Moi!

Muistan, kuinka vuosi sitten ihailin siskoani ja kaikkia muita tuntemiani ihmisiä, jotka opiskelivat lääkiksessä. En olisi mitenkään osannut kuvitella, että vuoden päästä lääkiksessä opiskelusta on tullut itselleni rutiinia; kouluun mennään aamulla, istutaan luennolla, käydään syömässä ja sen jälkeen opiskelua jatketaan vielä kotona. Itse en ole tullut ajatelleeksi, että ihmiset, jotka eivät ole lääkiksessä tai eivät ole vaikka ikinä opiskelleet yliopistossa, eivät tiedä, millainen on tyypillinen koulupäivä lääkiksessä. En tiennyt minäkään vuosi sitten. Joten ajattelinkin tässä postauksessa esitellä teille yhden esimerkkipäivän. Tällainen oli mun päivä tiistaina 15.3 :)

8.15: Ensimmäinen luento alkaa. Saavun itse tapani mukaan ihan viime tipassa luentosaliin ja suuntaan kavereideni viereen istumaan. Olen muuten huomannut, että lähes jokaisella kaveriporukalla on oma vakiopaikka luentosalissa, joten ei tarvitse paljon miettiä, mihin menee istumaan. Luennon aiheena on Luusto ja ravinto. Luento kestää 45 minuuttia, joka kuluu aika nopeasti

9.15: Viidentoista minuutin tauko on ohi ja on seuraavan luennon vuoro. Tällä kertaa aiheena on vajaaravitsemus. Teen tapani mukaan muistiinpanoja suoraan dioihin samalla, kun kuuntelen luennoitsijan puhetta. Olen todennut, että muistiinpanojen tekeminen on ainoa tapa, jolla jaksan kuunnella luennolla.

10.15: Ravinto ja liikunta on kolmannen luennon aihe. Luento on mielenkiintoinen, vaikkakin aika helppo ja jo tuttu entuudestaan. 45 minuuttia menee taas nopeasti ja on viimeisen tauon vuoro.

11.15: Viimeinen luento käsittelee ravintoa ja suoliston mikrobistoa. Kolme edellistä luentoa alkaa jo tuntua ja minun täytyy tsempata, jotta jaksan keskittyä kunnolla.

12.00: Vihdoin pääsen syömään! Mulla on aina hirveä nälkä, vaikka aamulla syönkin ihan kunnolla. Menen syömään luentosalimme viereiseen ruokalaan, jonne ei onneksi ole pitkää jonoa. Tykkään niin paljon, kun lääkiksen omassa ruokalassa on myynnissä salaatteja, jotka on tosi hyviä ja mun mielestä niin täyttäviä, että ite ainakin tulen niistä täyteen. Syönkin ihanan maukkaan hedelmä-kanasalaatin.

12.30: Suuntaan koulumme kirjastoon lukemaan, sillä harkkatyö alkaa vasta parin tunnin päästä. Katson vanhoja tenttikysymyksiä ja yritän etsiä niihin vastauksia. Kirjastossa on pari pöytää, jossa voi seistä samalla kun lukee, mikä on mun mielestä tosi hyvä. Itse ainakin seison paljon mielummin kuin istun.

14.15: Histologian harkka alkaa. Harkka toimii niin, että pareittain katsotaan web-mikroskooppikuvia tietokoneelta, ja yritetään etsiä näytteistä tarvittavat asiat. Samalla opettaja kiertelee luokassa ja häneltä saa kysyä apua tarvittaessa. Tällä kertaa aiheena oli maha- ja suolikanavan histologia. Oli kivaa oppia tunnistamaan eri rakenteita näytteistä, onpahan ainakin sitten vähän helpompaa ensi vuonna patologian kurssissa.

15.15: Harkka loppuu puoli tuntia etuajassa ja koulupäivä on vihdoin ohi! Ulkona on ihana ilma, joten tekee tosi hyvää kävellä kotiin auringonpaisteessa ja saada vähän raitista ilmaa.

Koulusta päästyä menen juoksemaan ja illalla en enää jaksa lukea ollenkaan. Yleensä kyllä luen vielä koulun jälkeenkin, mutta läheskään aina koulupäivät eivät kestä neljään asti. Harkkoja saattaa olla yksi tai kaksi viikossa ja on myös viikkoja, jolloin on pelkkiä luentoja. Joten ilman harkkoja koulupäivät kestävät vain noin neljä tuntia.

Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille!

 

Ella

Olen Ella, 24-vuotias lääketieteen kandi Turusta. Olen neljännellä vuosikurssilla, joten yli puolet lääkiksestä on jo takana, ja tulevana kesänä saan työskennellä ensimmäistä kertaa lääkärinsijaisena. Iloisuus ja ahkeruus kuvaavat luonnettani hyvin. Vapaa-ajallani harrastan juoksemista, maantiepyöräilyä ja avovesiuintia. 

Muita blogipostauksia

  • Lääketiede
  • Lääkiksen valmennustestaajat

Lääkishaun aikataulutus

Olen monesti kuullut, kuinka pääsykokeeseen valmistautumista rinnastetaan maratoniin. Vertauksessa on perää, sillä kuten maratonissa myös pääsykoeluvussa on osattava...

Lue lisää
  • Lääketiede
  • Lääkiksen valmennustestaajat

Palautuminen ja tauottaminen

Pääsykoevalmistautuminen lääketieelliseen on kovan urakan takana ja vaatii paljon toistoja sekä pitkäjänteisyyttä. Asioiden kertaamisella sekä tehtävien...

Lue lisää
  • Lääketiede
  • Katja

Joululoma

Nyt reilun viikon joululomalla olleena ajattelin tulla muistuttamaan levon tärkeydestä. En usko, että siitä voi puhua tarpeeksi tällaisissa urakoissa. Voin suoraan myöntää...

Lue lisää
  • Lääketiede
  • Katja

Syksyn viimeiset tentit ja joululoma

Jotenkin se pitkä ja rankka syksy tuli ja meni, ja nyt ollaan jo joululomalla. Pakko myöntää, että vaikka viimeinen jakso olikin mielenkiintoinen ja todella hyödyllinen, oli...

Lue lisää