• Lääketiede
 • Ella

Farmiksen kurssihan on oikealta nimeltään sairauksien ehkäisy ja hoito. Liian pitkä nimi käytettäväksi, joten siksi itse käytän pelkkää farmista. Joka tapauksessa tämä sairauksien ehkäisy ja hoito -kurssi pitää sisällään kaksi osaa, joista ensimmäinen keskittyy sairauksien ehkäisyyn yleisemmällä tasolla. Toinen osa on sitten juuri sitä farmakologiaa (lääkeaineita ja vaikutusmekanismeja ym.), josta jo aikaisemmin tänne kirjoittelin.

Kurssin ensimmäiseen osaan kuuluu terveydenedistämistapahtuman järjestäminen valitsemallamme kohderyhmälle. Pitää myöntää, että aluksi suhtauduin hieman epäuskoisesti kyseiseen tehtävään, onhan kyseessä todella erilainen työ, mitä lääkiksessä on tähän mennessä ollut. Tehtävänantona oli ainoastaan päättää harkkaryhmän kesken kohderyhmä, ja ottaa heihin yhteyttä, keksiä terveyden edistämiseen liittyvä aihe, josta haluaisimme mennä puhumaan, ja tämän jälkeen pitää kyseinen tapahtuma. Viime viikolla järjestetyssä seminaarissa esitimme sitten muulle kurssille aiheemme ja kerroimme siitä, miten onnistuimme terveydenedistämistapahtuman järjestämisessä.

Valitsimme ryhmässämme menevämme kertomaan unen tärkeydestä ja stressin hallintakeinoista Turun ammatti-instituuttiin. Viime viikolla tämä tapahtuma sitten oli, ja nyt ajattelin kertoa, miten se meni.

Pitämämme tilaisuus alkoi sillä, että järjestimme oppilaille pienen visan/kyselyn muun muassa heidän nukkumistottumuksistaan. Tällä halusimme oppilaiden hieman miettivän omaa nukkumista, unirytmiä, stressaamista ja stressin hallintaa. Tämän jälkeen aloitimme power point -esityksen, jossa kerrottiin melko perustietoja unesta, unen vaiheista, stressin fysiologisista vaikutuksista ja esimerkiksi alkoholista ja stressistä. Tämän jälkeen järjestimme vielä uuden visan, jolla halusimme testata, olivatko oppilaat oppineet mitään.

Tapahtuma meni todella hyvin. Meille oli ollut hieman haastavaa miettiä, millä tasolla voimme unesta kertoa, eli kuinka tarkkaan ammattiopistossa opiskelevat opiskelijat tietävät esim ihmisen fysiologiasta. Suurin osa oppilaista kuitenkin kuunteli koko esityksen, ja ainakin he näyttivät olleen kiinnostuneita aiheesta. Oppi siis toivottavasti meni perille!

Tänään mulla alkaa kesätyöt, mutta koulun loppumiseen on vielä kolme viikkoa. Pitää siis jotenkin yrittää jaksaa käydä töissä ja sen jälkeen vielä jatkaa koulujuttujen parissa. Onneksi pian on kuitenkin loma! :)

Tänään on pari päivää yli viikko lääkiksen pääsykokeeseen, tsemppiä siis loppuritustukseen kaikille hakijoille. Te pystytte siihen!!

-Ella

 

Ella

Olen Ella, 24-vuotias lääketieteen kandi Turusta. Olen neljännellä vuosikurssilla, joten yli puolet lääkiksestä on jo takana, ja tulevana kesänä saan työskennellä ensimmäistä kertaa lääkärinsijaisena. Iloisuus ja ahkeruus kuvaavat luonnettani hyvin. Vapaa-ajallani harrastan juoksemista, maantiepyöräilyä ja avovesiuintia. 

Muita blogipostauksia

 • Lääketiede
 • Anna

Kesä

Farmiksen tentin ja sisätautiopin alkukuulustelun kautta marssin lomalle - tai tarkemmin ilmaistuna kesätöihin. Viikko on nimittäin töitä jo takana ja viikko edessä ennen...

Lue lisää
 • Lääketiede
 • Ella

Lääkis 4/6

Jes, vihdoin se alkoi, nimittäin kesäloma! Tosin loman pituus on vain kaksi viikkoa ja sitten alkaa työt lääkärinä, mutta olen tähän kahden viikonkin hengähdystaukoon...

Lue lisää
 • Lääketiede
 • Ella

Loppurutistus jäljellä

Viimeisestä kirjoituksestani on jo vierähtänyt reilu kuukausi. Se kertoo siis siitä, että kiirettä on pitänyt opiskelujen parissa. Toisaalta olen kyllä ehtinyt tekemään...

Lue lisää
 • Lääketiede
 • Anna

Kuulumisia ja vapputunnelmia

Viime viikot ovat hurahtaneet ohi kummalliseen tahtiin. Pääsiäisen loma, tentin lähestyminen, valinnaiskurssien loppuun suorittaminen ja vappuhulinoiden alku ovat saaneet ajantajuni...

Lue lisää
 • Lääketiede
 • Ella

Yleislääketiede

Kevään viimeinen kurssi alkoi tällä viikolla, ja se on siis yleislääketiede. Potilaita tässä kurssissa ei tutkita, vaan kaikki opetus on seminaareja. Samaan aikaan...

Lue lisää