• Lääketiede
  • Ella

Kaksi vuotta sitten elämäni oli niin erilaista verrattuna nykyhetkeen. Eilen, tasan kaksi vuotta sitten olin kyllä lääkiksessä, mutta en Suomessa. Ja tänään tasan kaksi vuotta sitten en enää yhtäkkiä ollutkaan lääkiksessä. Niin se elämä vaan muuttuu!

Olen aikaisemmin jo kertonut hakemisestani ja siitä, millainen oli minun tarinani ennen kuin ovet Turun lääkikseen avautuivat. Joku on sen jo saattanut lukeakin, mutta päätin kuitenkin kirjoittaa tästä aiheesta mahdollisia uudempia lukijoita varten. Te, jotka luette tai olette aloittamassa pääsykoeluku-urakkaa, muistakaa tämä: kaksi vuotta sitten olin aivan samanlaisessa tilanteessa kuin te. En ollut lääkiksessä ja kaikki lukemiset ja laskemiset olivat vielä edessä, joten älkää menettäkö toivoa, kaikki on mahdollista!

Hain siis ensimmäisellä hakukerrallani Kuopion lääkikseen, jonne en päässyt. Varavaihtoehtona olin hakenut Ruotsiin Linköpingiin, jonne lähdinkin elokuussa 2014. Muistan ensimmäisen päiväni Ruotsissa vielä niin hyvin. En tuntenut ketään, en puhunut sujuvaa ruotsia, ja kaikki oli aivan uutta, joten vähemmästäkin olin aivan jännittynyt. Toisaalta olin myös todella innoissani, olihan sentään ensimmäinen päiväni lääkiksessä!

Opinnot ruotsissa alkoi ihan hyvin. Linköpingissä oli käytössä PBL eli ongelmanratkaisuun perustuva oppimismenetemä (tämä on käytössä Tampereella ja Helsingissä). Mielestäni tämä oli hieman vaikeaa, varsinkin kun en puhunut äidinkielenäni ruotsia. Aloitimme opiskelun etiikan opinnoilla, mutta kerkesin Ruotsissa olemisen aikana tutustua myös histologian opiskeluun ja käydä terveyskeskuksessa pariinkiin otteeseen tutustumassa. Kuten tekstistä arvata saattaa, lopetin Ruotsissa noin kahden kuukauden opiskelujen jälkeen, vaikka olinkin viihtynyt kohtalaisen hyvin ja saanut kavereita. Suurin syy oli kuitenkin se, että halusin yrittää uudestaan Suomeen lääkikseen, sillä en ollut hakenut kuin kerran aikaisemmin. Ilmoittauduin heti päätöksen tehtyä Valmennuskeskuksen valmennuskurssille, ja sitten olikin edessä lukemisen täyteinen talvi ja kevät.

Nyt kaksi vuotta jälkeenpäin, toista vuotta Turussa opiskelevana on helppo sanoa, että tein oikean päätöksen. Kaikki ei tuntunut silloin kuitenkaan näin kivuttomalta ja helpolta kuin teksti antaa ymmärtää. Olin aivan samanlaisessa tilanteessa kuin moni pääsykokeeseen lukija on tällä hetkellä; hieman stressaantunut ja epätietoinen tulevasta. Tärkeintä tässä tilanteessa on kuitenkin se, että ei luovuta ja anna periksi. Pahalta ja vaikealta saa tuntua välillä, mutta se, että uskoo itseensä auttaa. Olen ihan varma, että jokainen, joka tekee parhaansa, on oikeasti motivoitunut, ja on valmis tekemään työtä sisäänpääsyn eteen myös lunastaa paikkansa ennemmin tai myöhemmin lääkiksestä!

Tällainen tsemppi-postaus nyt perjantaille :D Ihanaa viikonloppua kaikille!

-Ella

Ella

Olen Ella, 24-vuotias lääketieteen kandi Turusta. Olen neljännellä vuosikurssilla, joten yli puolet lääkiksestä on jo takana, ja tulevana kesänä saan työskennellä ensimmäistä kertaa lääkärinsijaisena. Iloisuus ja ahkeruus kuvaavat luonnettani hyvin. Vapaa-ajallani harrastan juoksemista, maantiepyöräilyä ja avovesiuintia. 

Muita blogipostauksia

  • Lääketiede
  • Lääkiksen valmennustestaajat

Lääkishaun aikataulutus

Olen monesti kuullut, kuinka pääsykokeeseen valmistautumista rinnastetaan maratoniin. Vertauksessa on perää, sillä kuten maratonissa myös pääsykoeluvussa on osattava...

Lue lisää
  • Lääketiede
  • Lääkiksen valmennustestaajat

Palautuminen ja tauottaminen

Pääsykoevalmistautuminen lääketieelliseen on kovan urakan takana ja vaatii paljon toistoja sekä pitkäjänteisyyttä. Asioiden kertaamisella sekä tehtävien...

Lue lisää
  • Lääketiede
  • Katja

Joululoma

Nyt reilun viikon joululomalla olleena ajattelin tulla muistuttamaan levon tärkeydestä. En usko, että siitä voi puhua tarpeeksi tällaisissa urakoissa. Voin suoraan myöntää...

Lue lisää
  • Lääketiede
  • Katja

Syksyn viimeiset tentit ja joululoma

Jotenkin se pitkä ja rankka syksy tuli ja meni, ja nyt ollaan jo joululomalla. Pakko myöntää, että vaikka viimeinen jakso olikin mielenkiintoinen ja todella hyödyllinen, oli...

Lue lisää