Moi kaikki!

Olen valmennuskeskuksella tuutorina, mitä en olisi kyllä uskonut vuosi sitten pääsykokeisiin lukiessani. Mutta kuten olen aikaisemminkin sanonut, kaikki on todellakin mahdollista! Olen tuutoroinnin kautta saanut jotain kysymyksiä hakemiseen ja lääkikseen liittyen, joihin ajattelin tässä postauksessa vastata.

Kuinka monta tuntia luit päivässä?

Aloitin lukemisen marraskuussa, jolloin luin suunnilleen kuusi tuntia päivässä. Kahden viikon joululoman jälkeen kiristin tahtia ja saatoin lukea päivässä jopa seitsämän tuntia ja siihen lisäksi olin vielä päivittäin valmennuskurssilla 2-3 tuntia. Luin oman jaksamiseni mukaan, mutta jotenkin minulla vain riitti energiaa. Haluan kuitenkin muistuttaa, että väsyneenä ei kannata lukea ja omaa lukemista ei kannata verrata mun lukemiseeni.

Pääsitkö sisään yhteispistekiintiössä vai koehaussa?

Pääsin yhteispistekiintiössä, mutta olisin päässyt myös pelkän kokeen perusteella.

Pääsikö moni sun valmennuskurssilta myös sisään?

Mun kurssilla taisi olla noin 30 ihmistä ja mun lisäksi pääsi kolme muuta. Olin siis maaliskuun iltakurssilla, joten marraskuun ja maaliskuun aamukurssilta pääsi vielä paljon lisää ihmisiä.

Mitä materiaaleja käytit lukemiseen?

Kemiassa käytin lukion Neon sarjaa, jota en kyllä paljon lukenut. Fysiikassa käytin lukion fysiikka kirjaa ja biologiassa Biosta. Lisäksi luin valmennuskeskuksen materaaleja, jotka olivat todella hyviä!! Tein myös paljon vanhoja pääsykokeita (myös Galenos aikaisia)

Hyödynsitkö muita valmennuskurssilla olevia sosiaalisena tukena?

Menin valmennuskursille sillä asenteella, että tulin sinne oppimaan, enkä etsimään kavereita. Minulla se toimi, sillä sain paljon kannustusta lääkiksessä opiskelevalta siskoltani, poikaystävältäni ja perheeltäni, joten en kokenut tarpeelliseksi lisää tukea. Minulla oli lisäksi muutama kaveri, jotka myös hakivat ja joiden kanssa puhuin tietysti. En silti väitä, etteikö kannattaisi esimerkiksi tutustua kurssikavereihinsa, jos on valmennuskurssilla. Kaikesta tuesta on hyötyä!

Onko lääkiksessä raskaampaa opiskella kuin lukiossa?

Lukiota ja lääkistä on sen takia vaikea verrata, koska opiskelu niissä on täysin erilaista. Lukiossa olin koulussa aina 8-15.00, kun taas lääkiksessä päivät kestävät keskimäärin vain neljä tuntia. Opeteltavaa asiaa lääkiksessä on ehkä enemmän, mutta silti minulla on todella paljon enemmän vapaa-aikaa kuin lukiossa. Eli vastaukseni on, että lääkiksessä on helpompaa. (Tämä johtuu varmasti myös siitä, että  motivaationi on paljon suurempi nyt kuin lukiossa, jolloin kaikki tuntuu myös helpommalta)

Oletko jo ajatellut, miksi haluaisit erikoistua kuuden vuoden jälkeen?

Itseäni kiinnostavaa erikoisalaa on vaikea sanoa, koska olemme vasta opiskelleet niin vähän ja erikoisaloja on niin valtava määrä. Jos tässä vaiheessa pitäisi kuitenkin valita jokin ala, niin erikoistuisin naistentaudeille, sillä se kiinnostaa minua erityisen paljon.

Oletko saanut kavereita lääkiksestä?

Olen saanut muutaman todella hyvän kaverin, joista olen hyvin kiitollinen. En olisi syksyllä uskonut, että voisin löytää niin omankaltaisia ystäviä, kuin olen löytänyt. Lisäksi olen tutustunut moniin ihmisiin, vaikka en heidän kanssaan olekaan tekemisissä päivittäin.

Älkää verratko näiden vastausten perusteella mun lukemista omaanne. Te kaikki luette juuri sillä tavalla, mikä on parasta teille. Se toimii!

Hauskaa ja rentouttavaa viikonloppua! :)

Ella

Olen Ella, 24-vuotias lääketieteen kandi Turusta. Olen neljännellä vuosikurssilla, joten yli puolet lääkiksestä on jo takana, ja tulevana kesänä saan työskennellä ensimmäistä kertaa lääkärinsijaisena. Iloisuus ja ahkeruus kuvaavat luonnettani hyvin. Vapaa-ajallani harrastan juoksemista, maantiepyöräilyä ja avovesiuintia. 

Muita blogipostauksia

 • Lääketiede
 • Katja

Kesätyö tutkimusryhmässä

Kokeen toinen osa on nyt takanapäin, ja enää ei voi muuta kuin odotella tuloksia. Se jos jokin on hermoja raastavaa. Suosittelen pysymään kaukana mallivastauksista, varsinkin tulosten...

Lue lisää
 • Lääketiede
 • Atte

Round two... FIGHT

Eka lääkisvuosi hurahti nopeasti! Käteen jäi nippu hauskoja kokemuksia, uusia ystäviä ja vähän uutta tietoa. Lisäksi sain yhdet maisterin paperitkin, kun suoritin...

Lue lisää
 • Lääketiede
 • Katja

Seuraava askel

Tulokset ensimmäisestä vaiheesta tulivat. Onnittelut kaikille, jotka pääsitte toiseen vaiheeseen, voitte olla ylpeitä itsestänne. Jatkakaa opiskelua toiseen vaiheeseen, mutta...

Lue lisää
 • Lääketiede
 • Anna

Manukesä -ekat amanuenssuurit

Viimeksi kirjoitin kolmannen vuoden loppumisen tuoreita fiiliksiä ja vähän jo paljastin kesäsuunnitelmianikin. Nyt muutaman päivän Turun kaupungin sairaalassa sisätautiamanuenssina...

Lue lisää
 • Lääketiede
 • Atte

Round one... COUNT!

Huomenna koittaa vuoden 2020 lääkishakijoiden round one! Valintakoe järjestetään ensimmäistä kertaa etänä hyvin poikkeuksellisessa tilanteessa. Viime viikolla...

Lue lisää
 • Lääketiede
 • Anna

Lääkiksen puoliväli

Perjantaina oli kevään viimeinen tentti, sisätautien lopputentti, ja sen myötä tuli kolmannen vuoden opinnot päätökseensä. Kuuden vuoden opiskeluajasta on siis...

Lue lisää