Moi!

Nyt yli puoli vuotta Turun lääkistä käyneenä ajattelin listata ylös Turun hyvät ja huonot puolet. En ole yhtä kokenut kuin esimerkiksi kuusi vuotta opiskelleet medisiinarit, joten en todellakaan osaa vielä kertoa kaikkea. Yritän kuitenkin parhaani mukaan kertoa oman mielipiteeni siitä mitä Turku on minulle tarjonnut.

+ Ainakin tähän asti meillä on ollut vain yksi kurssi kerrallaan käynnissä. Nyt puhun ainoastaan lääkäriopiskelijoista, sillä hampaan- ja biolääkiksenopiskelijoilla asia on ollut aivan eri, sillä he ovat joutuneet käymään yhteisten kurssien lisäksi vielä oman alan kurssejaan. Arvostan kyllä heidän jaksamistaan! Omasta mielestäni meillä on ollut tarpeeksi aikaa opiskeluun, eikä opiskelu ole mielestäni tuntunut liian raskaalta. Ehkäpä täytyy nauttia siihen asti ennen kuin tahti kiristyy.

+ Ennen jokaista tenttiä meillä on ollut muutaman päivän lukuloma, jolloin ei ole ollut koulua ja on voinut kertailla vaikeita asioita. En ole varma, jatkuuko tämä käytäntö myös tulevissa kursseissa, mutta toivon niin.

+ Omassa koulurakennuksessamme, medisiinassa, on oma ruokala. Nälän ei siis pitäisi yllättää, kun ruokalaan on matkaa noin kaksikymmentä metriä.

+ Olen tykännyt suurimmasta osasta luennoitsijoistamme. Toki jokaisen opetustyylissä on jotain, mitä voisi vähän muuttaa, mutta pääasiassa olen ollut todella tyytyväinen. Luentodiat ovat mielestäni olleet niin hyviä, että oppikirjojen lukeminen omalla kohdallani on jäänyt aika vähäiseksi.

+ Lukujärjestys on tominut paremmin kuin hyvin. Yhden kerran syksyn aikana on luento peruuntunut, joten siitä ei ole ollut huolta, etteikö vapaa-aikaansa voisi suunnitella etukäteen. Lisäksi olemme jo nyt saaneet lukujärjestyksen koko kevään ajaksi, joten Turussa tämä asia on todellakin hallussa.

+ Ensimmäisen vuoden terveyskeskusharjoittelusta saa mukavasti motivaatiota jatkuvalta tuntuvan teorian opiskeluun. Lisäksi terveyskeskukseen mennään pareittain, joten kenenkään ei tarvitse uskaltautua yksin potilaiden ja lääkäreiden keskelle.

-Puolet tähän asti olleista tenteistä on ollut monivalintatenttejä. Tentti on toiminut niin, että meille on näytetty kysymystä kaksi minuuttia, jonka aikana on vastattava ja tämän jälkeen kysymystä ei näytetä enää uudelleen. Eli jos kysymys menee ohi, niin sitten se menee ohi. Itse tykkäisin tehdä enemmän perinteisiä tenttejä, jotka eivät koostuisi vain monivalinnoista. Yritän kuitenkin parhaani mukaan sopeutua myös niihin tentteihin, jotka eivät ole juuri niitä omia lemppareitani.

-Oman koulumme luentosalissa on ollut näin talvisin todella kylmä. Kylmyys on kuitenkin helpottanut, kun on pukenut lämpimän talvitakin päälle, joten sekään ei ole pahemmin oppimista haitannut.

-Pakollisia harkkatöitä ei voi vaihtaa muuten kuin toisen oppilaan kanssa päittäin. Tämä voi koitua ongelmaksi, jos haluaisi kesken kurssin lähteä esimerkiksi viikon lomamatkalle. On kuitenkin aika todennäköistä, että 200 opiskelijan joukosta löytyy joku kiltti ihminen, joka voi vaihtaa omaa harkkatyötänsä sinun kanssa.

Tässä oli nyt muutamia ruusuja ja risuja, joita tuli mieleeni. Kuten voi huomata, keksin paljon vähemmän negatiivista sanottavaa, josta voikin päätellä, mikä on oma mielipiteeni Turun lääkiksestä; tykkään todella paljon!

Hauskaa torstaita kaikille! :)

Ella

Olen Ella, 24-vuotias lääketieteen kandi Turusta. Olen neljännellä vuosikurssilla, joten yli puolet lääkiksestä on jo takana, ja tulevana kesänä saan työskennellä ensimmäistä kertaa lääkärinsijaisena. Iloisuus ja ahkeruus kuvaavat luonnettani hyvin. Vapaa-ajallani harrastan juoksemista, maantiepyöräilyä ja avovesiuintia. 

Muita blogipostauksia

  • Lääketiede
  • Lääkiksen valmennustestaajat

Lääkishaun aikataulutus

Olen monesti kuullut, kuinka pääsykokeeseen valmistautumista rinnastetaan maratoniin. Vertauksessa on perää, sillä kuten maratonissa myös pääsykoeluvussa on osattava...

Lue lisää
  • Lääketiede
  • Lääkiksen valmennustestaajat

Palautuminen ja tauottaminen

Pääsykoevalmistautuminen lääketieelliseen on kovan urakan takana ja vaatii paljon toistoja sekä pitkäjänteisyyttä. Asioiden kertaamisella sekä tehtävien...

Lue lisää
  • Lääketiede
  • Katja

Joululoma

Nyt reilun viikon joululomalla olleena ajattelin tulla muistuttamaan levon tärkeydestä. En usko, että siitä voi puhua tarpeeksi tällaisissa urakoissa. Voin suoraan myöntää...

Lue lisää
  • Lääketiede
  • Katja

Syksyn viimeiset tentit ja joululoma

Jotenkin se pitkä ja rankka syksy tuli ja meni, ja nyt ollaan jo joululomalla. Pakko myöntää, että vaikka viimeinen jakso olikin mielenkiintoinen ja todella hyödyllinen, oli...

Lue lisää