Heipä hei viimeisten hetkien keskeltä ennen pääsykoetta! Tarkoitus oli tulla toivottelemaan viimeiset onnentoivotukset huomiseen koitokseen jo hyvissä ajoin, mutta lukemiset omaan keskiviikon tenttiin nähtävästi pitivät otteessaan liiankin tiukasti.

Huomenna siis koittaa taas vuodesta se odotettu hetki, jolloin mitataan niin tiedollista, taidollista kuin psyykkisen hallinnan osaamista. Valmennuskurssilaisille olen korostanut kevään ajan, että tähtäimen ei välttämättä ole hyvä olla siellä yliluonnollisen hyvän suorituksen tasolla, vaan on muistettava, että riittävän hyvä on aivan tarpeeksi hyvä suoritus. Jokaisella kokeessa tulee olemaan hankalat ja vaikeat hetkensä, mutta niiden omien selvittäminen ilman hermostumista ja paniikkia on oleellinen osa pääsykoeonnistumista.

Huomiseen pääsykokeeseen on mentävä voittamaan omilla vahvuuksilla, ei häviämään heikkouksillaan. Ja niitä heikkouksia ja keskimääräistä heikommin osattuja alueita jokaisella varmasti on – pitkästä laskemisesta ja muusta harjoittelusta huolimatta. Se on pidettävä mielessä, ja lisäksi muistettava, että lääkikseen sisäänpäässeet ovat aivan tavallisia ihmisiä, eivät mitään yliolentoja. Jokaisella, joka on työnsä huolella ja tunnollisesti tehnyt kevään ajan, on mahdollisuudet onnistua, huolimatta esimerkiksi ylioppilaskirjoitusten tuloksista, valmennuskurssien harjoituskoemenestyksistä tai kavereiden mielipiteistä.

Oman itsevarmuuden säilyttäminen huomenna on tärkeää, oli se sitten täysin realistinen asenne tai hiukan opportunistinen. Kaikki negatiivinen kannattaa viimeistään aamusta jättää taakse ja suunnata koepaikalle levännein, virkein ja positiivisin mielin. Uskon, että itse koetilanteessa laskut sun muut lähtevät kyllä rullaamaan melkein itsellään, kunhan vain pääsette alkujännityksestä yli ja saatte hyvän draivin päälle. Ja oma suoritus on ainoa, johon on hyvä keskittyä – kaikki ylimääräinen vie energiaa pois omasta hyvästä suorittamisesta.

Näillä sanoin, toivotan kaikille huomisille lääkikseen hakijoille oikein paljon onnea ja menestystä ja toivon näkeväni monia omia kurssilaisiani syksyllä Medisiinalla. Vanhaa tuutoriaan saan mielellään tulla moikkaamaan käytävillä! :) Itse jatkan vielä huomenna omaan vikaan tenttiini lukemista, mutta toivottavasti teillä hakijoilla alkaa ansaittu kesäloma ja tauko pääsykoeahertamisesta! Palailen vielä kertaalleen tänne kuluvalla viikolla kertomaan viimeiset kevään lääkiskuulumiset, mutta tämä postaus oli omistettu teille, ahkerat hakijat! Onnea huomiselle!! <3

Maria