään liikuttajalihas, TLRL: Tuki- ja liikuntaelimistön rakenne ja toiminta -kurssi, Erkki: anatomia-dvd:n brittiläisen juontajahahmon suomalaistettu lempinimi, ePortfolio: netissä olevat kansiot, johon tallennetaan opiskelijoiden tehtäviä jne. Tivoli: kandiseuralaisten oma kerhohuoneisto. 

Muita blogipostauksia

  • Lääketiede
  • Katja

Seuraava askel

Tulokset ensimmäisestä vaiheesta tulivat. Onnittelut kaikille, jotka pääsitte toiseen vaiheeseen, voitte olla ylpeitä itsestänne. Jatkakaa opiskelua toiseen vaiheeseen, mutta...

Lue lisää
  • Lääketiede
  • Anna

Manukesä -ekat amanuenssuurit

Viimeksi kirjoitin kolmannen vuoden loppumisen tuoreita fiiliksiä ja vähän jo paljastin kesäsuunnitelmianikin. Nyt muutaman päivän Turun kaupungin sairaalassa sisätautiamanuenssina...

Lue lisää
  • Lääketiede
  • Atte

Round one... COUNT!

Huomenna koittaa vuoden 2020 lääkishakijoiden round one! Valintakoe järjestetään ensimmäistä kertaa etänä hyvin poikkeuksellisessa tilanteessa. Viime viikolla...

Lue lisää
  • Lääketiede
  • Anna

Lääkiksen puoliväli

Perjantaina oli kevään viimeinen tentti, sisätautien lopputentti, ja sen myötä tuli kolmannen vuoden opinnot päätökseensä. Kuuden vuoden opiskeluajasta on siis...

Lue lisää
  • Lääketiede
  • Rebecca

Viimeinen viikko H-hetkeen

Moikka, nyt on tasan viikko jäljellä siihen hetkeen, jota varten koko tämä 9 kuukautta on luettu. Kokeen järjestäminen etänä jo itsessään aiheutti motivaatiotason...

Lue lisää