Nyt kun syksy mahdollisesti alkaa kääntyä talvea kohti, lukio alkaa lähestyä viimeistä puolikastaan ja vieläkään ei ole hajua mitä tehdä……Mitä sitten lukion jälkeen?.

Tuota kysymystä itse pohdiskelin noin 4 vuotta sitten. Tuolloin oli jo kirjoitettavat aineeni ja käytävät kurssit selvillä yhtä ainutta lukuunottamatta. Mistä olisinkaan tiennyt että kyseinen kurssi osoittautui parhaimmaksi koko lukio aikana. Kyseessä oli Opinto-ohjauksen kurssi 4. Valitsin kyseisen kurssin sillä tarvitsin täytettä jotta vaadittavat 75 kurssia tulisi täyteen. Kurssiin sisältyi mahdollisuus käydä kuuntelemassa eri koulujen puhujia ja/tai käydä STUDIA-messuilla, jotka silloinkin järjestettiin marraskuun loppupuolella.


Ständimme viime vuoden Studia-messuilta ennen messujen alkamista

Ajattelin ensin että mitkä ihmeen Studia-messut? Onko se jokin opettajien get-together tyyppinen tapahtuma? Halusin kuitenkin mennä sieltä mistä aita on matalin, joten valitsin kyseisen vaihtoehdon ja ajattelin vain mielessäni: ”Noh eihän nyt messuilla käynti ainakaan hankalaa voi olla”. Päätökseni osoittautui kyllä aivan nappiin! Studia-messut osoittautuivat erittäin rentohenkiseksi tapahtumaksi, jossa oli todella suuri määrä oman ikäisiäni lukiolaisia, jota edelleen miettivät suurinosa mitä tehdä seuraavaksi. Tähän mennessä minulle oli jo herännyt jo vähän kiinnostusta kauppatieteitä kohtaan ja halusin kuulla lisää. Erittäin mahtavan mahdollisuuden tarjosi koulujen omat ständit, joista sai hyvin ammennettua lisätietoja itse opiskelustakin ja toinen positiivinen yllätys oli mm. Valmennuskeskuksen oma ständi, jossa muutaman vuoden opiskelleet kurssitutorit, sekä pidemmällä työkokemuksella Valmennuskursseilla opettavat kurssien vetäjät, kertoivat paljon käytännön vinkkejä lukemiseen ja opiskelemiseen liittyen.

Nyt itse jo useampaan kertaan Studia-messuille osallistuneena suosittelisin erittäin lämpimästi tulemaan paikan päälle ottamaan selvää siitä mitä se voisi olla mitä juuri itse haluaisi tehdä tulevaisuudessa. Tilanteessa jossa sekin on jo selvää niin suosittelisin tulemaan paikanpäälle onkimaan käytännön valmistautumisvinkkejä niiltä jotka ovat koko prosessin kertaalleen käynneet läpi.

Itse olen paikalla koko Studia-messujen ajan, jotka järjestetään jo ensi viikon ti 28.11-ke 29.11 joten tulkaa rohkeasti vain hykimään hihasta tai kysymään ihan keneltä vain meidän ständillämme olevalta henkilöltä lisää. Olen varma että vastaanotto on vähintään yhtä ystävällinen, kuin se oli minulle muutamia vuosia sitten.

-Jyri-

Jyri Knaapinen

Muita blogipostauksia

  • Kauppatiede
  • Jyri

Kaksi kuukautta töissä ja yksi lomalla

Moikka taas pitkästä aikaa! Allekirjoittanut bloggailija on viimeiset kuut ollut työntouhussa ja viettänyt toki myös ansaittua kesälomaakin. Ohessa hieman kuulumisia viimeisiltä...

Lue lisää
  • Kauppatiede
  • Inka

Mulla on pääaine!

Moikka! Otsikosta voi jo hieman päätellä, mitä tämä blogikirjoitus tulee pitämään sisällään. ;) Sain nimittäin eilen (vihdoinkin!) tiedon...

Lue lisää
  • Kauppatiede
  • Jyri

Toinen periodi takana ja joululoman aika

Morjensta kaikille taas pitkästä aikaa! Nyt onkin jo toinen opiskeluperiodi saatu pakettiin ja onkin jo kauan odotetun joululoman aika! Ensi vuoden alusta onkin sitten tiedossa uusia kuvioita...

Lue lisää