Jouluhommia ja kouluhommia on ollut paljon tässä parin viikon sisällä. AMK opinnoissa tuntuu, että osa opinnoista ja kokeista kasaantuu luonnollisesti viimeisille viikoille, vaikka miten on yrittänyt etukäteen valmistautua ja hoitaa hommia. Kaikeasta huolimatta olen pitänyt kiinni myös pääsykokeisiin lukemisesta.

Viime blogissani vähän kirjoittelenkin mitä kaikkea tulisi vielä tehdä ennen valmennuskurssin alkamista. Kemian 5 kurssin liukoisuus- ja neutraloitumislaskuja on tullut laskettua. Näissä laskuissa soveltaminen on ollut mielestäni hankalaa, mutta Valmennuskeskuksen ennakkomateriaaleissa oli onneksi ratkaisutkin, jolloin pystyi näkemään mitä oli tehnyt väärin laskuja ratkoessa. Lisäksi kertailin vielä Reaktio -sarjan kertauskirjasta teorioita ja laskuja. Oli pieni pettymys, kun muutama lasku jäi oikeaa ratkaisua vaille, eikä ratkaisumalleja ollut kirjassa, mutta täytynee yrittää vielä muutaman kerran tutkia missä kohti on menty vinoon.

Fysiikan saralla näyttää ihan hyvältä. Kerroin että 3-, 5-, 6- ja 7-kurssien kirjoja olisi vielä kertailtava. Luin Fysiikka sarjan kirjoja, mutta kertasin asiat myös Fotoni kirjasarjasta. Oli erittäin piristävää lukea teorioita eri kirjasta, koska osa asioista oli selitetty erilailla. Esimerkiksi seisova aaltoliike ei jotenkin tahtonut täysin avautua minulle Fysiikka 3 kirjan luettuania, mutta kun tutkin aihetta lisäksi Fotoni 3 avulla niin asia selkeni huomattavasti paremmin. Kannattaa siis lukea useamman kirjasarjan kirjoja.

Fysiikan sähkökurssissa minua yhä mietityttää Kirchhoffin 2. laki eli virtalaki. Ajatuksena tämä teoria on helppo ja selkeä, mutta laskuissa se aiheuttaa monesti päänvaivaa. Eräässäkin laskussa oli kytkettynä pari kondensaattoria ja muutakin härpäkettä osa rinnakkain ja osa sarjassa. Tässä laskussa jäi kyllä ratkaisu vielä vaiheeseen, mutta pitänee viimeistään loman jälkeen kysyä joltakin vähän apua, jos vastaus ei meinaa ratketa.

Biologian kohdalla olen tehnyt jo ennakkomateriaalin kaikki biologian tehtävät. Biologiaa on hyvä kerrata vielä kokonaisuudessaan tässä lomankin aikana ja tehdä paljon tehtäviä. Tällä hetkellä luen Lukion biologia -kirjasarjan kirjoja. Kirjat ovat mielestäni helppolukuisia ja mielenkiintoisia, mutta vuoden jälkeen ajattelin vielä lukaista ja tehdä muistiinpanoja toisestakin kirjasarjasta. Jos on mielessä joku hyvä kirjasarja, niin saa kyllä suositella! :)

Nyt olisi reilu pari viikkoa lomaa. Tähän mennessä olen pitänyt kiinni 20h/vko työtahdista, mutta ensi viikolla joulun pyhien aikaan en kerkeä millään tekemään niin paljoa. Lukusuunnitelmassa on nyt lomien aikana lukea biologiasta 4- ja 5-kurssi sekä lisäksi tehdä kertauskirjan tehtäviä. Fysiikasta lasken Fysiikka -kirjasarjan kertaustehtäviä ja kemiasta ajattelin lukea Valmennuskeskuksen kemian kirjan. Toisaalta olen ajatellut, että ehkäpä on suotavaa myös vähän antaa itselleen aikaa rentoutua ja palautua. Ensi kevät on kiireistä ja työntäyteistä aikaa, mikäli koulupaikasta lääketieteellisessä haaveilee.

Ihanaa joulua kaikille ja nauttikaa joulufiiliksestä! *<:)

Muita blogipostauksia

  • Lääketiede
  • Lääkiksen valmennustestaajat

Lääkishaun aikataulutus

Olen monesti kuullut, kuinka pääsykokeeseen valmistautumista rinnastetaan maratoniin. Vertauksessa on perää, sillä kuten maratonissa myös pääsykoeluvussa on osattava...

Lue lisää
  • Lääketiede
  • Lääkiksen valmennustestaajat

Palautuminen ja tauottaminen

Pääsykoevalmistautuminen lääketieelliseen on kovan urakan takana ja vaatii paljon toistoja sekä pitkäjänteisyyttä. Asioiden kertaamisella sekä tehtävien...

Lue lisää
  • Lääketiede
  • Katja

Joululoma

Nyt reilun viikon joululomalla olleena ajattelin tulla muistuttamaan levon tärkeydestä. En usko, että siitä voi puhua tarpeeksi tällaisissa urakoissa. Voin suoraan myöntää...

Lue lisää
  • Lääketiede
  • Katja

Syksyn viimeiset tentit ja joululoma

Jotenkin se pitkä ja rankka syksy tuli ja meni, ja nyt ollaan jo joululomalla. Pakko myöntää, että vaikka viimeinen jakso olikin mielenkiintoinen ja todella hyödyllinen, oli...

Lue lisää