Moi kaikki!

Olen valmennuskeskuksella tuutorina, mitä en olisi kyllä uskonut vuosi sitten pääsykokeisiin lukiessani. Mutta kuten olen aikaisemminkin sanonut, kaikki on todellakin mahdollista! Olen tuutoroinnin kautta saanut jotain kysymyksiä hakemiseen ja lääkikseen liittyen, joihin ajattelin tässä postauksessa vastata.

Kuinka monta tuntia luit päivässä?

Aloitin lukemisen marraskuussa, jolloin luin suunnilleen kuusi tuntia päivässä. Kahden viikon joululoman jälkeen kiristin tahtia ja saatoin lukea päivässä jopa seitsämän tuntia ja siihen lisäksi olin vielä päivittäin valmennuskurssilla 2-3 tuntia. Luin oman jaksamiseni mukaan, mutta jotenkin minulla vain riitti energiaa. Haluan kuitenkin muistuttaa, että väsyneenä ei kannata lukea ja omaa lukemista ei kannata verrata mun lukemiseeni.

Pääsitkö sisään yhteispistekiintiössä vai koehaussa?

Pääsin yhteispistekiintiössä, mutta olisin päässyt myös pelkän kokeen perusteella.

Pääsikö moni sun valmennuskurssilta myös sisään?

Mun kurssilla taisi olla noin 30 ihmistä ja mun lisäksi pääsi kolme muuta. Olin siis maaliskuun iltakurssilla, joten marraskuun ja maaliskuun aamukurssilta pääsi vielä paljon lisää ihmisiä.

Mitä materiaaleja käytit lukemiseen?

Kemiassa käytin lukion Neon sarjaa, jota en kyllä paljon lukenut. Fysiikassa käytin lukion fysiikka kirjaa ja biologiassa Biosta. Lisäksi luin valmennuskeskuksen materaaleja, jotka olivat todella hyviä!! Tein myös paljon vanhoja pääsykokeita (myös Galenos aikaisia)

Hyödynsitkö muita valmennuskurssilla olevia sosiaalisena tukena?

Menin valmennuskursille sillä asenteella, että tulin sinne oppimaan, enkä etsimään kavereita. Minulla se toimi, sillä sain paljon kannustusta lääkiksessä opiskelevalta siskoltani, poikaystävältäni ja perheeltäni, joten en kokenut tarpeelliseksi lisää tukea. Minulla oli lisäksi muutama kaveri, jotka myös hakivat ja joiden kanssa puhuin tietysti. En silti väitä, etteikö kannattaisi esimerkiksi tutustua kurssikavereihinsa, jos on valmennuskurssilla. Kaikesta tuesta on hyötyä!

Onko lääkiksessä raskaampaa opiskella kuin lukiossa?

Lukiota ja lääkistä on sen takia vaikea verrata, koska opiskelu niissä on täysin erilaista. Lukiossa olin koulussa aina 8-15.00, kun taas lääkiksessä päivät kestävät keskimäärin vain neljä tuntia. Opeteltavaa asiaa lääkiksessä on ehkä enemmän, mutta silti minulla on todella paljon enemmän vapaa-aikaa kuin lukiossa. Eli vastaukseni on, että lääkiksessä on helpompaa. (Tämä johtuu varmasti myös siitä, että  motivaationi on paljon suurempi nyt kuin lukiossa, jolloin kaikki tuntuu myös helpommalta)

Oletko jo ajatellut, miksi haluaisit erikoistua kuuden vuoden jälkeen?

Itseäni kiinnostavaa erikoisalaa on vaikea sanoa, koska olemme vasta opiskelleet niin vähän ja erikoisaloja on niin valtava määrä. Jos tässä vaiheessa pitäisi kuitenkin valita jokin ala, niin erikoistuisin naistentaudeille, sillä se kiinnostaa minua erityisen paljon.

Oletko saanut kavereita lääkiksestä?

Olen saanut muutaman todella hyvän kaverin, joista olen hyvin kiitollinen. En olisi syksyllä uskonut, että voisin löytää niin omankaltaisia ystäviä, kuin olen löytänyt. Lisäksi olen tutustunut moniin ihmisiin, vaikka en heidän kanssaan olekaan tekemisissä päivittäin.

Älkää verratko näiden vastausten perusteella mun lukemista omaanne. Te kaikki luette juuri sillä tavalla, mikä on parasta teille. Se toimii!

Hauskaa ja rentouttavaa viikonloppua! :)

Ella

Olen Ella, 24-vuotias lääketieteen kandi Turusta. Olen neljännellä vuosikurssilla, joten yli puolet lääkiksestä on jo takana, ja tulevana kesänä saan työskennellä ensimmäistä kertaa lääkärinsijaisena. Iloisuus ja ahkeruus kuvaavat luonnettani hyvin. Vapaa-ajallani harrastan juoksemista, maantiepyöräilyä ja avovesiuintia. 

Muita blogipostauksia

  • Lääketiede
  • Lääkiksen valmennustestaajat

Lääkishaun aikataulutus

Olen monesti kuullut, kuinka pääsykokeeseen valmistautumista rinnastetaan maratoniin. Vertauksessa on perää, sillä kuten maratonissa myös pääsykoeluvussa on osattava...

Lue lisää
  • Lääketiede
  • Lääkiksen valmennustestaajat

Palautuminen ja tauottaminen

Pääsykoevalmistautuminen lääketieelliseen on kovan urakan takana ja vaatii paljon toistoja sekä pitkäjänteisyyttä. Asioiden kertaamisella sekä tehtävien...

Lue lisää
  • Lääketiede
  • Katja

Joululoma

Nyt reilun viikon joululomalla olleena ajattelin tulla muistuttamaan levon tärkeydestä. En usko, että siitä voi puhua tarpeeksi tällaisissa urakoissa. Voin suoraan myöntää...

Lue lisää
  • Lääketiede
  • Katja

Syksyn viimeiset tentit ja joululoma

Jotenkin se pitkä ja rankka syksy tuli ja meni, ja nyt ollaan jo joululomalla. Pakko myöntää, että vaikka viimeinen jakso olikin mielenkiintoinen ja todella hyödyllinen, oli...

Lue lisää