Heipähei! Uusi opintokokonaisuus on ollut käynnissä parin viikon ajan ja tänä keskiviikkona alkoi varsinainen farmakologia, sillä aikaisemmin meitä on sivistänyt lyhyt kansansairauksiin ja niiden hoitoon liittyvä viikon mittainen opintojakso. Tämä loppukevät kuluukin pääasiassa farmiksen merkeissä; lisänä ovat myös biostatistiikan päättävä tentti ja harjoitustyön palautus, tieteen filosofiaa ja farmakologinen valinnaiskurssi neuropsykiatristen sairauksien spesifistä hoidosta.

Tänä aamuna Medisiinalla oli normaalia enemmän vilinää heti aamusta, nimittäin klo 7 myytiin tämän vuoden Proffajuhlien liput. Lippuja oli ilmeisesti esimerkiksi viime vuotta vähemmän, mutta pieninä onnenmyyrinä saatiin avecini kanssa liput tämänkin lääkisvuoden parhaisiin bileisiin! Proffiksethan ovat jo 68. kertaa järjestettävät Turun lääketieteenkandidaattiseuran vuosijuhlat, joissa ohjelmaan kuuluu hienostunut illallinen Turun VPK-talon upeissa puitteissa, jatkot jossakin vielä salaisessa paikassa sekä jatkojen jatkot Tivolilla. Seuraavana aamuna startataan sillikselle eli silli-aamiaiselle, josta meno jatkuu oletettavasti tänäkin vuonna silliksen jatkoille (tähän kuuluu perinteisesti sauna) ja illan päättää saunan jatkot, jälleen Tivolilla. Tämä siis, jos ennustan viikonlopun kulun suurin piirtein oikein! Pukukoodina iltajuhlassa 25.4. on frakki tai juhlapuku, joten hienoa tunnelmaa on varmasti luvassa. Toisen päivän silliksen teema ja pukeutumisohje on vielä julkistamatta, mutta eiköhän tämän päivän aikana jotain informaatiota vielä asian tiimoilta tule.

Tällä hetkellä olo on onnellinen, mutta myös enemmän tai vähemmän väsynyt, sillä viimeiset pari yötä on menty muutaman tunnin unilla. Lippujen jonotus alkoi nimittäin jo torstaina aamulla klo 7, jolloin suoritettiin vuosikurssien kesken arvonta lipuista. Omalla kurssillani oli 12 juhlijan kiintiö, ja onnekkaan arvonnan jälkeen jäimme vielä jonottamaan Medisiinalle seuraavaksi vuorokaudeksi. Olen välillä kummastellut näitä jonotussääntöjä, mutta ilmeisesti homma joka vuosi kuitenkin toimii ja liput löytävät omistajansa.

Tänä viikonloppuna tarkoitus olisi siis saada nukuttua kunnolla sekä korjailla valmennuskurssin toisen harjoituskokeen kemiat loppuun. Koepinon kanssa onkin kulunut jo tunti jos toinenkin, ja palautetta on noussut mieleeni sekä positiivisessa että hieman herättelevässäkin mielessä. Mutta katsotaan viralliset kommentit tehtävistä sitten, kun pääsen kokeita kurssilaisille palauttamaan. Maaliskuun kaksi kurssiakin starttaa ihan pian ja on jälleen mielenkiintoista nähdä, millaista porukkaa hakijoiden joukossa tulee olemaan.

Niin se kevät vain etenee vääjäämättä eteenpäin. Toisaalta olen erittäin innoissani lämpenevistä keleistä ja aurinkoisesta säästä, mutta toisessa vaakakupissa painaa pieni orastava jännitys esimerkiksi juuri valmennuskurssilaisten motivaation ja hermojen kestämisestä viimeiset kuukaudet sekä luonnollisesti stressi saada omat kevään opinnot hyvin pulkkaan kaiken kiireen keskellä. Tuntuu, että kevääksi olisi varattuna kaikkea kivaa ja vaativaakin lisäpuuhaa, joten ajankäyttöä on suunniteltava ehkä entistä tarkemmin. Varsinkin, kun farmiksen lopputentin ohella olisi alettava lukea  toukokuussa järjestettävään Kliinisen lääketieteen perusteet –opintokokonaisuuden sisäänpääsytenttiin. Eilen saimme tietää edellisen kurssin eli patologian lopputentin pisteet ja viralliset arvosanat varmistuvat maanantaina. Helpotus oli suuri, sillä tentti menikin ilmeisesti ihan hyvin, vaikka olen panikoinut potilastapausten ratkaisun kanssa viimeiset pari viikkoa. Nyt on ainakin yksi murhe vähemmän ja voi keskittyä tulevaan biostatistiikan tenttiin ja sen jälkeisiin farmiksen välitentteihin. Oppikirjana farmiksellahan on se superpaksu opus, josta selostin jotain jo viime kirjoituksessa, joten sitä on alettava lukea niin aikaisin kuin mahdollista! Tarkoittaen mielellään jo tänä viikonloppuna.

Mutta nyt perjantai menee rentoutuessa leffojen parissa ja vasta huomenna alan selvittämään luettavia dioja järjestykseen. Kivaa ja toivottavasti keväistä viikonloppua kaikille!

Maria

Muita blogipostauksia

  • Lääketiede
  • Lääkiksen valmennustestaajat

Lääkishaun aikataulutus

Olen monesti kuullut, kuinka pääsykokeeseen valmistautumista rinnastetaan maratoniin. Vertauksessa on perää, sillä kuten maratonissa myös pääsykoeluvussa on osattava...

Lue lisää
  • Lääketiede
  • Lääkiksen valmennustestaajat

Palautuminen ja tauottaminen

Pääsykoevalmistautuminen lääketieelliseen on kovan urakan takana ja vaatii paljon toistoja sekä pitkäjänteisyyttä. Asioiden kertaamisella sekä tehtävien...

Lue lisää
  • Lääketiede
  • Katja

Joululoma

Nyt reilun viikon joululomalla olleena ajattelin tulla muistuttamaan levon tärkeydestä. En usko, että siitä voi puhua tarpeeksi tällaisissa urakoissa. Voin suoraan myöntää...

Lue lisää
  • Lääketiede
  • Katja

Syksyn viimeiset tentit ja joululoma

Jotenkin se pitkä ja rankka syksy tuli ja meni, ja nyt ollaan jo joululomalla. Pakko myöntää, että vaikka viimeinen jakso olikin mielenkiintoinen ja todella hyödyllinen, oli...

Lue lisää