• Lääketiede
 • Ella

Hurjaa, miten nopeasti aika menee! Minusta siitä on nimittäin niin vähän aikaa, kun syksyllä kirjoitin tavoitteitani kakkosvuodelle. Nyt kun kevät on jo melko pitkällä ja 2/6 lääkiksestäkin on jo pian ohi, niin ajattelin paljastaa, onko tavoitteeni toteutunut vai ei.


Tavoite: Hyvät arvosanat tenteistä (vähintään 3 jokaisesta)

Toteutuminen: Jes! Tässä suoriuduin mielestäni todella hyvin ja tentin ovat menneet niin hyvin kuin osasin toivoakin. Hermoston rakenne- ja toiminta kurssista sain 5, anatomisesta ruumiinavauksesta 4, biostatistiikasta 5, patologian välitentistä 3, mikroskopoinnista 5 ja lopputentistä 4. Farmakologian tentti on tietenkin vielä edessä, mutta pitää toivoa, että sekin menee hyvin :) Ja tenttinumeroita tärkeämpää on kuitenkin se, että minusta tuntuu myös, että olen oppinut paljon uutta.


Tavoite: Hyvän opiskelutekniikan pitäminen ja sen kehittäminen, ja vanhojen asioiden kertaaminen.

Toteutuminen: Olen jatkanut opiskelua samalla vanhalla tekniikallani, mutta en ole sitä välttämättä enää hirveästi pystynyt kehittämään. Vanhoja asioita olen kertaillut aina, jos uusi opeteltava asia on tuntunut liian vaikealta, mutta mitään säännöllistä kertaamista en ole harrastanut. Tämä tavoite toteutui siis osittain.


Tavoite: Kliinisten taitojen treenaaminen.

Toteutuminen: Check! Toteutui sillä osallistuin kliinisten taitojen rastikierrokseen, ja lisäksi olin kerran vapaaehtoisesti harjoittelemassa silmänpohjan tutkimista kaverini kanssa.


Tavoite: Olla stressaamatta liikaa.

Toteutuminen: Tämän tavoitteen toteutumista on hieman haastavaa arvioida, sillä on vaikea määrittää, missä menee raja liiallisen ja kohtuullisen stressaamisen välillä. Patologian lopputenttiä jännitin hieman, mutta muuten olen mielestäni ollut melko luottavainen omaan osaamiseeni, ja jättänyt turhan panikoinnin pois.


Tavoite: Saada uusia ystäviä lääkiksestä

Toteutuminen: Tämä ei kyllä toteutunut :( Tietysti uusien ihmisten kanssa on tullut juteltua, mutta uusia ystäviä en kyllä olen saanut. Tämä on hyvä ottaa tavoitteeksi ensi vuodelle!


Tavoite: Saada syvärit valmiiksi tai edetä niissä ainakin huomattavasti.

Toteutuminen: Tämäkin tavoite toteutui puoliksi; En saanut syväreitä valmiiksi, mutta olen tehnyt niitä niin paljon kuin se vain on ollut mahdollista. Enempää en olisi voinut tehdä, sillä en voi luonnollisesti vaikuttaa siihen, osallistuuko ihmiset tutkimukseen vai ei, joka on siis osa syväreitäni. Tällä hetkellä olen kuitenkin kirjoittanut jo johdantoa, tutkimusmenetelmiä ja kirjannut ylös lähteitä.


Yhteenvetona voin sanoa, että olen ihan tyytyväinen tavoitteideni toteutumisessa. Voin sitten ensi vuonna taas yrittää toteuttaa niitä tavoitteita, jotka eivät nyt täyttyneet. Oli myös tosi mielenkiintoista lukea, mitä syksyllä oli tullut ajateltua ja kirjattua ylös. Suosittelen tällaista tavoitteiden kirjaamista siis muillekin. Etenkin pääsykokeeseen lukiessa saattaa tulla sellainen tunne, että junnaa vaan lukemisen kanssa paikallaan, mutta pienen mietinnän jälkeen saattaakin tajuta, kuinka paljon sitä on vuodessa oppinutkaan. Kannatta kokeilla!

-Ella

Ella

Olen Ella, 24-vuotias lääketieteen kandi Turusta. Olen neljännellä vuosikurssilla, joten yli puolet lääkiksestä on jo takana, ja tulevana kesänä saan työskennellä ensimmäistä kertaa lääkärinsijaisena. Iloisuus ja ahkeruus kuvaavat luonnettani hyvin. Vapaa-ajallani harrastan juoksemista, maantiepyöräilyä ja avovesiuintia. 

Muita blogipostauksia

 • Lääketiede
 • Anna

Lääkisvaihto -kesäkuu Ranskassa

Eletään elokuun puoltaväliä mutta silti otsikossa jo vihjaan palaavani tässä tekstissä kesän keskelle, kesäkuuhun. Viime kesä oli elämäni kesistä...

Lue lisää
 • Lääketiede
 • Ella

Viides vuosi käyntiin!

Maanantaina starttasi käyntiin lääkiksen viiden vuosi! Ehdin lomailla viikon kesätöiden ja koulun alkamisen välissä, joten kouluun oli ihan kiva palata, varsinkin kun...

Lue lisää
 • Lääketiede
 • Anna

Kouluunpaluu / C5

Peruskoulutkaan eivät ole vielä Turussa alkaneet mutta me, tuoreet kolmannen vuoden lääketieteen opiskelijat, olemme jo palanneet opintojen pariin. Viimeinen lukukausi preklinikassa...

Lue lisää
 • Lääketiede
 • Anna

Kesä

Farmiksen tentin ja sisätautiopin alkukuulustelun kautta marssin lomalle - tai tarkemmin ilmaistuna kesätöihin. Viikko on nimittäin töitä jo takana ja viikko edessä ennen...

Lue lisää
 • Lääketiede
 • Ella

Lääkis 4/6

Jes, vihdoin se alkoi, nimittäin kesäloma! Tosin loman pituus on vain kaksi viikkoa ja sitten alkaa työt lääkärinä, mutta olen tähän kahden viikonkin hengähdystaukoon...

Lue lisää