• Lääketiede
 • Ella

Vihdoin kesäloma, tätä on todella odotettu! Ja tenttikin meni paremmin mitä odotin! Puolet lääkiksestä on ohi ja puolet jäljellä. Aika hurjaa. Onhan kolme vuotta vielä pitkä aika opiskella, mutta toisaalta koen tällä hetkellä, että todellakin tarvitsen ne kolme vuotta vielä lisää. Ei näillä taidoilla kuitenkaan ihan oikeana lääkärinä vielä viitsisi työskennellä.

Kirjotin syksyllä tavoitteita tällä vuodelle ylös, ja nyt ajattelinkin käydä läpi, kuinka ne toteutuivat.

 1. Kliinisten taitojen oppiminen: Olen kehittynyt paljon sydämen ja keuhkojen auskultaatiossa, ja muussa kliinisessä tutkimisessa. Kerran olen yrittänyt ottaa astrupin eli valtimoverinäytteen, se ei tosin onnistunut, mutta kesällä opin toivottavasti senkin. Laskimoverinäytteitä tuli otettu syksyllä oikeilta potilailta ja yleislääketiede-viikolla sain pistää lonkan bursaan kortisonia sekä poistaa kaksi rasvaluomea.
 2. Uusiin ihmisiin tutustuminen: Omiin klinikkaryhmäläisiin on tullut tutustuttua väkisin, kun luentoviikkoja lukuunottamatta olemme aina olleet samassa paikkaa samaan aikaan. Syksyllä mun ryhmässä oli myös kivoja ihmisiä, joihin oli kiva tutustua.
 3. Olla jännittämättä liikaa kaikkea uutta: Aika hyvin olen tässäkin onnistunut. Tietenkin klinikka on ollut jännittävää, mutta hyvin olen selvinnyt ja luottanut omaan osaamiseen.
 4. Saada kesäksi kaksi amanuenssia: Ei toteutunut ihan, sain 1,5 amanuenssia eli yhden kokonaisen kuukauden ja kesän lopulle kaksi viikkoa. Kelpaa tämäkin.
 5. Opiskella oleellisia asioita: Mielestäni tähän on tullut selkeä muutos verrattuna viime vuosiin. Tosin kaikki saattaa johtua siitä, että koko opiskelu on muuttunut kliinisemmäksi. Olen siis hyvin onnistunut opiskelemaan tärkeitä asioita ja jättänyt pienet yksityiskohdat taka-alalle.

Nyt kesäloman viettoon. Oma kesäni tulee sisältämään toivottavasti uuden oppimista sairaalalla, avovesiuintia uudella märkäpuvulla, pyöräilyä, matkustusta, perheen ja ystävien kanssa oloilua sekä toivottavasti paljon aurinkoa ja jäätelöä. Ihanaa kesää!

-Ella

Ella

Olen Ella, 24-vuotias lääketieteen kandi Turusta. Olen neljännellä vuosikurssilla, joten yli puolet lääkiksestä on jo takana, ja tulevana kesänä saan työskennellä ensimmäistä kertaa lääkärinsijaisena. Iloisuus ja ahkeruus kuvaavat luonnettani hyvin. Vapaa-ajallani harrastan juoksemista, maantiepyöräilyä ja avovesiuintia. 

Muita blogipostauksia

 • Lääketiede
 • Anna

Lääkisvaihto -kesäkuu Ranskassa

Eletään elokuun puoltaväliä mutta silti otsikossa jo vihjaan palaavani tässä tekstissä kesän keskelle, kesäkuuhun. Viime kesä oli elämäni kesistä...

Lue lisää
 • Lääketiede
 • Ella

Viides vuosi käyntiin!

Maanantaina starttasi käyntiin lääkiksen viiden vuosi! Ehdin lomailla viikon kesätöiden ja koulun alkamisen välissä, joten kouluun oli ihan kiva palata, varsinkin kun...

Lue lisää
 • Lääketiede
 • Anna

Kouluunpaluu / C5

Peruskoulutkaan eivät ole vielä Turussa alkaneet mutta me, tuoreet kolmannen vuoden lääketieteen opiskelijat, olemme jo palanneet opintojen pariin. Viimeinen lukukausi preklinikassa...

Lue lisää
 • Lääketiede
 • Anna

Kesä

Farmiksen tentin ja sisätautiopin alkukuulustelun kautta marssin lomalle - tai tarkemmin ilmaistuna kesätöihin. Viikko on nimittäin töitä jo takana ja viikko edessä ennen...

Lue lisää
 • Lääketiede
 • Ella

Lääkis 4/6

Jes, vihdoin se alkoi, nimittäin kesäloma! Tosin loman pituus on vain kaksi viikkoa ja sitten alkaa työt lääkärinä, mutta olen tähän kahden viikonkin hengähdystaukoon...

Lue lisää