• Kauppatiede
 • Siiri Koutola

Tänään en yritä vakuuttaa, että kauppakorkeakoulu sopisi ihan kaikille. Uskallan kuitenkin väittää, että melkeinpä kuka tahansa kauppatieteiden opiskelusta hyötyy, sillä niin hyvät eväät monenlaisiin työpaikkoihin ja työtehtäviin täältä mukaansa saa. Koska luet tätä, sinussakin selvästi itää kiinnostus kauppatieteitä kohtaan – siinä onkin jo riittävä syy hakea kauppikseen. Jos kuitenkin kaipaat lisää perusteluja, lukaise alta kokoamani viisi syytä siihen, miksi kauppis olisi sinullekin hyvä valinta!

Digitalisaatio, teknologisaatio, some… Halusimme tai emme, työelämä tulee muuttumaan, ja tähän kauppiksessa valmistaudutaan!

 1. Yliopistossa sivistyt, kehität ajatteluasi ja saat arvostetun tutkinnon


  Aloitetaan laajasta kuvasta. Ylipäätään yliopistossa opiskelu on erityisen hyvä valinta, sillä oman henkisen pääomansa kasvattaminen on sijoitus tulevaisuuteen. Yliopistossa opiskelu kehittää ajattelua, kun ymmärtää, ettei mikään ole mustavalkoista ja kaikkeen liittyy paljon syy-seuraus-suhteita. Yliopistossa kehität asiantuntemustasi tietyllä alalla samalla kun laajennat tietämystäsi kokonaisvaltaisemminkin. Koska yliopisto kehittää itsenäisesti omia aivojaan käyttäviä ja osaavia oppijoita, arvostetaan ylempää korkeakoulututkintoa eli maisterinpapereita lähes missä vain työpaikassa. Työnantajat voivat luottaa siihen, että ajattelusi on kypsynyttä ja osaat soveltaa ja oppia uutta – olethan tehnyt sitä yliopistossa ainakin viisi vuotta.

 2. Kauppakorkeakoulussa opiskelu on sopivan haastavaa ja tutkinto arvostettu


  Kauppatieteiden opiskelu haastaa sopivasti ja sisään pääsemiseen pitää panostaa, ja siten lopulta myös kauppatieteiden maisterin papereita arvostetaan työelämässä. Jos menestyksekkäästä urasta, itsensä kehittämisestä ja verkostoista unelmoi, on niihin hyvä mahdollisuus täällä. Kuitenkin on hyvä muistaa, että kaikki on kiinni omasta panoksesta – ilman vaivannäköä menestystä on turha odottaa missään.

 3. Toimialalla riittää töitä sopeutumiskykyisille


  Maailma muuttuu ja työnkuvat vaihtuvat, osa työtehtävistä saattaa kadota jopa kokonaan. Etenkin digitalisaatio ja teknologisoituminen vaikuttavat monen toimialan tulevaisuudennäkymiin. Tätä on kauppatieteilijän turha säikähtää, sillä vaikka työn muodot muuttuvat, osaajia tarvitaan tulevaisuudessakin. Koska emme valmistu yhteen tietynlaiseen ammattiin, vaan laajennamme ymmärrystämme, kehitämme ihmissuhdetaitojamme sekä opimme soveltavaan ja innovoivaan ajattelutapaan, voimme kauppakorkeakoulussa luottaa siihen, että työtä riittää varmasti. Koneet saattavat syrjäyttää suorittavan työn tekijät, mutta henkistä pääomaa eli syvää tietotaitoa ei niin vain korvatakaan.

  Matikkaa ja viestintää, kirjanpitoa ja henkilöstön johtamista – kauppatieteiden opiskelussa on ”pehmeät ja kovat” aineensa, joista voi keskittyä itseään kiinnostavimpiin!

 4. Omannäköinen tutkinto, omannäköinen työelämä


  Kauppatieteet ovat täynnä mahdollisuuksia. Opiskelusta voi tehdä juuri sellaista, kuin itse haluaa! Pääaineita kauppakorkeakoulussa on monentyyppisille opiskelijoille, kuten matemaattisemmille tai ihmistuntemuksesta kiinnostuneemmille. Lisäksi opintokokonaisuuttaan voi rakentaa itseään kiinnostavista aloista kauppatieteiden sekä muidenkin tiedekuntien puolelta. Kauppatieteilijä Jyväskylässä voi lukea sivuaineenaan vaikkapa psykologiaa tai kauppaoikeutta, liikunnan yhteiskuntatieteitä tai tietojärjestelmätieteitä. Siis melkein ihan mitä vaan! Tutkinnostasi voit aivan varmasti tehdä itsesi näköisen – ja se jos mikä on valttia työmarkkinoilla. Työelämässä saatat päätyä ties minkälaisiin työpaikkoihin niin julkisella kuin yksityisellä puolellakin, tarvitaanhan kaikkialla osaamista johtamisesta tai budjetoinnista, strategisesta suunnittelusta ja markkinoinnista. Rekrytointi, viestintä, kirjanpito ja työntekijöiden hyvinvoinnista huolehtiminen ovat asioita, joita tarvitaan joka ikisessä työpaikassa!

 5. Elämän parasta aikaa!


  Kulunut syksy on osoittanut, että tein hyvän päätöksen hakiessani Jyväskylään kauppatieteitä lukemaan. Kuuntele sinäkin sydäntäsi. Koska opiskelupaikat tarjoavat erilaisia opintokokonaisuuksia, yhteisöt ovat eri kokoisia ja kaupungitkin erilaisia, älä turhaan jää siihen lähimpään yliopistoon. Nimittäin minne lähdetkin, sinne kotisi – ehkä ensimmäinen oma kotisi – muodostuu. Tee siis rohkeasti oma päätöksesi hakea sinne, missä saat toteuttaa unelmiasi ja nauttia elämäsi ihanimmista vuosista! Vai tiedätkö ketään, jolla ei olisi jännittäviä tarinoita kerrottavanaan opiskeluajoiltaan?

Ihanaa joulunodotusta!

Siiri

P.S. Jos jäit vielä epäröimään, sovitko joukkoomme, lukaise 3 huhua kauppiksesta - tässä totuus! Siellä kerron totuuden turhien stereotypioiden takaa!

 

Muita blogipostauksia

 • Kauppatiede
 • Jyri

Kaksi kuukautta töissä ja yksi lomalla

Moikka taas pitkästä aikaa! Allekirjoittanut bloggailija on viimeiset kuut ollut työntouhussa ja viettänyt toki myös ansaittua kesälomaakin. Ohessa hieman kuulumisia viimeisiltä...

Lue lisää
 • Kauppatiede
 • Inka

Mulla on pääaine!

Moikka! Otsikosta voi jo hieman päätellä, mitä tämä blogikirjoitus tulee pitämään sisällään. ;) Sain nimittäin eilen (vihdoinkin!) tiedon...

Lue lisää
 • Kauppatiede
 • Jyri

Toinen periodi takana ja joululoman aika

Morjensta kaikille taas pitkästä aikaa! Nyt onkin jo toinen opiskeluperiodi saatu pakettiin ja onkin jo kauan odotetun joululoman aika! Ensi vuoden alusta onkin sitten tiedossa uusia kuvioita...

Lue lisää