Huomenta kaikille! Tänään olikin tavallisen koulupäivän sijaan aikainen lähtö Helsingin suuntaan Studia-messuille, kai vähän niin kuin tutorointiviran puolesta Valmennuskeskusta edustamaan. Herätys oli jo neljältä ja junaan istuin muistaakseni varttia vaille viisi. Vähän taitaa tässä ajantaju olla vielä hakusessa, mutta eiköhän se tästä viimeistään, kunhan pääsen messukeskukselle asti.

Studia alkoi jo eilen, mutta itse olen menossa paikanpäälle nyt toisena messupäivänä. Tarkoitus olisi päivän aikana jutella valmennuskursseista ja yleisesti hakemisesta, omalta osaltani erityisesti lääkikseen, sillä siitä on luonnollisesti eniten sanottavaa. Lisäksi jaellaan Haku-lehtiä ja sen sellaista. Varmasti kiva päivä tulossa, kun pääsee tapaamaan mahdollisia uusia hakijoita. Toivon tietty myös, että päivän aikana riittää osastollamme paljon kävijöitä, jotta pieni univelka ei pääse tekemisen puutteessa väsyttämään.

Samalla, kun Turku jo loittonee takanapäin, voisin kertoilla vähän taas päivitystä tämänhetkisistä opiskeluista. Meneillään olevan tautiopin eli patologian luennot ovat jatkuneet tasaiseen tahtiin ja olemme siirtyneet niin sanotusti pääasioiden äärelle, eli itse tauteihin. Eilen luento käsitteli hengitysteiden tauteja ja huomenna olisi tarkastelussa imukudoksen taudit. Itse olen tosin silloin jo Tukholman puolella, sillä tämä viikko pitää sisällään nyt jotenkin erityisen runsaasti matkustamista. Täytyy viikonlopun aikana lueskella väliin jääneitä luentoja sitten itsenäisesti ja alkaa muutenkin ahkerasti lukea tämän lukukauden päättävään patologian välitenttiin, joka on 19. päivä. Siitä alkaakin sitten joululoma.

Tenttiin lukemista helpottaa tosin se, että käsiteltävät aiheet ovat todella mielenkiintoisia. Toki nytkin mukaan mahtuu hypähdyksiä mm. melko molekyylibiologisiin ilmiöihin, mutta pääasiassa tässä ollaan nyt ihan perustavien lääkisopiskelujen äärellä. Muistaakseni paton alkuluennolla sanottiinkin, että mm. tästä kurssista muodostuu sitten pohja kliinisen vaiheen opinnoille, joten on syytä panostaa lukemiseen tämä fakta mielessä pitäen. Lisäksi paton oppikirjakin tuntuu olevan jo niin täynnä tavaraa, että eiköhän sitä auta lukea suhteellisen säännöllisesti.

Ensi viikolla menen myös pitämään tämän vuoden ensimmäistä varsinaista tutorointiluentoa marraskuun valmennuskurssille. Varmasti ajatukset yleisellä tasolla tulevat olemaan paljolti samat kuin mitä viime vuonnakin juttelin, mutta ehkä, ja toivottavasti, mukana on myös vuoden lisäkokemuksen tuomaa viisautta. Kivaa noin muutenkin päästä kurkkaamaan, mitä kurssilaisille kuuluu ja joko on lukusuunnitelmia alkanut valmistua vai ovatko jouluvalmistelut vieneet voimat. Itse en vielä tässä vaiheessa pari vuotta sitten ollut aloittanut sitä ahkerinta lukuvaihetta, vaan sen aika koitti tammikuun puolella. Silloin kokosin muistaakseni myös jonkinlaista suunnitelmaa kevään lukemisista, mutten liian tiukkaa sellaista, jotta mukaan pystyi saamaan joustoa tarpeen vaatiessa. Kevät oli kuitenkin pitkä aika, ja sinne mahtui niin leppoisampia kuin kiireisempiäkin jaksoja lukemisen ja muun elämän kannalta.

Nyt taidan pian alkaa lähestyä Pasilaa, joten paras alkaa lopetella tältä erää. Tästä taisi tulla nyt vähän tällainen lyhyempi junapostaus, mutta kerrankin näinpäin. Messukuulumisia muistanen toivottavasti mainita sitten ensi kirjoituksessa. Kivaa tulevaa itsenäisyyspäivän viettoa sillä välin!

Maria

Muita blogipostauksia

  • Lääketiede
  • Lääkiksen valmennustestaajat

Lääkishaun aikataulutus

Olen monesti kuullut, kuinka pääsykokeeseen valmistautumista rinnastetaan maratoniin. Vertauksessa on perää, sillä kuten maratonissa myös pääsykoeluvussa on osattava...

Lue lisää
  • Lääketiede
  • Lääkiksen valmennustestaajat

Palautuminen ja tauottaminen

Pääsykoevalmistautuminen lääketieelliseen on kovan urakan takana ja vaatii paljon toistoja sekä pitkäjänteisyyttä. Asioiden kertaamisella sekä tehtävien...

Lue lisää
  • Lääketiede
  • Katja

Joululoma

Nyt reilun viikon joululomalla olleena ajattelin tulla muistuttamaan levon tärkeydestä. En usko, että siitä voi puhua tarpeeksi tällaisissa urakoissa. Voin suoraan myöntää...

Lue lisää
  • Lääketiede
  • Katja

Syksyn viimeiset tentit ja joululoma

Jotenkin se pitkä ja rankka syksy tuli ja meni, ja nyt ollaan jo joululomalla. Pakko myöntää, että vaikka viimeinen jakso olikin mielenkiintoinen ja todella hyödyllinen, oli...

Lue lisää