Toinen vuosi täällä Kuopiossa alkoi vauhdikkaissa merkeissä. Ekat viikot aloiteltiin fysiologian ja patologian kursseja sekä pidettiin huolta meidän uusista fukseista. Uusissa opiskelijoissa oli muutamia myös tuutoroimaltani valmennuskurssilta. Hienoa, että toisten kova ahertaminen lopulta palkittin.

Fysiologian kurssia on opiskeltu jo reilusti yli puolet. Tämän kuun alussa meillä oli jo välitentti fysiologian asioista. Tähän mennessä on käsitelty muun muassa verenkiertoelimistöä ja sydämen sekä keuhkojen toimintaa. Luennoilla istumisen lisäksi fysiologian kurssissa on paljon harjoituksia aiheisiin liittyen. Tämä toiminnallinen puoli on ollut minulle erittäin mieluista. Näissä harjoituksissa ollaan mitattu toisiltamme EKG:tä, otettu verinäytteitä ja tutkittu keuhkojen kuntoa sekä tietysti kuunneltu sydänääniä.

Patologiassa ollaan keskitytty enemmän mikroskopoimaan kasvaimia sun muuta. Tälläkin kurssilla on luentoja sekä harjoituksia. Tällä viikolla alkaa lisäksi kansanterveystieteiden kurssi. Kaiken opiskelun lisäksi on tullut myös harrastettua. Olen varmasti jo aikaisemmin maininnut, että luentojen ja tenttien lomassa on kerettävä puuhailla myös muita juttuja. Itselläni liikunta toimii erinomaisena rentouttajana. Tänä syksynä on tullut kokeiltua muutamia kertoja lämpöjoogaa, joka on kyllä rentouttanut ja tuonut lämpöä syksyisiin iltoihin.

Ihanaa syksyn alkua kaikille!