Tervehdys kaikille!

Tästä se blogin kirjoitus sitten lähtee liikkeelle. Aikaisempaa kokemusta blogeilusta minulla on viiime tammikuulta, joilloin olin reissaamassa opiskelukavereiden kanssa Japanissa kuukauden päivät. Verestellään siis muistoja ja toivottavasti Te lukiajat pidätte höpötyksiäni lukemisen arvoisena :).

Kuten jo esittelyssä mainitsin, vuoden vaihteen jälkeen lähden vaihtoon Ranskaan, Troyesiin, josta yritän parhaani mukaan kirjoitella kuulumisia. Toistaiseksi pääyksikkö on kuitenkin Suomi ja Oulu.

Talvi alkaa tulla myös tänne pohjoiseen (johan tuolla etelässä hukkuvat lumeen) ja syksyn opiskelut ovat taittumassa voiton puolelle. Näin blogin alussa onkin hyvä pysähtyä miettimään itsekkin mitä viimeiset pari kuukautta ovat pitäneet sisällä ja samalla jakaa ajatuksia teille.

Konsernilaskentaa, tilintarkastusta, kaupanketjuliiketoiminta…onhan noita. Kursseja on taas tänä syksynä koitettu kerätä parhaan mukaan, jotta ystävämme KELA muistaa lähettää kuukausittaiset avustukset myös tulevana vuotena.  Jokainen korkeakouluopiskelijahan sen tietää, miten elintärkeää on pysyä hyvissä väleissä kyseisen instituutin kanssa.

Onneksi elämä on muutakin kuin luentosaleissa istumista ja ”noppien” haalimista. Opiskeluiden ohessa olen yrittänyt tehdä vähän töitä, harrastaa liikuntaa ja totta kai muistaa viettää sitä paljon mainostettua opiskelijaelämää. Päällimmäisenä syksystä jääkin mieleen ainejärjestömme Finanssi ry:n hallitustoiminta, joka mahdollisti verkostoitumisen syksyn uusien fuksien kanssa ja samalla varmisti, etten täysin huku kurssikirjojen alle.

Toinen seikka joka nousee kuluneelta syksyltä muiden yläpuolelle onkin jo pariin kertaan mainostettu vaihtoon lähtö. Itse hakeminenhan ei tapahtunut sitä tavanomaisinta pitkää tietä pitkin, vaan päätöksen lähdöstä tein vain muutamia päiviä ennen, kun syksyn lyhyt hakuaika päättyi. Tämähän sai tietenkin aikaan sen, että hakupapereiden täyttämisrumba alkoi välittömästi, kun paikka oli varmistunut. Ranskassa ilmeisesti rakastetaan byrokratiaa enemmän kuin Suomessa. Syntymätodistus, asuntohakemus, opintosuunnitelma, opintorekisteri, vakuutukset, jne, jne kaikki tuli lähettää kohde kaupunkiin ja epäilen vahvasti, ettei nämä vielä riitä. No perästä varmaan kuuluu, jos jotain jäi uupumaan.

Tässä oli nyt nopea katsaus tämän syksyn kuulumisiin Oulusta ja tästä eteenpäin kirjoitellaankin sitten säännöllisesti viikottaiset mietteet ja mahdolliset avautumiset. Mikäli Teillä herää kysymyksiä tai haluatte lisätietoa jostakin aiheesta, laittakaa ihmeessä kommenttia, niin pyrin vastailemaan parhaani mukaan :).

Teemu

Muita blogipostauksia

  • Kauppatiede
  • Gerda K.

Kauppiksen valmennustestaaja: Gerda

Hei! Olen Gerda ja olen 22-vuotias yrittäjä. Asun Espoossa ja haen pääsykokeella ensisijaisesti Aalto-yliopistoon. Osallistun tänä vuonna Valmennuskeskuksen kauppatieteiden...

Lue lisää
  • Kauppatiede
  • Tommi

Ensimmäinen syksy Aalto-yliopistossa

Tervehdys! Ja tervetuloa lukemaan blogiani. Kerron tässä postauksessa opintosyksyn aloituksesta ja opinnoista Aalto-yliopistossa, kun nyt vihdoinkin on aikaa syksyn kiireiltä kirjoitella...

Lue lisää
  • Kauppatiede
  • Jyri

Kaksi kuukautta töissä ja yksi lomalla

Moikka taas pitkästä aikaa! Allekirjoittanut bloggailija on viimeiset kuut ollut työntouhussa ja viettänyt toki myös ansaittua kesälomaakin. Ohessa hieman kuulumisia viimeisiltä...

Lue lisää