Moi! Siinä se kesäloma sitten meni. Suurimmalla osalla yliopistoa käyvistä kesälomahan jatkuu vielä kuukauden verran, mutta Turun lääkis on poikkeus. Itseäni ei oikeastaan edes haittaa palata takaisin koulun penkille, vaikka kesäloma todella ihana olikin. Ehtisin kesän aikana lomailla viikon Kreikassa, juosta ensimmäisen marathonini, käydä piknikeillä, mökkeillä, nähdä kavereitani, joita ei koulun ohessa ole tullut nähtyä ja ennen kaikkea rentoutua. Akut on siis ladattu tulevaa vuotta varten, joten lääkiksen kakkosvuosi voi ainakin mun puolesta alkaa! ;)

Ja jotta kaikkein tärkein ei jää sanomatta, niin suuret onnittelut kaikille lääkikseen sisäänpäässeille! Myös mun tuutoroimalta valmennuskurssilta oli päässyt opiskelijoita Turkuun, mikä tuntuu erityisen kivalta. Tervetuloa kaikki uudet Turun fetukset, teistä pidetään varmasti hyvää huolta ensimmäisten päivien aikana, joten ei kannata jännittää. On outoa muutenkin ajatella itse olevansa jo kakkosella, koska muistan ensimmäisen päiväni lääkiksessä niin hyvin. En oikeastaan tuntenut ketään kunnolla, toki muutama tuttu mahtui joukkoon, muttei ketään varsinaista kaveria. Olin stressannut sitä, saanko ketään hyvää ystävää, mutta se ongelma ratkesi, kun astuin ensimmäisenä päivänä medisiinan ovesta sisään, enkä päässyt eteistä pidemmälle, kun olin jo tavannut mun tulevan tosi hyvän lääkiskaverin.  Joten niin ne asiat vaan järjestyvät. Ensimmäisestä päivästä en halua liikaa paljastaa, jotta uusilla opiskelijoilla on myös jotain jännitystä, mutta sen voin sanoa, että ainakin meidän vuosikurssilla oli tiedekunnan esittelyä ja muita luentoja, kunnes meille esiteltiin tuutorimme ja jakaannuimme tuutorryhmiin, jossa selvisi illan kulku paremmin.

Meillä alkaa toinen vuosi hermoston rakenne ja –toiminta kurssilla. Kurssi ei ehkä innosta näin pelkän nimen perusteella minua niin paljon, mutta aion mennä kurssille ilman ennakkoluuloja, ja olen aika varma, että kiinnostus herää kyllä hetken kurssia opiskeltua. Kakkosvuoteen kuuluu myös ainakin anatominen ruumiinavaus, ihmisen kasvu ja –kehitys –kurssi, patologia ja farmakologia sekä kursseja, joita en edes tiedä olevan tulossa, koska en ole jaksanut vilkaista vielä opetussuunnitelmaa. Etenkin loppukeväällä oleva farmakologia kiinnostaa minua, mutta siihen on vielä niin pitkä aika, että mieli ehtii muuttua jo moneen otteeseen. Kirjoitan edellisvuoden tapaan enemmän kursseista aina sitten, kun ne ovat ajankohtaisempia ja kun tiedän itsekin niistä enemmän.

Kesästä vielä sen verran, että tein lähihoitajan työtä yhdessä kehitysvammaisten hoitokodissa. Minusta oli todella hyvä kokemus päästä näkemään, millaista lähihoitajien ja sairaanhoitajien työ on, sillä näin lääkäriopiskelijalle hoitotyö oli melko suuri kysymysmerkki. Ensi vuonna menenkin näillä näkymiin Poriin kuukaudeksi lääkäriharjoittelijaksi, jeee!!

Toivottavasti teidän kesä on mennyt kivasti! Ja tervetuloa mukaan seuraamaan mun kirjoituksia, jos tänne on eksynyt jokin uusi lukija.

-Ella

Ella

Olen Ella, 24-vuotias lääketieteen kandi Turusta. Olen neljännellä vuosikurssilla, joten yli puolet lääkiksestä on jo takana, ja tulevana kesänä saan työskennellä ensimmäistä kertaa lääkärinsijaisena. Iloisuus ja ahkeruus kuvaavat luonnettani hyvin. Vapaa-ajallani harrastan juoksemista, maantiepyöräilyä ja avovesiuintia. 

Muita blogipostauksia

  • Lääketiede
  • Lääkiksen valmennustestaajat

Lääkishaun aikataulutus

Olen monesti kuullut, kuinka pääsykokeeseen valmistautumista rinnastetaan maratoniin. Vertauksessa on perää, sillä kuten maratonissa myös pääsykoeluvussa on osattava...

Lue lisää
  • Lääketiede
  • Lääkiksen valmennustestaajat

Palautuminen ja tauottaminen

Pääsykoevalmistautuminen lääketieelliseen on kovan urakan takana ja vaatii paljon toistoja sekä pitkäjänteisyyttä. Asioiden kertaamisella sekä tehtävien...

Lue lisää
  • Lääketiede
  • Katja

Joululoma

Nyt reilun viikon joululomalla olleena ajattelin tulla muistuttamaan levon tärkeydestä. En usko, että siitä voi puhua tarpeeksi tällaisissa urakoissa. Voin suoraan myöntää...

Lue lisää
  • Lääketiede
  • Katja

Syksyn viimeiset tentit ja joululoma

Jotenkin se pitkä ja rankka syksy tuli ja meni, ja nyt ollaan jo joululomalla. Pakko myöntää, että vaikka viimeinen jakso olikin mielenkiintoinen ja todella hyödyllinen, oli...

Lue lisää