Taas tuli mieleen palailla tänne kertoilemaan viime päivien kuulumisista. Tarkoitus oli tulla jo heti Proffisten jälkimainingeissa, mutta kuten niin usein, muuta puuhaa sattui tielle. Nyt iski kuitenkin otollinen hetki pieneen taukoon farmiksen luentodioja opiskellessa!

Jos olisin tullut kirjoittamaan tänne jo viime viikolla, olisitte varmasti saaneet värikkäämmän selostuksen vuosijuhlistamme, jotka pari päivää kestäen tarjosivat taas tervetulleen tauon opiskelusta ja rutkasti juhlamieltä opiskelijakollegoiden kanssa. Oli taas ilo päästä osallistumaan Proffajuhliin ja toivon mukaan sama tilanne on ensi vuonnakin! Näihin juhliin ei voi kuvitella kyllästyvänsä!

Päivät täyttää tällä hetkellä suurimmalta osin lopputenttiin lukeminen ja fiilikset sen suhteen vaihtelevat paniikista ”nou hätää” tunnelmiin. Mielialasta viis, lääkeaineita on päähän saatava ilolla tai surulla. Tähän mennessä onneksi kuitenkin motivoitunein mielin, sillä kun jotain huomaa tietystä lääkeryhmästä muistavansa, niin on kiva jatkaa uusiin aiheisiin. Kevään viimeiset  tentit näkyvät myös lääkiksen kirjastolla, sillä vapaita lukupöytiä ei paljoa vapaana kiireiseen aikaan ole. Näkyypä täällä joitain pääsykokeeseen lukijoitakin laskimet naksuttaen.

Koulun ja samalla tämän lukuvuoden loppumisen huomaa myös opetutortapaamisesta, joka itselläni on ensi viikolla. Tarkoitus olisi käydä läpi HOPS eli henkilökohtainen opintosuunnitelma ja varmistaa, että opinnot sujuvat suunnitelmien mukaan. Mieli on hyvä, sillä mitään ei ole jäänyt rästiin tältä vuodelta ja ylimääräisiäkin opintopisteitä on tullut haalittua valinnaiskursseilta tai sitten kliiniseltä tutkijalinjalta. Lukuvuotta tulin pohdiskelleeksi myös Matkalla lääkäriksi –esseessä, joka palautettiin opetutorin luettavaksi. Vaikka jotkut dissaavat kyseisen tehtävän, niin itse pidän kuitenkin sen tuomasta mahdollisuudesta tietynlaiseen itsereflektointiin niin ammatillisen kasvun kuin oman elämän merkeissä. Pieni itsensä ja toimintansa pohdiskelu on aina välillä paikallaan!

Tänään olisi tarkoitus käydä myös palauttamassa taas nippu valmennuskurssin kokeita ja kertoilla hiukan palautetta niistä. Kokeesta on jo kuukausi aikaa, mutta toivottavasti sen läpikäynti hyödyttää vielä niitä, joilla kokeessa tuli enemmän tai vähemmän kommelluksia. Viimeinen, simuloitu koe läheneekin jo myös kovaa vauhtia ja sitä rataa myös itse valintakoe. Kaikki se tarkoittaa myös oman parivuotisen tutorurani päätöstä, sillä ensi vuonna Turun kursseille saadaan toivottavasti tuore kasvo kertomaan omat visionsa pääsykokeessa onnistumista ja lääkiksessä opiskelusta ylipäätään. Nämä kaksi vuotta ovat olleet kuitenkin todella antoisat, sillä viime vuonna sain nähdä monien kurssilaisten onnistuvan haaveessaan ja samaa toivon toki tänäkin vuonna! Nyt jos koskaan on aika kaikkien hakijoiden pitää niin sanotusti hermonsa kasassa ja kerätä kaikki se itseluottamus ja varmuus tulevaan pääsykokeeseen, jonka suinkin vain pystyy.

Tässä kohtaa vuodesta tulen nostalgiselle mielelle juurikin siitä syystä, että muistan vieläkin ne omat kevään hetket ennen pääsykoetta ja kaikki ne sadat mietteet, toiveet ja pelot, joita päässä liikkui ennen koepäivää. Tärkeää on muistaa rauhoittaa viimeiset viikkonsa turhalta hätäilyltä ja kerätä positiivista, ehkä jopa hullunrohkeaakin asennetta koetta varten. Tsemppiä kaikille myös siihen henkisen valmistautumisen puoleen!

Maria

Muita blogipostauksia

  • Lääketiede
  • Lääkiksen valmennustestaajat

Lääkishaun aikataulutus

Olen monesti kuullut, kuinka pääsykokeeseen valmistautumista rinnastetaan maratoniin. Vertauksessa on perää, sillä kuten maratonissa myös pääsykoeluvussa on osattava...

Lue lisää
  • Lääketiede
  • Lääkiksen valmennustestaajat

Palautuminen ja tauottaminen

Pääsykoevalmistautuminen lääketieelliseen on kovan urakan takana ja vaatii paljon toistoja sekä pitkäjänteisyyttä. Asioiden kertaamisella sekä tehtävien...

Lue lisää
  • Lääketiede
  • Katja

Joululoma

Nyt reilun viikon joululomalla olleena ajattelin tulla muistuttamaan levon tärkeydestä. En usko, että siitä voi puhua tarpeeksi tällaisissa urakoissa. Voin suoraan myöntää...

Lue lisää
  • Lääketiede
  • Katja

Syksyn viimeiset tentit ja joululoma

Jotenkin se pitkä ja rankka syksy tuli ja meni, ja nyt ollaan jo joululomalla. Pakko myöntää, että vaikka viimeinen jakso olikin mielenkiintoinen ja todella hyödyllinen, oli...

Lue lisää