Moi!

Mikä syväri, mitkä syventävät opinnot? Minulla ei ollut itselläni minkäänlaista käsitystä asiasta vielä tämän vuoden joululomallakaan. Olin kuitenkin lukenut ja kuullut monesta suunnasta, että nämä syvärit kannattaa tehdä nopeasti alta pois. Yritin etsiä lisää tietoa aiheesta, sillä tiesin vain, että syvärit olisivat jonkin näköinen opinnäytetyö, jos sitä siksi voi edes kutsua. Sen tiesin, että lääkiksessä ei tehdä kandia eikä gradua, koska nämä syvärit korvaavat ne.

Joululomalla päätin, että minäpähän teen syväreitä nyt kesällä. Piste. Tuumasta siis toimeen ja syväriaihetta keksimään. Mietin mikä olisi sellainen aihe, joka minua kiinnostaisi ja johon jaksan perehtyä tarkemmin. Selailin oppiportin kirjoja, ja naistentaudit tuntuivat kiinnostavan minua erityisen paljon. Etsin sopivan yhteyshenkilön, jolle laitoin ehdotuksia minua kiinnostavista aiheista ja sitä kautta hän ohjasi minut oikealla henkilölle. Ja niin oli syväriaihe check ;)  Myönnän, että minulla kävi hyvä tuuri ja että aiheen saaminen ei välttämättä ole niin helppoa, mutta se on varmaa, että syväriaihe ei vain kävele vastaan, vaan omatoimisuus on tässäkin asiassa se ratkaiseva tekijä.

No mikä tämä syväri sitten onkaan. Jos olen oikein ymmärtänyt, syvärit voi suorittaa monella tavalla. Yleistä on kirjallisuuskatsauksen tekeminen jo julkaistujen tutkimusten perusteella. Toinen vaihtoehto on osallistua tutkimuksen tekemiseen jossain tutkimusryhmässä. Olen myös kuullut, että oppimateriaalien tekeminen voi olla vaihtoehtoinen tapa hoitaa syvärit pois alta.

Syväreihin eli opinnäytetyöhön kuuluu tutkimussuunnitelman ja kirjallisen osion tekeminen. Kirjallinen osio pitää tehdä myös siinä tapauksessa, että osallistuu tutkimukseen. Syväreitä varten saa ohjaajan, joka auttaa projektisuunnitelman laatimisessa ja muussa tarvittavassa. Lisäksi pakollisiin syventäviin opintoihin kuuluu kirjoitusklinikka, jossa saa apua kirjallisen osion kirjoittamiseen.  Kun syvärit ovat valmiit ei voi vielä huokaista helpotuksesta, sille sen jälkeen edessä on vielä kypsyysnäytteen antaminen, mutta uskon (ja toivon) että siitä selviää helposti, jos oikeasti osaa oman syväriaiheensa. Tässä oli nyt hieman infoa minullekin hetki sitten vielä aivan vieraasta asiasta. En tälläkään hetkellä tiedä vielä kaikkea, mutta toivon että kevään edetessä pääsen itse aloittamaan omia syväreiteni, jotta voin niitä tehdä sitten kesällä kesätöiden ohessa.

Tämän kevään yhteishaku loppuu nyt keskiviikkona kello 15.00, joten muistakaa kaikki hakea!

Ella

Olen Ella, 24-vuotias lääketieteen kandi Turusta. Olen neljännellä vuosikurssilla, joten yli puolet lääkiksestä on jo takana, ja tulevana kesänä saan työskennellä ensimmäistä kertaa lääkärinsijaisena. Iloisuus ja ahkeruus kuvaavat luonnettani hyvin. Vapaa-ajallani harrastan juoksemista, maantiepyöräilyä ja avovesiuintia. 

Muita blogipostauksia

  • Lääketiede
  • Riikka

Hammaslääkiksen aloitus

Ensimmäiset kuukaudet hammaslääkiksessä ovat kuluneet siivillä ja lääkiskuplaan on sukellettu vauhdilla. Olette saaneet varmasti lukea lääkiksen aloituksesta...

Lue lisää
  • Lääketiede
  • Anna

Preklinikka haudattu

Jes! Alkusyksyn kursseista kolmas ja viimeinen tentti tentitty ja ansaitusti loma voi alkaa! Kyllä, meidän kurssilla on tänä vuonna syysloma! Istun juuri junassa kohti Espoota, jossa...

Lue lisää
  • Lääketiede
  • Ella

Gynekologian kurssi suoritettu!

Jee! Naistentautien kurssi on nyt ohi ja edessä on kokonainen viikko lomaa! Tänään oli aamulla lopputentti ja se meni mielestäni hyvin.  Viime perjantaina oli tosiaan jo...

Lue lisää