Moi!

Viimeksi kirjoitin vinkkejä pääsykokeeseen, mutta yksi asia minulla tuli vielä mieleen, jonka haluisin nyt pikaisesti kertoa. Eli haluan vielä painottaa hyvien yöunien merkitystä ennen itse H-hetkeä. Voin kuitenkin omasta kokemuksestani sanoa, että levolliset ja hyvät yöunet ei välttämättä ole taattu, vaikka itse niin haluaisikin. Kaksi vuotta sitten, kun hain ensimmäistä kertaa en vain saanut nukutuksi yöllä, vaikka kuinka yritin laskea lampaita ja kaikkea muuta, mikä voisi nukahtamista helpottaa. Aamulla en tietenkään ollut niin pirteä, kuin olisin toivonut ja sekin saattoi vaikuttaa huonompaan menestykseen pääsykokeessa (en tietenkään väitä, että se olisi ollut syy, miksi en sisälle päässyt sinä vuonna). Haluankin sanoa teille pääsykokeisiin hakijoille, että menkää jo tänään ajoissa nukkumaan, ja nukkukaa pitkään tiistai aamulla, jos se suinkaan on mahdollista. Näin voi varmistaa sen, että jos pääsykoetta edeltävänä yönä nukkuu huonosti, niin ainakin edellinen yö on nukuttu hyvin. Itse olin ostanut apteekista Dormiplant nimistä tuotetta, joka on kasvirohdosvalmiste, jota voi käyttää juuri lievien jännitystilojen ja unihäiriöiden hoitoon. En tiedä, vaikuttiko tämä minulla oikeasti, mutta ainakin nukuin pääsykoetta edeltävän yön todella hyvin ja olin aamulla virkeä ja valmis pääsykokeeseen. Kannattaa siis harkita, jos luulet, että saattaisit jännittää niin paljon, että yöunet kärsivät.

Nyt pääsykokeesta muihin aiheisiin. Viime viikolla oli verenkierto, hengitys ja nestetasapaino -kurssin lopputentti, jonkan uskon menneen hyvin. Itse olen ainakin tyytyväinen, sillä minusta olen oppinut kurssin aikana paljon uutta asiaa. Havahduinkin yksi päivä siihen, kuinka valtavasti uutta tietoa voi oppia yhdessä vuodessa. Toivottavasti tämä tahti jatkuu, jotta viiden vuoden päästä lääräriksi valmistuessani osaan edes jotain.

Tällä hetkellä käynnissä on endokronologian kurssi, joka siis käsittelee hormoneja. Ennen kuin kurssi ehtii edes kunnolla käynnistyä, alkaa tentti jo häämöttämään, sillä tämä kurssi kestää vain kaksi ja puoli viikkoa. Olenkin yrittänyt heti kurssin alusta alkaen opiskella ahkerasti, koska kaksi ja puoli viikkoa menee todella nopesti. Kurssiin kuuluu vapaaehtoisia luentoja ja kaksi pakollista verkkotehtävää. Mielestäni tämä endokrinologian kurssi tuntuu kuitenkin melko helpolta, en sitten tiedä, onko tulevalla kesälömalla vaikutusta asiaan. Toisaalta olen aina pitänyt hormonien opiskelua mielekkäänä, joten ei ihme, että tykkään kurssista. Ainut miinus puoli, joka pitää sanoa on, että noin puolet kurssin luennoista on englanniksi, koska luennoitsija ei puhu äidienkielenään suomea. Tässä ei olisi tietenkään mitään ongelmaa, jos osaa englantia hyvin, mutta minulle, huonosti englanti osaavalle, se tuottaa hieman lisähaastetta. Mutta enköhän selviä!

Nyt vielä pääsykokeisiin hakijoille super paljon tsemppiä! Menkää tekemään pääsykokeeseen parhaanne ja vielä vähän enemmänkin. Mikään pääsykokeen tehtävä tuskin on ylitsepääsemättömän vaikea, kunhan päättää, että osaa sen ratkaista. Pärjääminen on paljon myös asenteesta kiinni. Eli luottakaa itsenne ja näyttäkää siellä kokeessa, mitä varten olette uurastaneet satoja tunteja kevään aikana. ONNEA! 

Ella

Olen Ella, 24-vuotias lääketieteen kandi Turusta. Olen neljännellä vuosikurssilla, joten yli puolet lääkiksestä on jo takana, ja tulevana kesänä saan työskennellä ensimmäistä kertaa lääkärinsijaisena. Iloisuus ja ahkeruus kuvaavat luonnettani hyvin. Vapaa-ajallani harrastan juoksemista, maantiepyöräilyä ja avovesiuintia.