• Lääketiede
 • Valmennuskeskus

Aikaa on taas vierähtänyt farmiksen kurssilla useampi viikko ja eka välitenttikin on takana. Kevät tuntuu muutenkin etenevän melkoisella vauhdilla erilaisten projektien kanssa, ja niistä nyt hiukan lisää tässä kirjoituksessa.

Farmakologian kurssilla aiheet ovat käsitelleet jo neurologisen farmakologian ja Moodlessa suoritettu nettitentti (ensimmäinen välitentti) koskikin juuri näitä aiheita. Tentti oli sikäli erittäin stressaava,  että aikaa 25 monivalintakysymykseen oli vain tunti ja huhuja liikkui, että vastauksia olisi pakko googlettaa tentin aikana monen opiskelijan voimin. Kyllä siitä sitten lopulta selvittiin kaikkien mahdollisten oppikirjojen ja netin avustuksella, mutta seuraavaa välitenttiä varten huomasin, että lääkeaineiden nimiä on syytä painaa mieleensä entistä tarkemmin, sillä mitä tahansa pikkutietoa voidaan periaatteessa kysyä. Toinen välitentti onkin jo parin viikon päästä, ja lukeminen siihen on käynnissä.

Aikaa kuluu myös tämän kevään ns. ylimääräisiin tehtäviin. Tai oikeastaan eivät ne virallisesti mitään ylimääräistä puuhaa ole, vaan kuuluvat pakollisiin opintosuorituksiin. Kyseessä on ollut biostatistiikan harjoitustyön analysointia, tieteen filosofian kurssin esseen kirjoittamista ja kevään opettajatutoritapaamista varten kirjoitettava pohdiskeleva essee sekä henkilökohtaisen opintosuunnitelman (HOPS) täydentäminen. Teimme kaverini kanssa parityönä biostatistiikan analyysit harjoitustyön dataan viime viikolla ja nyt on jäljellä enää raportin kirjoittaminen ja palautus.

Sikäli hyvä, sillä pidin tuota analyysiosuutta hankalimpana, kun piti itse valita dataan ja kysymyksenasetteluun sopivat tilastolliset testit ja saada analyysiohjelma vielä laskemaan oikeat p-arvot. Filosofian esseen aiheenani oli biologian filosofian erityiskysymykset ja tunsin suorastaan iloa saadessani käyttää aivojani syvällisen pohtivan tekstin tuottamiseen. Lääkiksen kurssit eivät oikein muuten vaadi samanlaista filosofista ajattelutapaa.

Tekeminen ei tosin lopu vielä tähän. Kliinisen tutkijalinjan kurssit ovat kaikki loppumaanpäin ja oikeastaan vain kahden opintopisteen mittainen PET Basics –kurssi jatkuu kolmatta päivää vielä huomenna. Kyseessä on kolmen päivän mittainen seminaarisarja PET-kuvantamisesta. Kesätyösuunnitelmani ovat sikäli vahvistuneet, että menen kesäkuuksi yliopiston apurahalla rotaatioon tutkimusryhmään, jossa aloitan myös heinäkuussa tutkimusavustajana ja alan edistää syväreitäni pienten lasten aivojen MRI-kuvantamisesta. Uskon, että PET Basicsista on jotain hyötyä myös tämän kannalta.

Välillä mietin, että vitsin siistiä päästä oikeaan tutkimusryhmään tekemään aivokuvantamistutkimusta! Tämä kehityskulku on oikeastaan kliinisen tutkijalinjan ansiota, sillä ilman linjan Journal Club –kurssia en olisi tavannut tulevaa syväriohjaajaani tai kuullut tästä mielenkiintoisesta tutkimusmahdollisuudesta. Olin toki miettinyt, että kesäksi haluan rotaatioon ja mielellään vielä toiseksi kuukaudeksi töihin samaan tutkimusryhmään, mutta sen pidemmälle en ollut osannut miettiä. Tuo onnekas tapaaminen johti sen oikean tutkimusryhmän ja syväriaiheen löytämiseen ja nyt vielä kesäntyöpaikkaan. Niin mahtavaa päästä kesällä tekemään jotain, mistä on oikeasti hyötyä tulevien opintojeni kannalta!

Kaiken opiskelun keskellä on kiva myös kannustaa valmennuskurssilaisia ja päästä valvomaan parikin harjoituskoetta nyt tulevana viikonloppuna! Toivottavasti tulevat sepustukseni tutorluennolla tarjoavat vastauksia mahdollisimman monen kysymyksiin. Kevät alkaa olla myös jo ihan mukavan pitkällä, ja monet varmasti haluaisivat myöhemmällä keväällä viettää aurinkoiset päivät jossain muualla, kuin kirjojen kanssa sisätiloissa. Jaksakaa silti lukea nyt ahkerasti, sillä kesällä pääsykokeen jälkeen on sitten sitäkin mukavampaa viettää niitä entistä aurinkoisempia kesäpäiviä ulkona hyvällä mielellä!

Tällä hetkellä monen mielessä on varmasti ajankäyttö ja miten ehtii kertaamaan kaikki aiheet ennen valintakoetta. Tärkeintä on luonnollisesti pitää ajatukset selkeinä ja fiilis rauhallisena, vaikka kuinka tuntisi paniikin jo nousevan kokeen vuoksi. Koehan mittaa myös suurelta osin sitä, miten hyvin hermot pysyvät kurissa, niin kevään aikana kuin itse kokeessa. Tsemppaavat tutorterveiset kaikille pitkien ja lyhyiden lääkiskurssien ahkerille oppilaille! Turun marraskuun kurssin näenkin torstaina, kun tulen palauttamaan teille kemian kokeita!

Maria

Muita blogipostauksia

 • Lääketiede
 • Anna

Lääkisvaihto -kesäkuu Ranskassa

Eletään elokuun puoltaväliä mutta silti otsikossa jo vihjaan palaavani tässä tekstissä kesän keskelle, kesäkuuhun. Viime kesä oli elämäni kesistä...

Lue lisää
 • Lääketiede
 • Ella

Viides vuosi käyntiin!

Maanantaina starttasi käyntiin lääkiksen viiden vuosi! Ehdin lomailla viikon kesätöiden ja koulun alkamisen välissä, joten kouluun oli ihan kiva palata, varsinkin kun...

Lue lisää
 • Lääketiede
 • Anna

Kouluunpaluu / C5

Peruskoulutkaan eivät ole vielä Turussa alkaneet mutta me, tuoreet kolmannen vuoden lääketieteen opiskelijat, olemme jo palanneet opintojen pariin. Viimeinen lukukausi preklinikassa...

Lue lisää
 • Lääketiede
 • Anna

Kesä

Farmiksen tentin ja sisätautiopin alkukuulustelun kautta marssin lomalle - tai tarkemmin ilmaistuna kesätöihin. Viikko on nimittäin töitä jo takana ja viikko edessä ennen...

Lue lisää
 • Lääketiede
 • Ella

Lääkis 4/6

Jes, vihdoin se alkoi, nimittäin kesäloma! Tosin loman pituus on vain kaksi viikkoa ja sitten alkaa työt lääkärinä, mutta olen tähän kahden viikonkin hengähdystaukoon...

Lue lisää