Hei taas! Palailenpa minäkin nyt blogilomalta kun Oulussakin ovat opinnot lähteneet kunnolla käyntiin.

Pari ensimmäistä viikkoa kului melko kevyesti Tieteellisen tutkimuksen perusteet -kurssin (tuttavallisemmin ja laiskemmin TTP) luentojen ja jo syksyllä alkaneen kansanterveyden parissa. TTP:n kurssiin kuuluu luentoja, joilla on käsitelty esimerkiksi tieteellisen artikkelin rakennetta ja tutkimuksen eettisiä periaatteita. Lisäksi kurssille tehdään kolme lyhyttä kirjoitustehtävää, mm. tiivistelmä tutkimusjulkaisusta. Kansanterveys ja moniammatillinen yhteistyö -kurssi järjestetään yhdessä ammattikorkeakoulun sosiaali- ja terveysalan opiskelijoiden kanssa ja ohjelmassa on ollut luentoja erilaisista terveyskysymyksistä sekä verkkokeskustelua pienryhmissä mm. lapsiperheiden terveyshaasteista ja heille tarjottavista sosiaali- ja terveyspalveluista. Keskusteluaihe vaihtuu viikoittain ja käymme läpi kaikki ikäryhmät vauvasta vaariin. Voin tässä myöntää, että kansanterveyden kurssi ei perinteisesti ole kuulunut ainakaan Oululaisten lääkisopiskelijoiden lemppareihin..

Tällä viikolla alkoi sitten varsinainen opiskelu, kun biokemian ja molekyylibiologian kurssin luennot alkoivat maanantaina (kurssin ensimmäinen osuus alkoi jo heti joululoman jälkeen tammikuun alkupuolella, mutta sen pystyi hyväksilukemaan aiempien opintojen perusteella tai korvaamaan ylimääräisellä tentillä). Kurssilla on käsitelty alkuun mm. entsyymeitä ja proteiineja. Jotkin asiat muistuvat mieleen Galenos-ajoilta, mutta on vähän sellainen kutina, että uutta opiskeltavaa asiaa tulee olemaan paljon…! Lisäksi allekirjoittanut oli jättänyt  TTP:n oppimistehtävät vähän viimetippaan, joten tällä viikolla on ollut jo ihan mukavasti tekemistä – tässähän alkaa pikkuhiljaa päästä taas opiskelun makuun!

Tammikuun alussa aloitin myös killan hallituksessa – vastaan opiskelijatovereideni sähköpostilaatikon täyttämisestä enemmän ja vähemmän informatiivisilla viesteillä! Vähemmän kärjistetysti: toimin siis tiedotusvastaavana tällä hallituskaudella :)

Hallitustouhu on tähän mennessä vaikuttanut oikein lupaavalta: pääsee tekemään kaikenlaista pientä ainejärjestön hyväksi, tutustumaan uusiin ihmisiin ja mukaan monenlaisiin tapahtumiin.  Voin suositella hallitustoimintaa lämpimästi kaikille siitä vähänkään kiinnostuneille!

Tällä viikolla saadaan myös ne kuuluisat valkoiset haalarit Burana-logoineen kaikkineen, tätä onkin jo odotettu! Ensi viikolla luvassa haalarikastajaiset, katsotaan kuinka kauan haalarit pysyvät puhtaan valkoisina.. :)

Sellainen tammikuu täällä! Viime vuodelta muista tammikuun tarkoittaneen pientä panikoitumista pääsykoelukujen parissa, koska pääsykoe ei ollutkaan enää ”ensi vuonna” vaan ”tänä vuonna”.. :D Pääsykokeeseen on vielä aikaa, mutta kannattaa käyttää se aika tehokkaasti – lepoa unohtamatta! Hirmuisesti tsemppiä lukuihin!

Muita blogipostauksia

  • Lääketiede
  • Lääkiksen valmennustestaajat

Lääkishaun aikataulutus

Olen monesti kuullut, kuinka pääsykokeeseen valmistautumista rinnastetaan maratoniin. Vertauksessa on perää, sillä kuten maratonissa myös pääsykoeluvussa on osattava...

Lue lisää
  • Lääketiede
  • Lääkiksen valmennustestaajat

Palautuminen ja tauottaminen

Pääsykoevalmistautuminen lääketieelliseen on kovan urakan takana ja vaatii paljon toistoja sekä pitkäjänteisyyttä. Asioiden kertaamisella sekä tehtävien...

Lue lisää
  • Lääketiede
  • Katja

Joululoma

Nyt reilun viikon joululomalla olleena ajattelin tulla muistuttamaan levon tärkeydestä. En usko, että siitä voi puhua tarpeeksi tällaisissa urakoissa. Voin suoraan myöntää...

Lue lisää
  • Lääketiede
  • Katja

Syksyn viimeiset tentit ja joululoma

Jotenkin se pitkä ja rankka syksy tuli ja meni, ja nyt ollaan jo joululomalla. Pakko myöntää, että vaikka viimeinen jakso olikin mielenkiintoinen ja todella hyödyllinen, oli...

Lue lisää