Pari viime viikkoa ovat olleet aika tyypillisiä lääkisviikkoja: kiireisiä niin opiskelun kuin vapaa-ajan rientojenkin osalta. Meillä on ollut muutamia todella mielenkiintoisia ryhmätöitä. Ihan ensimmäiseksi taisi olla opintokäynti neuvolaan, jossa seurasimme niin raskaana olevien kuin lapsienkin neuvolakäyntejä. Sitten pääsimme vihdoin tutustumaan vähän leikkelyynkin, nimittäin istukan osalta. Odotin sitä innolla, vaikka vähän jännittikin, kun on kuullut kaikenlaisia kauhutarinoita pyörtyilevistä ja oksentelevista lääkisläisistä. Mutta hyvinhän se kaikilla meni, tosin suojakaapujen kuumuus ja hieman jännä haju ehkä vähän pilasivat kokemusta. Näin vinkkinä tulevaisuutta varten, valkoisen takin alle sairaalaan ja näköjään myöskään suojavaatteiden alle ei kannata pukea ylimääräisiä paitoja, T-paita on tarpeeksi!

No, totta puhuen opintojen osalta ohjelmaa on ollut melko vähän, luentoja ja tutoristuntoja lähinnä. Olenkin vähän yllättynyt siitä, kuinka lyhyitä päiviä meillä loppujen lopuksi on. Vapaapäiviäkin on melko usein. Kuitenkin osa vapaa-ajasta täytyy käyttää opiskeluun, nyt yhä enenevässä määrin, sillä tenttiin on enää kaksi viikkoa. Aloitinkin tänään oikean teho-opiskelun ja tein lukusuunnitelman seuraaville päiville.

Illat ovat menneet enimmäkseen juostessa eri pikkujouluissa ja sitseillä – vihdoin fuksitkin saavat osallistua niille! Sitsit ovat siis akateemisia pöytäjuhlia, joilla syödään, juodaan ja lauletaan juomalauluja. Niillä on kaikenlaisia sääntöjä, joiden rikkomisesta voi saada rangaistuksen sekä yleensä myös joku teema.

Tänä viikonloppuna olin Fimsicin pikkujoulukokouksessa, sillä minut valittiin Tampereen toiseksi S.U.L.L.E-virkailijaksi. S.U.L.L.E-projektista olenkin jo kertonut vanhassa blogissani, mutta näin lyhyesti kuvailtuna siinä lääkisopiskelijat käyvät kertomassa kasiluokkalaisille seksuaalisuus- ja sukupuoliasioista. Ja Fimsic (Finnish Medical Students’ International Commitee) on Suomen Medisiinariliiton ulkoasiainvaliokunta, jonka kautta voi lähteä vaihtoon ja joka järjestää monenlaisia projekteja, kuten esimerkiksi juuri S.U.LL.E-projektin ja Nallesairaalan.

Huomenna käynnistyykin viimeinen varsinainen lääkisviikko tänä vuonna. Sitten meillä on vapaa tenttiin luku -viikko ja tentti. Ja toivottavasti tentti menee kaikilla sen verran hyvin, ettei tarvitsisi lukea uusintaan joululomalla. Onneksi se on aika pitkä, yli kuukauden. Syksy on kyllä ollut mahtava, mutta nyt alan kaipaamaan hengähdystaukoa perheen kanssa kotikonnuilla.

Muita blogipostauksia

  • Lääketiede
  • Lääkiksen valmennustestaajat

ADHD on vain pieni hidaste unelmalle

Unelmani yläasteella oli olla plastiikkakirurgi. Silloinen, ei niin kannustava, opinto-ohjaajani sanoi, etten ole tarpeeksi lahjakas lääkikseen, koska keskiarvoni oli ”vain”...

Lue lisää