Siinä se sitten oli tältä keväältä: useiden lääkiksen pääsykoe on toivottavasti onnellisissa tunnelmissa ohi ja omalta osaltani päätin eilen ensimmäisen lääkisvuoteni, kun rakas kurssini C. Elegans siirtyi kesälomille ja aloittaa ensi syksinä toisen vuoden opinnot.

Heti alkuun täytyy onnitella jokaisen hakijan selviytymistä pääsykokeesta; vaikka tunnelmat olisivat tällä hetkellä mitä ovat, iloa tai väliaikaista epätoivoa, toivon todella, että päällimmäisenä moni kokee helpotusta vihdoin siitä, että pitkä luku-urakka on ohi ja aikaa jää muullekin elämälle! Tämän kevään pääsykokeesta sen verran, että kuulemani mukaan kokelaat olivat melko hankalan kokeen äärellä. Koska en ole vielä koetta käsiini etsinyt, en ala analysoimaan sitä sen enempää pelkkien kuulopuheiden perusteella. Niille, jotka kokivat kokeen erittäin haastavaksi ja ovat sen vuoksi menettäneet toivon sisäänpääsystä tällä kertaa, haluan kuitenkin muistuttaa, että koe oli sama aivan jokaiselle hakijalle, ja kesää ei missään nimessä kannata nyt tuhlata murehtimalla pääsykoemenestystä! Aika näyttää, miten siinä lopulta kävi, ja toivoa ei kannata kokonaan menettää ennen kuin tulokset viimein julkaistaan.

Ne puolestaan, joilla jäi hyvä fiilis kokeesta, jäävät varmasti odottamaan jännittyneinä virallisia sisäänpääsylistoja. Muistakaa muruset sillä aikaa nauttia kesästä ja rentoutua mieleisellänne tavalla rankan valmistautumisen jälkeen! Tämä koskee toki ihan jokaista hakijaa. Toivon mukaan ainakin monet Turkuun hakeneet ovat tänä iltana suuntaamassa lääkisbileisiin tapaamaan tulevia tuutoreita ja fiilistelemään kokeesta selviämistä. Jokainen hakija on varmasti ansainnut tauon kotona, kirjastolla tai valmennuskurssilla istumisesta, erityisesti, jos takana ovat lisäksi tämän kevään ylioppilaskirjoitukset! Joten nyt siis hyvillä mielin tapaamaan jälleen kavereita ja nauttimaan aurinkoisista kesäpäivistä, ja mielellään ilman pääsykoetta kummittelemassa takaraivossa!

Itselläni kevään viimeinen tentti oli siis eilen ja kyseessähän oli todella lyhyen endokrinologian opintojakson tentti. Luentoja oli näin äkkiseltään ajateltuna vajaa kymmenen (eli todella vähän) ja aikaa noin viikko. Endon kurssi käsitteli lähinnä elimistön hormoneita hypotalamus-aivolisäke -akselilta alaspäin ja niiden vaikutuksia eri kudoksiin. Itse pidin kurssia hyvin mielenkiintoisena ja tenttikin meni omasta mielestäni todella hyvin. Ensi viikolla saamme Ruuansulatus ja ravitsemus -tentin tuloksia ja endon arvosanat tulevat varmaan parin viikon sisällä. Kaiken kaikkiaan kevät tuntui menevät tuhottoman nopeasti, varsinkin nyt, kun se on jo takanapäin. Kevättä kyllä helpottivat melko lyhyet kurssit (ainakin syksyn ensimmäisiin kursseihin verrattuna) ja se, että niiden aiheet olivat mielekkäitä ja helposti lähestyttäviä. Ensi syksy tuokin mukanaan sitten uudet haasteet, ja esimerkiksi patologian kurssista olen jo kuullut monenlaista huhua. Lisäksi ainakin osa kesästä tulee kulumaan syksyn sisäänpääsytenttiin lukiessa, jottei kaikki jää tyypillisellä tavalla viime tippaan.

Mutta syksyä jään odottamaan innolla, ja nyt aion ehdottomasti ladata akut hyvin kesälomalla; toivon mukaan tasapainottaen hyvin niin työt kuin vapaa-ajankin. Kunhan tästä vapaa-ajan lisääntymisen aiheuttamasta radikaalista shokista selvitään, pääsen ainakin nauttimaan pitkistä pyöräilylenkeistä, piirtämisestä, rannalla makoilusta, parista festaripäivästä ja ties mistä muusta, niin että syksyllä, kun kysytään, ”mitä teit kesällä”, voin kertoilla mukavista, rentouttavista ja toimeliaista lomapäivistäni. Tätä toivon tietysti jokaiselle teistä!

Nyt on siis aika sanoa hei hei tältä erää, ja toivottaa jokaiselle oikein mahtavaa kesää! Kevään uusille ylioppilaille erityisonnittelut rankan urakan suorittamisesta kirjoitusten  ja pääsykokeen osalta! Omille valmennuskurssin tuutoroitavilleni haluan sanoa lisäksi kiitos yhteisestä keväästä, monien kohdalla aina marraskuulta saakka. Toivottavasti nähdään syksyllä Medisiinalla!

Maria

 

Muita blogipostauksia

  • Lääketiede
  • Lääkiksen valmennustestaajat

Lääkishaun aikataulutus

Olen monesti kuullut, kuinka pääsykokeeseen valmistautumista rinnastetaan maratoniin. Vertauksessa on perää, sillä kuten maratonissa myös pääsykoeluvussa on osattava...

Lue lisää
  • Lääketiede
  • Lääkiksen valmennustestaajat

Palautuminen ja tauottaminen

Pääsykoevalmistautuminen lääketieelliseen on kovan urakan takana ja vaatii paljon toistoja sekä pitkäjänteisyyttä. Asioiden kertaamisella sekä tehtävien...

Lue lisää
  • Lääketiede
  • Katja

Joululoma

Nyt reilun viikon joululomalla olleena ajattelin tulla muistuttamaan levon tärkeydestä. En usko, että siitä voi puhua tarpeeksi tällaisissa urakoissa. Voin suoraan myöntää...

Lue lisää
  • Lääketiede
  • Katja

Syksyn viimeiset tentit ja joululoma

Jotenkin se pitkä ja rankka syksy tuli ja meni, ja nyt ollaan jo joululomalla. Pakko myöntää, että vaikka viimeinen jakso olikin mielenkiintoinen ja todella hyödyllinen, oli...

Lue lisää