• Lääketiede
  • Ella

Moi!

Nyt yli puoli vuotta Turun lääkistä käyneenä ajattelin listata ylös Turun hyvät ja huonot puolet. En ole yhtä kokenut kuin esimerkiksi kuusi vuotta opiskelleet medisiinarit, joten en todellakaan osaa vielä kertoa kaikkea. Yritän kuitenkin parhaani mukaan kertoa oman mielipiteeni siitä mitä Turku on minulle tarjonnut.

+ Ainakin tähän asti meillä on ollut vain yksi kurssi kerrallaan käynnissä. Nyt puhun ainoastaan lääkäriopiskelijoista, sillä hampaan- ja biolääkiksenopiskelijoilla asia on ollut aivan eri, sillä he ovat joutuneet käymään yhteisten kurssien lisäksi vielä oman alan kurssejaan. Arvostan kyllä heidän jaksamistaan! Omasta mielestäni meillä on ollut tarpeeksi aikaa opiskeluun, eikä opiskelu ole mielestäni tuntunut liian raskaalta. Ehkäpä täytyy nauttia siihen asti ennen kuin tahti kiristyy.

+ Ennen jokaista tenttiä meillä on ollut muutaman päivän lukuloma, jolloin ei ole ollut koulua ja on voinut kertailla vaikeita asioita. En ole varma, jatkuuko tämä käytäntö myös tulevissa kursseissa, mutta toivon niin.

+ Omassa koulurakennuksessamme, medisiinassa, on oma ruokala. Nälän ei siis pitäisi yllättää, kun ruokalaan on matkaa noin kaksikymmentä metriä.

+ Olen tykännyt suurimmasta osasta luennoitsijoistamme. Toki jokaisen opetustyylissä on jotain, mitä voisi vähän muuttaa, mutta pääasiassa olen ollut todella tyytyväinen. Luentodiat ovat mielestäni olleet niin hyviä, että oppikirjojen lukeminen omalla kohdallani on jäänyt aika vähäiseksi.

+ Lukujärjestys on tominut paremmin kuin hyvin. Yhden kerran syksyn aikana on luento peruuntunut, joten siitä ei ole ollut huolta, etteikö vapaa-aikaansa voisi suunnitella etukäteen. Lisäksi olemme jo nyt saaneet lukujärjestyksen koko kevään ajaksi, joten Turussa tämä asia on todellakin hallussa.

+ Ensimmäisen vuoden terveyskeskusharjoittelusta saa mukavasti motivaatiota jatkuvalta tuntuvan teorian opiskeluun. Lisäksi terveyskeskukseen mennään pareittain, joten kenenkään ei tarvitse uskaltautua yksin potilaiden ja lääkäreiden keskelle.

-Puolet tähän asti olleista tenteistä on ollut monivalintatenttejä. Tentti on toiminut niin, että meille on näytetty kysymystä kaksi minuuttia, jonka aikana on vastattava ja tämän jälkeen kysymystä ei näytetä enää uudelleen. Eli jos kysymys menee ohi, niin sitten se menee ohi. Itse tykkäisin tehdä enemmän perinteisiä tenttejä, jotka eivät koostuisi vain monivalinnoista. Yritän kuitenkin parhaani mukaan sopeutua myös niihin tentteihin, jotka eivät ole juuri niitä omia lemppareitani.

-Oman koulumme luentosalissa on ollut näin talvisin todella kylmä. Kylmyys on kuitenkin helpottanut, kun on pukenut lämpimän talvitakin päälle, joten sekään ei ole pahemmin oppimista haitannut.

-Pakollisia harkkatöitä ei voi vaihtaa muuten kuin toisen oppilaan kanssa päittäin. Tämä voi koitua ongelmaksi, jos haluaisi kesken kurssin lähteä esimerkiksi viikon lomamatkalle. On kuitenkin aika todennäköistä, että 200 opiskelijan joukosta löytyy joku kiltti ihminen, joka voi vaihtaa omaa harkkatyötänsä sinun kanssa.

Tässä oli nyt muutamia ruusuja ja risuja, joita tuli mieleeni. Kuten voi huomata, keksin paljon vähemmän negatiivista sanottavaa, josta voikin päätellä, mikä on oma mielipiteeni Turun lääkiksestä; tykkään todella paljon!

Hauskaa torstaita kaikille! :)

Ella

Olen Ella, 24-vuotias lääketieteen kandi Turusta. Olen neljännellä vuosikurssilla, joten yli puolet lääkiksestä on jo takana, ja tulevana kesänä saan työskennellä ensimmäistä kertaa lääkärinsijaisena. Iloisuus ja ahkeruus kuvaavat luonnettani hyvin. Vapaa-ajallani harrastan juoksemista, maantiepyöräilyä ja avovesiuintia. 

Muita blogipostauksia

  • Lääketiede
  • Ella

Tällä viikolla olen...

Kuten otsikko kertoo, tällä viikolla olen... -       Päässyt seuraamaan kahta leikkausta: yhtä kohdun poistoa ja yhtä ovariosyöpä leikkausta. -      ...

Lue lisää
  • Lääketiede
  • Anna

Lääkismyytit -Lääkis on putki

Ajattelin syksyn tullen aloittaa jotain uutta täällä blogin puolella. Luonteilla mulla olisikin eräänlainen julkaisusarja jossa käsittelen joitain lääkikseen liittyviä...

Lue lisää
  • Lääketiede
  • Ella

Päivystäminen kesällä

Kuten lupailin aikaisemmin, ajattelin tässä postauksessa kertoa ensimmäisen lääkärikesän päivystyksistä. Turun kaupunginsairaalassa jokainen neljännen...

Lue lisää
  • Lääketiede
  • Anna

Kesätyö labrassa

Viime kesäni oli aikas täysi. Koulun loppumisesta seuraavasta päivästä vaihtoni alkuun saakka ja heti sen päättymisestä jälleen koulun alkuun asti olin kesätöissä...

Lue lisää